"Tak właśnie najczęściej bywa z czynami, które obracają koła świata: dokonują ich małe ręce, na małych spada ten obowiazek, gdy oczy wielkich zwrócone są w inna stronę." , Władca Pierścieni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sędziwojka Lady of Casterly Rock

Dołączył(a): 23 Gru 2007 Wpisy: 1077 Skąd: Smoków, Lutetia & Al-Ándalus
Nieobecny(a): Far away. In the Halls of Mandos.
|
 Wysłany: 11-11-2011 00:33 Temat wpisu: |
|
|
W sumie nie bardzo powinnam się wypowiadać w tym temacie, skoro mój staż na forum wynosi ledwie 4 lata (upłyną w grudniu br.), lecz to były naprawdę wspaniałe lata. I wciąż nie mogę nadziwić, że one tak szybko minęły.
Przede wszystkim dziękuję Wszystkim, Adminom oraz użytkownikom za bardzo życzliwe przyjęcie te parę lat temu, a także za mnóstwo ciekawych dyskusji i przede wszystkim za wspaniałą atmosferę.
Cieszę się ogromnie, że mogłam poznać tutaj wspaniałych ludzi, zarówno wirtualnie jak i na żywo, a przy tym poznęcać się artystycznie nad różnymi postaciami z Legendarium.
Jestem aktywna na kilku forach internetowych, ale na niewielu czuję się tak dobrze, jak tutaj. Nadal nie przestaje mnie zaskakiwać wysoka kultura osobista forumowiczów piszących w tym zakątku. Poza tym forum nie spotkałam się jeszcze z forum, gdzie nie w zasadzie ma jednostek "fejmotwórczych", nie przestrzegających netykiety i zasad forumowych.
Życzę naszemu forum nieśmiertelności i niech gwiazdy Eru świecą nad tym zakątkiem i nad tymi, którzy tu piszą!
Trochę to koślawo wyszło, ale nie mam weny na mądre i wzniosłe słowa.
Sirielle, świetny obrazek. Nif & Elfy obserwują bacznie wesołą gromadkę, coby nie narozrabiała za bardzo. Wszelkie nawiązania do osób, miejsc i zwierzaków na obrazku są smaczne, zwłaszcza Mumakil jest znakomity.
Tylko czemu dałaś elfom spiczaste uszy, toż to obraza majestatu!  _________________ And who are you
The proud Lord said
That I should bow so low (…)
And so he spoke, that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall, with no one there to hear.
Deviantart | Herbaciane zapiski | Tumblr
Ostatnio zmieniony przez Sędziwojka dnia 11-11-2011 15:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mONA Mieszkanka Shire

Nieobecny(a): jestem. gdzieś. gdziekolwiek. w Shire :-)
|
 Wysłany: 11-11-2011 00:48 Temat wpisu: |
|
|
Eru, jak to zleciało... (Tak, wnuczęta.. usiądźcie przy kominku i posłuchajcie opowieści babuni o daawnych czasach.. )
Pamiętam, jak w 2002 roku Elek powiedział "wiesz, bo jest takie fajne Forum. Może cie zainteresuje? No i zainteresowało Czasem nawet bardziej, niż bym chciała (czyt spalone dwa czajniki, jajka na twardo gotowane godzinę i ryż, który zjednoczył się z garnkiem. Na stałe.)
Hobbit był młodszy, miał więcej czasu, więc Knajpa huczała od przyśpiewek i rymowanek, czynem społecznym była remontowana.. Bromba szukał swoich majtek (chyba w końcu ich nie znalazł )
Ba, na Forumie powstała idea Zespołu Forumowego - pierwowzoru DTH
No i to na Forumie poznałam najwspanialszych Ludzi, Elfów, Hobbitów, Nazguli, Mumaki, Orków..dużo_by_wymieniać I choć teraz mniej się udzielam (dopadnięta PiątoErowo) od Dziewięciu Lat mam tą samą stronę główną i codziennie tu zaglądam
dla Wszystkich  _________________ "Niebezpiecznie jest wychodzić za własny próg [...] Trafisz na gościniec i jeżeli nie powstrzymasz swoich nóg, ani się postrzeżesz, kiedy cię poniosą."
Moje Śródziemie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zair Ugru-nad Strażnik Północy

