"Kiedy krasnolud mówi o swoich własnych przedsięwzięciach, język go ponosi." Gloin, Władca Pierścieni
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Elek Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 24-01-2010 12:15 Temat wpisu: XII TOLK FOLK - inny termin- informacje |
|
|
Pragnę powiadomić, że ze względów niezależnych od organizatorów, tegoroczny TF będzie trwał tylko 2 dni i odbędzie się w dniach 02-03 lipca 2010.
Jednocześnie będzie to impreza bardziej undergruondowa, bez "działań zewnętrznych" czyli 100% TOLK.
Oznacza to,że kto chce przyjechać do Bielawy i spotkać się z innymi fanami Tolkiena na zasadzie wspólnej organizacji i wspólnego działania. Żadnych koncertów na estradach, żadnych widowisk, wielkich konkursów z wielkimi nagrodami. Kto chce ten daje coś od siebie.
Władze mojego miasta zlekceważyły wieloletnią tradycję i mimo ustaleń,
znanego terminu i prawie podpisanych umów, postanowiło zmienić termin innej imprezy ( która nota bene też miała ustalony, tradycyjny, wieloletni termin ), aby mogła na niej polska gwiazda "wielkiego formatu" Maryla Rodowicz.
Zmiany nastąpiły bez uzgodnienia z ST WIEŻA, i praktycznie, za naszymi
plecami. O fakcie dowiedzieliśmy się przez przypadek, prawie 3 tygodnie po
podjęciu tej decyzji ( ktoś się wygadał ). Nawet nie wiemy, kto i w jakim terminie miał nam to przekazać. Ponieważ rok 2010 jest rokiem wyborczym, jedynie możemy domniemywać dlaczego taka decyzja zapadła i komu na niej zależało.
Dlatego też, nie chcąc się poddawać i utrzymać ciągłość TF podjęliśmy taką właśnie decyzję.
Informuję również, że zawiesza działalność strona www.tolkfolk.pl. wszelkie informacje na forach i prywatnie na adres elek.tolkfolk@interia.pl _________________ Elek Bregalad - Pomarańczowy Szerszeń
Ostatnio zmieniony przez Elek dnia 25-01-2010 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nero Członek Kompanii Thorina

Nieobecny(a): Wędruję po Sferach...
|
 Wysłany: 24-01-2010 12:23 Temat wpisu: |
|
|
W tym kraju już nic mnie nie zdziwi...
<stawia wielki znak zapytania na kalendarzu...> _________________ Non timebo mala
Libera te ex inferis
Si Deus pro nobis, quis contra nos? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadający krzykacz.

|
 Wysłany: 24-01-2010 13:46 Temat wpisu: |
|
|
| Elek napisał(a): |
| Pragnę powiadomić, że ze względów niezależnych od organizatorów, tegoroczny TF będzie trwał tylko 2 dni i odbędzie się w dniach 02-03 lipca 2010. |
Mi szczęśliwie termin pasuje . Ale mam pytanie, rozumiem, że na polu będze można dekować się wczesniej. (Tak wiem to dziwne pytanie w moich ustach.
| Cytat: |
| Jednocześnie będzie to impreza bardziej undergruondowa, bez "działań zewnętrznych" czyli 100% TOLK. |
Nie powiem, zeby mi to bardzo przeszkadzało.
| Cytat: |
| Oznacza to,że kto chce przyjechać do Bielawy i spotkać się z innymi fanami Tolkiena na zasadzie wspólnej organizacji i wspólnego działania. Żadnych koncertów na estradach, żadnych widowisk, wielkich konkursów z wielkimi nagrodami. Kto chce ten daje coś od siebie. |
Myślę, że wieczor Istarich, konkurs łuczniczy, konkursy zagadek i pokazywanek, czy LARP-a i tak można zorganizować. I tak w większości robiliśmy to dla siebie, swojej przyjemności i satysfakcji, a nie dla nagród.
Acha kulinarny też mozna zrobic.  _________________ On przyniesie narodom Prawo. Nie będzie wołał ni podnosił głosu, nie da słyszeć krzyku swego na dworze. Nie złamie trzciny nadłamanej, nie zgasi [ledwo] tlejącego się knotka (Iz 42, 1-3). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nifrodel Alsílatiel / Administrator

