Jeżeli kogoś to interesuje, to 17 kwietnia 2011 roku w HBO zostanie pokazana premiera "Gry o Tron". Filmu przez który G.R.R. Martin spóźnia się z pisaniem kolejnej części.
Tutaj jedna z zajawek filmu
Link _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword
Wysłany: 10-02-2011 17:38 Temat wpisu:
Zapowiada się zupełnie nieźle
Mam też nadzieję, że pan Martin przyspieszy pisanie w najbliższych miesiącach i ukończy wreszcie swoją powieść Nawiasem mówiąc, to tak wielką liczbą wątków otworzył, że może ciężko jest mu się z nich teraz wyplątać?
spoiler:Z drugiej strony, skoro tak zgrabnie zakończył sprawę Cersei, to może jednak z resztą pójdzie równie łatwo i pomysłowo? _________________ "A warrior does not give up what he loves,
he finds the love in what he does".
Dan Millman
Mam też nadzieję, że pan Martin przyspieszy pisanie w najbliższych miesiącach i ukończy wreszcie swoją powieść
Też mam nadzieję, bo biorąc pod uwagę, że mają być jeszcze trzy tomy, to pojawia się problem komu życia prędzej zabraknie autorowi czy czytelnikom.
Cytat:
Nawiasem mówiąc, to tak wielką liczbą wątków otworzył, że może ciężko jest mu się z nich teraz wyplątać?
Trzy tomy to dość miejsca na rozplątanie wątków, nawet tylu ile naplątał. W końcu i w ostateczności mogą przylecieć trzy smoki i wszystko rozp....
No to jeszcze jeden trailer tym razem z Boro... ups, sorry z Eddaredem Starkiem
For the home of the holy
Wysłany: 10-02-2011 19:25 Temat wpisu:
Widziałam zwiastuny oraz sporo materiałów zza kulis i jestem pełna optymizmu. Widać, że twórcy starają się trzymać dość wiernie fabuły i zachowują odpowiedni klimat. Świetnie odwzorowany sam świat przedstawiony ze wszystkimi jego detalami. Postacie rożnie, większość dobrana imho trafnie. Wiadomo, że Eddard będzie się zawsze wyjątkowo nachalnie kojarzył z pewnym panem, ciężko mi też przeboleć Jona z loczkami i nazbyt wygładzonego Tyriona, ale ogólnie nie jest źle. Może wreszcie powstanie serial w klimatach fantasy z prawdziwego zdarzenia. Nic, tylko czekać do kwietnia.
Cytat:
Mam też nadzieję, że pan Martin przyspieszy pisanie w najbliższych miesiącach i ukończy wreszcie swoją powieść
Kiedyś widziałam w sieci wypowiedź GRRM z bodajże ostatniego grudnia, w której twierdził, że zostały mu tylko trzy rozdziały do zamknięcia tomu. Prawdopodobnie z wydaniem się nie spieszył, aby trafić w wielki boom, który przypuszczalnie pojawi się po premierze hbowskiej produkcji.
For the home of the holy
Wysłany: 08-03-2011 01:08 Temat wpisu:
No już mógłby być ten film
Jeśli sie tam przewinął niejaki obleś o imieniu Petyr Baelish i ja go skojarzyłam, to brawa wielkie dla twórców Bo dla mnie osobiście była to jedna z najtrudniejszych do wyobrażenia postaci _________________ "A warrior does not give up what he loves,
he finds the love in what he does".
Dan Millman
Dobrze byłoby podesłać tym ludziom z HBO sagę o Wiedźminie, żeby ją skręcili (i nie wspominać nic o filmie ) Pomarzyć zawsze można, ale z drugiej strony pamiętam jak kiedyś sobie myślałem, że nie będzie ekranizacji WP, no bo jak taką masę orków zrobić ... a dałosie _________________ await me there
No co ty, w ten sposób mamy filmową Sagę o WieśMaku, jego towarzyszu bardzie JaksięŚpiewa, Sisi której z Nosa Cieknie i królu elfów, który postanowił dowieść, że nie wszyscy elfowie muszą być piękni. Powiedzmy sobie szczerze i z dumą, HBO nie zapewniłoby ci Taaaakich wrażeń estetycznych. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
For the home of the holy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale