Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Narodziliśmy się w mrocznym okresie przeznaczonego nam czasu. Istnieje jednak ta pociecha: inaczej nie poznalibyśmy albo nie kochalibyśmy tak bardzo tego, co kochamy. Pewnie ryba wyjęta z wody jest jedyną rybą, która domyśla się istnienia wody." J.R.R. Tolkien, Listy, #52

Temat: Tolk Folkowy namiot (Strona 1 z 20)

Idź do strony 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Tolk Folk Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Balduran
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 392

Nieobecny(a): Korsakovia

Wysłany: 26-01-2010 08:41    Temat wpisu: Tolk Folkowy namiot Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Widząc że zainteresowanie tegorocznych TFem jednak jest, postanowiłem podzielić się następującą myślą:

Po ostatnim Tolk Folku wpadłem na pomysł aby kupić Elkowi własny namiot NS-64 (tzw. beczka)
Z tego co mi wiadomo to wynajęcie tego typu bestii nie jest zbyt opłacalne (ok. połowa ceny nowego namiotu) a do tego nie zawsze są dostępne czy w dobrym stanie.

Idea jest dość prosta - Na samym Tolk Folku taki namiot będzie wielofunkcyjny - ochrona przed deszczem, magazyn, skrytka dla sprzętu elektronicznego (Żeby nie zamoknął), osłona przed wiatrem dla ew karciankowców, miejsce dla wykładów bądź konkursów, czy choćby gospoda na larpie, itd itd
Dodatkowo TF nie jest jedyną imprezą którą organizuje Elek, więc gdyby potrzebował takiego namiotu to nie musi płacić za wynajem.
No, i będzie to dość ciekawy prezent od uczestników za wszystkie lata gościny Język

Problem polega na tym że taki namiot jest mimo wszystko drogi, więc trzeba by zrobić ogólno TFową zrzutkę, próbowaliśmy zrobić ściepę wśród Zła, ale nie wystarczyło nam ludzi.

Rozmawiałem już na ten temat z Elkiem i wyraził zgodę na kupienie czegoś takiego i oddanie mu go pod opiekę.

A teraz konkrety: Najpewniej i najłatwiej byłoby kupić nówkę, chodzą na allegro za 1800zł + transport (maksymalnie 200zł). Można też kupić same części osobno (rusztowanie, materiał, okna itd), ale wtedy potrzebna była by już jakaś zebrana pula żeby kupić w razie okazji. Jeszcze inną opcją sa okazje na allegro, ale tutaj jest podobny problem - trzeba już mieć coś odłożone.
Przy 100 osobach wyszłoby po 18zł na głowę.

Mam kontakt do gościa który wystawia takie namioty co i rusz, więc gdybyśmy już zebrali kasę to mogę po prostu do niego zadzwonić i się dogadać co do zakupu i przesyłki.

Tak więc - pomożecie?

Dla zainteresowanych:
Powrót do góry

hithlome
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 151
Nieobecny(a): od czasu do czasu :}

Wysłany: 26-01-2010 09:20    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Rozmawiałeś na ten temat z Gandim? On ostatnio robił zbiórkę na taki właśnie namiot (Ty chyba tez się dokładałeś...?) i trochę osób zadeklarowało, że się złoży.
Wprawdzie aukcja w związku z którą była ta składka w końcu nie została przez nas licytowana*, ale chętni do oddania swojej kasy są jakby co Uśmiech

*między innymi dlatego, że namiot wydał się nam za drogi i ponoć można kupić taniej, a z tego co wiem, na pewno był tańszy niż 1800zł, o których piszesz

W każdym razie pomysł jest dobry, zresztą już rok temu o tym rozmawialiśmy Z przymrużeniem oka
Tylko trzeba się dogadać, żeby nie było, że beczka zostanie kupiona dwa razy Język

Nie znający pór roku, zamarły w bezczasie.

B. Leśmian
Powrót do góry

M.L.
Uprzedzony, ujadający krzykacz.

Wpisy: 3262

Wysłany: 26-01-2010 10:30    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Zrzutka na namiot to dobry pomysł, ale Hithlome ma rację, ustalmy wszystko tak by kupiony został jeden namiot. Bynajmniej nie jestem zwolennikiem szukania za wszelką cenę najtańszych opcji. I obiecuję, że coś zadeklaruję, ale musimy mieć jasność, kto kupuje, i za ile. Uśmiech

Balduran

Wysłany: 26-01-2010 17:59    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

hithlome napisał(a) (zobacz wpis):
Rozmawiałeś na ten temat z Gandim? On ostatnio robił zbiórkę na taki właśnie namiot (Ty chyba tez się dokładałeś...?) i trochę osób zadeklarowało, że się złoży.
Wprawdzie aukcja w związku z którą była ta składka w końcu nie została przez nas licytowana*, ale chętni do oddania swojej kasy są jakby co Uśmiech

*między innymi dlatego, że namiot wydał się nam za drogi i ponoć można kupić taniej, a z tego co wiem, na pewno był tańszy niż 1800zł, o których piszesz

W każdym razie pomysł jest dobry, zresztą już rok temu o tym rozmawialiśmy Z przymrużeniem oka
Tylko trzeba się dogadać, żeby nie było, że beczka zostanie kupiona dwa razy Język

Owszem, Gandi robił zbiórkę, ale nie zdążył przed końcem aukcji (cena okazyjna). Stwierdziliśmy że ja spróbuję na hobbitonie gdyby nie wyszło
Podałem 1800zł bo taka jest najsolidniejsza cena z którą się z reguły spotykam (Za całe i nowe namioty).

Nie bójcie się, dwóch namiotów nie będzie (przynajmniej na TF) Z przymrużeniem oka

"It’s much easier to fight when you can see an end to it all" -Pixijane
Powrót do góry

TallisKeeton
Brehon

Wpisy: 1253

Wysłany: 26-01-2010 18:04    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Wliczaj i mnie Balduran.
poz Uśmiech
tal

Powrót do góry

Miriel
Przyjaciel Elfów

Wpisy: 749
Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...

Wysłany: 26-01-2010 18:07    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Cytat:
Zacznijmy ode mnie:

Balduran - 50zł

Razem = 50zł

Miriel - 20zeta

Razem = 70zeta

Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm
Powrót do góry

Eltharion
Urodzony na Ardzie

Wpisy: 1

Wysłany: 26-01-2010 18:11    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Ja toże dołączam się do zrzutki

Balduran - 50 zł
Miriel - 20 zł
Eltharion - 50 zł

Razem = 120 zł
Powrót do góry

Balduran

Wysłany: 26-01-2010 18:14    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

TallisKeeton napisał(a) (zobacz wpis):
Wliczaj i mnie Balduran.
poz Uśmiech
tal

To napisz może ile możesz się dorzucić Z przymrużeniem oka

"It’s much easier to fight when you can see an end to it all" -Pixijane
Powrót do góry

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Tolk Folk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Następna

Temat: Tolk Folkowy namiot (Strona 1 z 20)

Skocz do: