"Jeżeli prości ludzie mają być wolni od troski i strachu, muszą pozostać prości, a na to trzeba, żeby nie znali naszej tajemnicy." Aragorn, Władca Pierścieni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Elenai Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 31 Gru 2001 Wpisy: 535 Skąd: Arda, the Kingdom of Earth
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Thoronnil Orzeł Manwego

Dołączył(a): 21 Gru 2002 Wpisy: 333 Skąd: gniazdo w zadymionym krakowie
|
 Wysłany: 09-01-2003 01:09 Temat wpisu: |
|
|
u mnie tez kroluje Nasmith..... no i ewentualnie Alan Lee, ale on jest zbyt "impresjonizstyczny"
a co do ulubionego obrazu to "Illuin, the lamp of the Valar", moze jest zbyt cukierkowy kolor, ale jednak podoba mi siÄ™
http://www.tednasmith.com/silmarillion/TN-Illuin_Lamp_of_the_Valar.html #ilotv
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Avari Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 14-02-2003 09:52 Temat wpisu: |
|
|
Znalazłam trzy ilustracje, nie znam autorów, lecz myślę, że warto się nimi podzielić z Wami.
Kiedyś Vainamoinen podał mi link do strony z ilustracjami p.Marii Lombide Ezpeta - są niesamowite, oryginalne i piękne. Jest tam też "Theme of Iluvatar" - jak widać był On kobietą
http://elfwood.lysator.liu.se/loth/e/z/ezpeleta/ezpeleta.html _________________ "...Wielu wszakże odrzuciło wezwanie, woląc od blasku Drzew światło gwiazd i otwarte przestrzenie Śródziemia; tych nazwano Avarimi..."
~~~Eldalairië~~~
~~~Aiglos - almanach tolkienowski~~~ |
|
Powrót do góry |
|
 |
EmmaScyther Członek Kompanii Thorina

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vainamoinen Weteran Bitwy Pięciu Armii
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 12-04-2004 15:50 Temat wpisu: |
|
|
Znalazłam kolejny z moich ulubionych obrazów Właściwie to szczególnie zachwycił mnie w nim genialnie narysowany Maeglin (pierwszy z lewej ) - świetnie uchwycony ruch, spojrzenie (przenikliwe, zamyślone, knujace), z całej postaci bije jakaś tajemnica i charyzma, ciekawie rozwiązany ubiór i fryzura (nie typowy uliz a'la filmowy Lovelas ) A wszystko narysowane bardzo lekko i 'prosto'. Jestem pod wielkim wrażeniem. Eol też jest niezły, tylko że ja zrezygnowałabym z tej opaski na włosy, no ale degustibus
Eol and Maeglin,
Maria Gubina i Elena Gubina:
http://www.nightrunner.com/cgi-bin/show_image.rb?id=3793 _________________ - Wojna to męskie rzemiosło!
- Coś tak idiotycznego musi być męskie.
Najpewniejszym dowodem na istnienie inteligentnego życia we wszechświecie jest to, że nigdy nie próbowało się z nami skontaktować - Calvin and Hobbes
~TLOTR comics~ ~Moi na DA~ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|