|
 Wysłany: 11-11-2011 10:46 Temat wpisu: |
|
|
mONIa skoro powyższym wpisem przyklepałaś swój 666 post na Forumie, to wiedz, że coś się dzieje
Przepraszam za offtop, ale nie mogłam się powstrzymać  _________________ Ten nieruchomy już jest martwy, ten, który się rusza, przeżyje.
Żaden człowiek nie może się bronić bez ryzyka.
- J. Liechtenauer
----
Nasz azyl dla zwierząt
shadow of mind
galeria DA
półka w Bibliotece
|
|
Powrót do góry |
|
 |
leazard Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 11-11-2011 11:21 Temat wpisu: |
|
|
Dziękuję. Sam niewiele tu piszę ale sporo czytam. To forum jest tak jakby żywą książką Tolkiena. Być może ktoś napisze kiedyś powieść wykorzystując zawarte tu informacje i osobiste przeżycia czytelników na przestrzeni 10 lat. _________________ Śmierć to tylko kolejna ścieżka. Znika szara, deszczowa zasłona tego świata i wszystko spowija srebrzysty blask. A potem widzisz, Białe wybrzeże. I to, co za nim, daleką zieloną krainę, skąpaną w blasku wschodzącego słońca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Avari Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 12-11-2011 19:28 Temat wpisu: |
|
|
Kto by pomyślał... jak ten czas leci. Dziesięć lat to szmat czasu
Wszystkiego najlepszego życzę Adminom i dziękuję za te długie lata poświęcone wielkiej pasji stworzenia miejsca, gdzie można podyskutować o twórczości J.R.R. Tolkiena, lub o niej pomilczeć. Gdzie można podzielić się pomysłami i przemyśleniami, pośmiać i powygłupiać, i - co najważniejsze - można w każdej chwili zawitać i zawsze być powitanym z uśmiechem.
Oby gwiazdy zawsze świeciły nad Waszymi głowami i opromieniały Wam ścieżki
 _________________ "...Wielu wszakże odrzuciło wezwanie, woląc od blasku Drzew światło gwiazd i otwarte przestrzenie Śródziemia; tych nazwano Avarimi..."
~~~Eldalairië~~~
~~~Aiglos - almanach tolkienowski~~~ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adiemus One Ring - One TolkFolk :)

|
 Wysłany: 15-11-2011 21:58 Temat wpisu: |
|
|
- dziesięć lat? niemożliwe... ależ ten czas szybko leci - powiedział Bromba i podrzucił w górę spory kawał bazaltu
żeby pod nim stanąć  _________________ Nadrektor Ridcully stuknął pięścią w bok aparatu, aż omniskop się zakołysał.
– Ciągle nie działa, panie Stibbons! – ryknął. – Znowu mamy to wielkie ogniste oko!
Going Postal |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elek Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 16-11-2011 08:44 Temat wpisu: |
|
|
Ano cóż powiedzieć, cóż napisać. Emocje, emocje i jeszcze raz emocje. Zaczynałem od strony Barahira, której już niestety w necie znaleźć nie można
( ale jest zapisana na mojej płycie ) i to zniej dowiedziałem sie o forum Hobbitonu. Były to też początki TOLk FOLK-u i kilka lat potem FORUM i TF stały się jakby integralną częścią polskiego ruchu miłośników Tolkiena. Mogę tylko napisać,
że jestem dumny, że tacy fajni ludzie przyjęli mnie do swego grona i przez tyle lat mogę z nimi współpracować I mam nadzieję na kolejne dziesiątki:)
Z okazji rocznicy to tak ...min. 111 lat:)  _________________ Elek Bregalad - Pomarańczowy Szerszeń |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sirielle Ontalómë / Administrator

|
 Wysłany: 21-11-2011 16:24 Temat wpisu: |
|
|
Sędziwojka napisał(a) (zobacz wpis): |
Tylko czemu dałaś elfom spiczaste uszy, toż to obraza majestatu!  |
w tej stylistyce to element konieczny, tak jak przesadzone stopy Hobbitów
Ludy forumowej Ardy, kto ma Facebook niechaj się oznaczy na obrazku - gdzie tylko ma ochotę
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150461805866397
A kto nie ma niech wyśle mi PM, to oznaczę ją/go nickiem z forum w wybranym miejscu
Część z Was już dodałam, ale może nie tam, gdzie byście chcieli być, lepiej zrobić to samemu  _________________ Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?
Przymierze AntySzczerbowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|