Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Isiliel Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 09-06-2014 10:52 Temat wpisu: |
|
|
Jak dla mnie wygląda całkiem nieźle, szczególnie, że chyba wszystko robisz samodzielnie? I podoba mi się ta chropowata faktura, ładnie oddaje tę plugawość, zepsucie i chylenie się ku upadkowi
Czy ten płaszcz na żywo też tak błyszczy? Osobiście wyobrażałam sobie raczej coś podniszczonego i matowego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magnuss Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 19-06-2014 11:46 Temat wpisu: |
|
|
Cytat: |
Czy ten płaszcz na żywo też tak błyszczy? |
Tak trochę się błyszczy jednak bez flesza nie jest tak źle będę na to narzucał jeszcze jedną płachtę taką płócienną postrzępioną.
Zostały teraz do zrobienia dłonie i przedramienie a na samym końcu sabatony czyli buty.
Jak dokończę Króla Nazguli i Space Marine to chyba wezmę się za Gondorczyka.
Co do rękawic to są już na ukończeniu. Zrobiłem kawałki kolcze (fragment kolczugi średniowiecznej) i zamocuje je od wewnątrz rękawicy taki jest bynajmniej pomysł
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
Same rękawice wyglądają tak ale to jeszcze wersja do poprawek
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
TallisKeeton Brehon

|
 Wysłany: 19-06-2014 21:34 Temat wpisu: |
|
|
Magnuss - taki mały offtopik, naprawdę krótko Jesteś 2 osobą, od której słyszę słowo "bynajmniej" zamiast słowa "przynajmniej". I dlatego zaczynam się zastanawiać czy może nie jest to błąd ale jakiś regionalizm?
poz
tal _________________ Nigdy nie powstanie dzieło,które odda głębię trylogii.
Cóż nam pozostaje?Wyrosnąć w końcu z młodzieńczego hasła"ja bym to lepiej zrobił",gdyż "lepiej"jest pojęciem względnym,subiektywnym." |
|
Powrót do góry |
|
 |
JS Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 20-06-2014 09:38 Temat wpisu: |
|
|
TallisKeeton napisał(a) (zobacz wpis): |
ale jakiÅ› regionalizm? |
Nie, to tylko brak znajomości własnego języka zjawisko powszechne (i to nie tylko w Polsce ). _________________ But a happy ever after is a dream that won't come true.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ellarona Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 05 Mar 2005 Wpisy: 87 Skąd: Bielawskie Śródziemie/Poznań
|
 Wysłany: 20-06-2014 14:18 Temat wpisu: |
|
|
Super wygląda ten kostium. Marzę o tym by na bitwach na Tolk-Folku były tak szczegółowe stroje. Nie jestem pewna czy kolczuga pod rękawice to dobry pomysł. Czarna skóra, lub zwykłe czarne rękawiczki skórzane wyglądałyby równie dobrze i byłyby wygodniejsze w użytkowaniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 20-06-2014 16:22 Temat wpisu: |
|
|
Polonistom nie jestem, ale pierwszy raz ktoś mi na to zwrócił uwagę
ellarona- pomysł z elementami kolczymi przyszedł mi do głowy bo zacząłem wykuwać poszczególne cześć z metalu ( np teraz robię naramienniki) i będę wymieniał włókno szklane na metal tak aby było już naprawdę realistycznie.
Na Tolk-Folku nie byłem ale muszę się zapoznać jak to tam wygląda i może przyjadę w tym roku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 25-06-2014 23:10 Temat wpisu: |
|
|
Prace powoli idą ku końcowi. A tu takie zdjecie podglądowe
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaile Strażnik Północy

|
 Wysłany: 25-06-2014 23:25 Temat wpisu: |
|
|
Fajnie wykonany stroj. Ale mi to sie bardziej marzy, zeby ludzie robili stroje wg wlasnych projektow a nie kopiowali projekty WETA. To przywiazanie do filmowego wyobrazenia jest straszne - dlatego wlasnie nie przepadam za ekranizacja, bo wiem, ze po niej prawie nikt nie potrafi juz wyjsc poza filmowy wyglad Saurona czy innego Legolasa, to zabija wyobraznie. _________________ 'Here once was light, that the Valar begrudged to Middle-earth, but now dark levels all. Shall we mourn here deedless for ever, a shadow-folk, mist-haunting, dropping vain tears in the salt thankless Sea?' |
|
Powrót do góry |
|
 |
|