Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ellarona Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 05 Mar 2005 Wpisy: 87 Skąd: Bielawskie Śródziemie/Poznań
|
 Wysłany: 29-10-2016 12:04 Temat wpisu: XIX Tolk-Folk propozycje |
|
|
Kochani!
Czas najwyższy na dyskusję w sprawie tematu następnego TFu!
Chociaż nie znamy jeszcze daty to wiemy, że sobotnią imprezę organizujemy w kinoteatrze (MOKiS). Proszę o propozycję zarówno tematu przewodniego, jak i pomysły i sugestie programowe etc. Przypominam tylko, że wypada nam rok niebitewny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadajÄ…cy krzykacz / Administrator

|
 Wysłany: 30-10-2016 08:47 Temat wpisu: |
|
|
A powiedz, do kiedy tak chcielibyście mieć propozycje tematów całości poszczególnych imprez i tym podobnych? Ile mamy mniej więcej czasu na zgłaszanie propozycji i projektów. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword |
|
Powrót do góry |
|
 |
ellarona Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 05 Mar 2005 Wpisy: 87 Skąd: Bielawskie Śródziemie/Poznań
|
 Wysłany: 13-11-2016 12:04 Temat wpisu: |
|
|
Temat całego XIX TFu, jak również sobotniej imprezy musimy ustalić do końca listopada. Pozostałe pomysły i punkty programu do samego TFu (no do czerwca). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Galadhorn Strażnik Północy

|
 Wysłany: 13-11-2016 12:28 Temat wpisu: |
|
|
Pewnie nie mam zbyt oryginalnego pomysłu ale może w związku z tym, że 2017 rok będzie rokiem Berena i Lúthien, to może obmyślicie wielkie widowisko o ich wyprawie do Morgotha po Silmaril? Koniecznie z fajną muzyką (mnie pasuje tu jakaś rock-opera przeplatana Sibeliusem ). _________________ Odbicie piękna jak odbicie światła ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyśmy zapewne stworzeni.
J.R.R. Tolkien, Zapiski Klubu Mniemań
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tici Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 16 Lis 2004 Wpisy: 490 Skąd: W-w/Biblioteka Minas Tirith
|
 Wysłany: 13-11-2016 21:48 Temat wpisu: |
|
|
Pomysł dobry, ale ten rok ma być rokiem bez bitwy, czy widowiska. Przekonaliśmy się w 2015, że lepiej nie łamać tradycji
Ale może warsztaty teatralne, by się na 2018 r. przygotować? I wtedy pokazać Lay of Leithian?
Od razu powiem, że marzy mi się zobaczenie pojedynku na pieśni. Annatara już mamy, idealnego w tej roli
A, i jeszcze w tym roku znalazłam w tych mokisowych zapasach kostiumy wargów z Bitwy Pięciu Armii  _________________ "Good girls go to heaven, bad girls follow their cats." Przy tylu kotach... raczej nie jestem grzeczną dziewczynką  |
|
Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadajÄ…cy krzykacz / Administrator

|
 Wysłany: 14-11-2016 12:05 Temat wpisu: |
|
|
Pojedynek na pieśni to dobry pomysł, tym bardziej, że mamy co najmniej dwie wersje tekstu rozłożonego na głosy. A być może do TF-u będzie trzecia, choć boję się, że maj to za późno by coś jeszcze z tekstem robić.
W każdym razie pojedynek na pieśni w fajnej teatralnej oprawie, to brzmi dobrze. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamila Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 14-11-2016 18:25 Temat wpisu: |
|
|
Namówmy Adama Kleina na przyjazd z Tami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tici Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 16 Lis 2004 Wpisy: 490 Skąd: W-w/Biblioteka Minas Tirith
|
 Wysłany: 14-11-2016 18:49 Temat wpisu: |
|
|
Kamila napisał(a) (zobacz wpis): |
Namówmy Adama Kleina na przyjazd z Tami  |
Raz już śpiewali dla nas Berena i Luthien, w 2007 r. Pięknie było, a Adam chyba dobrze ten przyjazd wspominał. _________________ "Good girls go to heaven, bad girls follow their cats." Przy tylu kotach... raczej nie jestem grzeczną dziewczynką  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|