" `Dzień dobry` powiedział Bilbo i powiedział to z całym przekonaniem, bo słońce świeciło, a trawa zieleniła się pięknie. Gandalf jednak spojrzał na niego spod bujnych, krzaczastych brwi, które sterczały aż poza szerokie rondo kapelusza. `Co chcesz przez to powiedzieć?` - spytał. `Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?` `Wszystko naraz` rzekł Bilbo. `A na dodatek, że w taki piękny dzień dobrze jest wypalić fajkę na świeżym powietrzu.`" Bilbo i Gandalf, Hobbit
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Która z postaci jest najpiękniejsza? ( Nie sugerujcie się filmem ) |
Galadriel |
|
43% |
[ 35 ] |
Arwena |
|
33% |
[ 27 ] |
"Cna rzeki córa" - Złota Jagódka |
|
23% |
[ 19 ] |
|
Oddano głosów : 81 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Limbo Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 05-06-2012 20:19 Temat wpisu: |
|
|
Skoro mam się nie sugerować filmem, to znaczy, że mam całkowicie polegać na swoich wyobrażeniach, tak? Nawet jeśli nie do końca znajdują odbicie w cytatach?
W takim wypadku bezdyskusyjnie Galadriel Światło Dwóch Drzew, w jakikolwiek sposób, odbite w jej włosach musiało robić piorunujące wrażenie Skoro nawet Feanor chciał ich kosmyk... W dodatku w jej oczach pozostało światło Valinoru. To momentalnie winduje ją na pierwsze miejsce w rankingu prowadzonym przez osoby, które nie widziały Błogosławionych Krain. _________________ Zobaczyć Neapol i umrzeć... słabe... Zobaczyć Tirion i umrzeć? ee... Umrzeć i zobaczyć Tirion! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ellena Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 27 Sie 2012 Wpisy: 505 Skąd: Rohan/Ithilien/jaskinia Thranduila (Kujawy)
|
 Wysłany: 30-12-2012 16:11 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli chodzi o te trzy panie - Galadriel. Ogólnie z wszystkich kobiet - Eowyn. Brakuje w opcjach Lúthien, Melian czy Vardy, ale skoro są trzy to ok:
Galadriel za jej piękno duchowe, mądrość, dobroć i majestat a także za jej ''anielskość''. Wygląd to już kwestia drugorzędna, ale lubię jej opisy w książce (zwłaszcza nt włosów i uśmiechu) - nie wyobrażam jej sobie jako promiennej niczym słońce, raczej jako eteryczną, przywodzącą na myśl wiosenne kwiaty. _________________ Białoskórzy mają nocą wzrok bystrzejszy niż inni ludzie. Nie zapominaj przy tym o ich koniach! Te zwierzaki podobno dostrzegają nawet drżenie powietrza w ciemnościach. Nortowie, Eotheodzi, Rohirrimowie, Oropher żyją. Faramir na króla |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nindë Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 30-12-2012 16:23 Temat wpisu: |
|
|
Ellena napisał(a) (zobacz wpis): |
Brakuje w opcjach Lúthien, Melian czy Vardy, ale skoro są trzy to ok: |
Jak dla mnie, to właśnie specjalnie ich nie dano, bo i tak wiadomo, że (prawie) wszyscy wybraliby właśnie którąś z nich.
Moim zdaniem najpiękniejsza była Arwena, bo skoro Aragorn pomylił ją z Luthien, to musiało być coś na rzeczy. A wyobrażenie Galadrieli niestety spaczył mi film.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ellena Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 27 Sie 2012 Wpisy: 505 Skąd: Rohan/Ithilien/jaskinia Thranduila (Kujawy)
|
 Wysłany: 30-12-2012 17:06 Temat wpisu: |
|
|
Nindë napisał(a) (zobacz wpis): |
Jak dla mnie, to właśnie specjalnie ich nie dano, bo i tak wiadomo, że (prawie) wszyscy wybraliby właśnie którąś z nich.  |
Galadriel i Arwen też trochę podpadają pod tę dużą wybieralność, jak widać biedna Jagoda na końcu - choć wynik całkiem zadowalający
Coraz bardziej mi szkoda, że PJ nie wziął się za T.B. i Jagódkę - chciałabym ją zobaczyć, bo mimo pięknych opisów własnej wizji na razie nie mam. _________________ Białoskórzy mają nocą wzrok bystrzejszy niż inni ludzie. Nie zapominaj przy tym o ich koniach! Te zwierzaki podobno dostrzegają nawet drżenie powietrza w ciemnościach. Nortowie, Eotheodzi, Rohirrimowie, Oropher żyją. Faramir na króla |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nindë Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 30-12-2012 17:21 Temat wpisu: |
|
|
Galadriel i Arwen też trochę podpadają pod tę dużą wybieralność |
Ale przy Luthien, Melianie i Vardzie z pewnością mało kto by je wybrał.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thirdiwena Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 04-02-2013 20:34 Temat wpisu: |
|
|
Nindë napisał(a) (zobacz wpis): |
Galadriel i Arwen też trochę podpadają pod tę dużą wybieralność |
Ale przy Luthien, Melianie i Vardzie z pewnością mało kto by je wybrał.  |
też tak sądze. ja wybrałam Jagódke. uważam ją za 'najczystszą' z nich trzech. Galadriel jest silna i mądra i na prawde ja lubię. Arwene kochałam przez film ( ), ale kiedy poczytałam o niej stwierdziałm, ze jest jakas zimna i samolubna (?) . to takie moje odczucie. _________________ ~ omnia mea mecum porto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michael Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 04-02-2013 20:59 Temat wpisu: |
|
|
Ankieta ma poważną wadę, brakuje Eowyn. Protestuję!
A ponieważ moje protesty i tak nic nie zmienią, to zmuszony do wybierania z podanych opcji zagłosowałem na Złotą Jagodę. Bo zawsze robiła na mnie wrażenie najbardziej sympatycznej z tej trójki . _________________ Wherever the Catholic sun doth shine,
There’s always laughter and good red wine.
At least I’ve always found it so.
Benedicamus Domino!
- H. Belloc
_____
Truth Himself speaks truly, or there's nothing true. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Telwen Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 10-08-2015 21:33 Temat wpisu: Re: Która postać jest piękniejsza? |
|
|
Kocham Arwenę, ale nie tylko przez urodę. Wybiorę jednak Złotą Jagoda, bo to postać, której najbardziej żałowałam że nie było jej w filmie. Wg mnie to mogła trochę wyglądać jak młodsza wersja Galadrieli. Ogólnie uwielbiam wszystkie trzy. I można by jeszcze Eowinę dodać.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|