Nieobecny(a): panta rhei..
|
 Wysłany: 24-01-2010 14:02 Temat wpisu: |
|
|
Zgadzam się z Memelkiem Jak najbardziej możemy zrobić Spotkania Istarich, może również wieczór fanfikowy. Dla mnie termin też jest ok
Myślę, że ciekawym pomysłem byłby również wspomniane już - podzielone na zespoły zagadki- pokazywanki - odgadywanie pokazywanych haseł. Jest przy tym świetna zabawa nie tylko dla grających ale i dla oglądających
I może warsztaty tengwarowe? Mogę poprowadzić, najchętniej z Miriel, jeśli się zgodzi
Ja bardzo chciałabym uczestniczyć w ciągu dalszym warsztatów rysunkowych  _________________ I tylko drzewa jak świat światem
ukłony ślą tym, co pod wiatr....
~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mONA Mieszkanka Shire

|
 Wysłany: 24-01-2010 14:28 Temat wpisu: |
|
|
Przyznaje, że mi taki TF odpowiada Spotkania Istarich, wieczór fanfikowy.. ech Tęskno za tym..
Termin jest OK - myślę, że nie powinno być problemu z przyjechaniem na pole w czwartek - tak, żeby mozna było w pełni wykorzystać piątek i sobotę
A konkursy.. - można zrobić dla własnej przyjemności i satysfakcji
| M.L. napisał(a) (zobacz wpis): |
Acha kulinarny też mozna zrobic.
|
To ja się już zgłaszam jako juror I funduję pierwszą nagrodę - hobbicki rondelek  _________________ "Niebezpiecznie jest wychodzić za własny próg [...] Trafisz na gościniec i jeżeli nie powstrzymasz swoich nóg, ani się postrzeżesz, kiedy cię poniosą."
Moje Śródziemie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tavarunya Weteran Bitwy Pięciu Armii

Nieobecny(a): W lesie
|
 Wysłany: 24-01-2010 15:11 Temat wpisu: |
|
|
Mnie też póki co termin odpowiada i formuła. Akurat Elbe zdąży wrócić ze statku i mam nadzieję, że tym razem dotrzemy <wali trzy razy głową w drewniany stół dla pewności, zwykłe odpukiwanie by mogło nie wystarczyć >
Konkurs łuczniczy, zgadywanki i być może pokaz miecza, bynajmniej nie europejskiego  _________________ Elfka pokręciła niepewnie głową. Maia uśmiechnęła się z czułością, jakiej Nimrodel jeszcze u niej nie widziała.
– Masz coś, czego nie ma Cień. Masz mnie – szepnęła. – Kocham cię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaile Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 24-01-2010 15:21 Temat wpisu: |
|
|
Dla mnie ten termin to niestety katastrofa Ale jeszcze duzo czasu, postaram sie jakos wykombinowac, zeby moc dotrzec.
Elindil: tylko sobie guza nie nabij..  _________________ There he shouted in a voice like a horn blown among the mountains, and all that were gathered beneath the Trees and the foemen in the mists of the square heard him: "Great is the victory of the Noldoli!"
Ostatnio zmieniony przez Kaile dnia 24-01-2010 15:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miriel Przyjaciel Elfów

Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...
|
 Wysłany: 24-01-2010 15:22 Temat wpisu: |
|
|
Czyli rozumiem, że nie będzie tej części tolkfolkowej w parku miejskim w Bielawie. a jak w takim razie wyglądają możliwości Mokisu? Czy scena w Mokisie tez odpada?...
| Nifrodel napisał(a) (zobacz wpis): |
Jak najbardziej możemy zrobić Spotkania Istarich, może również wieczór fanfikowy. Dla mnie termin też jest ok
Myślę, że ciekawym pomysłem byłby również wspomniane już - podzielone na zespoły zagadki- pokazywanki - odgadywanie pokazywanych haseł. Jest przy tym świetna zabawa nie tylko dla grających ale i dla oglądających
I może warsztaty tengwarowe? Mogę poprowadzić, najchętniej z Miriel, jeśli się zgodzi
Ja bardzo chciałabym uczestniczyć w ciągu dalszym warsztatów rysunkowych
|
Tak Te pomysły mi się bardzo podobają. Bardzo chętnie poprowadzę z Nifrodel warsztaty tengwarowe a może ktoś się jeszcze dołączy.
Tylko niepokoi mnie niepewność, gdzie to się będzie odbywać?... Czy będzie dla nas jakieś miejsce z Bielawie?...  _________________ Deep inside the silence
staring out upon the sea...
Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm
Ostatnio zmieniony przez Miriel dnia 24-01-2010 15:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|