" `Dzień dobry` powiedział Bilbo i powiedział to z całym przekonaniem, bo słońce świeciło, a trawa zieleniła się pięknie. Gandalf jednak spojrzał na niego spod bujnych, krzaczastych brwi, które sterczały aż poza szerokie rondo kapelusza. `Co chcesz przez to powiedzieć?` - spytał. `Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?` `Wszystko naraz` rzekł Bilbo. `A na dodatek, że w taki piękny dzień dobrze jest wypalić fajkę na świeżym powietrzu.`" Bilbo i Gandalf, Hobbit
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szczerbatek Urodzony na Ardzie
|
 Wysłany: 09-03-2015 20:57 Temat wpisu: |
|
|
Moją ulubioną postacią jest Smaug. Po prostu jest taki smokowaty (jak ja zresztą). Wydaje się być czystym chciwym zabójcą i doskonałym czarnym charakterem, który mogłby (jakby chciał oczywiście) za jednym zaciśnięciem szczęki zabić paru ludzi
Nie jest jednak bestią jak orkowie, zachowuje swoją kulturę i godność wysłuchując ostatnich słów swoich ofiar  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|