"To surowa wiosna i niejedna nadzieja jej nie przetrzyma." Aragorn, Władca Pierścieni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sędziwojka Lady of Casterly Rock

Dołączył(a): 23 Gru 2007 Wpisy: 1077 Skąd: Smoków, Lutetia & Al-Ándalus
Nieobecny(a): Far away. In the Halls of Mandos.
|
 Wysłany: 03-07-2016 20:44 Temat wpisu: |
|
|
A propos 10 odcinka 6 sezonu:
Wczoraj dorwałam w internetach ten obraz Inny Vjuzhaniny.
Szalenie mi się spodobał. Zjawiskowa Cersei. Świetne kolory, twarz, mimika, wszystko.
Polecam widok w większym rozmiarze na stronie DA Artystki.
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
http://inna-vjuzhanina.deviantart.com/art/Because-it-felt-good-61846794 6 _________________ And who are you
The proud Lord said
That I should bow so low (…)
And so he spoke, that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall, with no one there to hear.
Deviantart | Herbaciane zapiski | Tumblr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sirielle Ontalómë / Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 08-07-2017 21:30 Temat wpisu: |
|
|
7 sezon GoT nadchodzi...
Przyznam, że zupełnie na to nie czekam (no, może troszkę, ale tylko dla Cersei! i pięknej scenografii), jednak dzisiaj nabazgrało mi się małe co nieco.
Młodziutki Tywin.
Już chyba z ładnych kilkanaście lat nie bazgrałam nic kredkami. W dodatku tami najzwyklejszego, niezbyt dobreo sortu.
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
http://maureval.deviantart.com/art/And-who-are-you-the-proud-lord-said- 691285765 _________________ And who are you
The proud Lord said
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 06-08-2017 22:48 Temat wpisu: |
|
|
Jaime to taka mieszanka Tywina i Joanny - w mojej wyobraźni ma mniej ostre/drapieżne rysy niż Tywin i oczywiście mniejszą charyzmę wizualno-charakterologiczną.
Widziałam tego Rhaegara swego czasu na DA, niezły, chociaż bardziej podobał mi się ten fanart - http://denkata5698.deviantart.com/art/Mad-King-s-Children-321528146 (już chyba był wrzucany na forum).
Rhaegar to wdzięczna postać do malowania i dosyć popularna w fandomie, ale niestety mało jest naprawdę dobrych jego wizualizacji.
Nie jestem fanką map, ale te powyżej są ładne i odpowiednio postarzone. _________________ And who are you
The proud Lord said
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 09-08-2017 19:53 Temat wpisu: |
|
|
Tak, dawałam tutaj. Przypomnijmy, żeby było łatwiej porównać:
|
http://denkata5698.deviantart.com/art/Mad-King-s-Children-321528146
Czyli Ton Heukules vs Alex Pettyfer
|
|
Na foto z sesji Ton ma ciekawszą twarz, pasuje do Rhaegara, ale rzecz jasna na "żywo" wygląda zwyczajniej.
Ja cały czas pamiętam tego Rhaegara do karcianki - też przypominam z 2 strony tematu - ale z lepszymi proporcjami twarzy (wydaje mi się teraz krzywa, czego kiedyś nie widziałam):
|
C.Griffin http://quickreaver.deviantart.com/art/Rhaegar-179995783
Jak by go tak zmiksować z Tonem wyszłaby ciekawa twarz. _________________ Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?
Przymierze AntySzczerbowe |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 09-08-2017 20:17 Temat wpisu: |
|
|
Alex na zdjęciu też chyba wygrywa. Ma subtelniejsze rysy twarzy niż Ton. Z tymi blond włosami pasowałby również na Jaime'a.
Ton ma interesującą twarz, ale imo to nie Rhaegar. Raczej Daemon Blackfyre albo któryś z tych bardziej rąbniętych Targaryenów. (hm... właściwie, Rhaegar też był specyficzny, ale nie aż tak )
A ten Rhaegar z karcianki nigdy mi się nie podobał. Zupełnie nierhaegarowaty. Widać braki warsztatowe - kiepski dobór barw, nadużywanie bluru albo aerografu i nie do końca ok proporcje. I te żółte włosy...  _________________ And who are you
The proud Lord said
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 09-08-2017 22:54 Temat wpisu: |
|
|
Też mi się żółte włosy nie podobają, ale kolory to już może być sprawa zaleceń zleceniodawcy. W sumie nie wiem, jak szczegółowo FFG opisuje obrazki. Zaś co do autorki, to warsztat ma. Może zwyczajnie zrobiła to na szybko Jak większość tworzących obrazki dla FFG przed powstaniem serialu.
Alex ma nosek przycięty trochę jak u Świnki Piggy, to mi zawsze przeszkadza w obsadzeniu go w jakiejś głównej roli Choćby Jaime'a, do którego zgadza się - kolorystycznie bardzo pasuje. _________________ Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?
Przymierze AntySzczerbowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|