"Dawaj szczodrze, ale tylko to, co twoje." Sador Labadal do Turina, Niedokończone Opowieści
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Miriel Powiernik Pierścienia

Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...
|
 Wysłany: 12-12-2008 17:30 Temat wpisu: Obrazy Ninquelen |
|
|
Nie wiedziałam, gdzie o tym napisać, to założyłam nowy temat, jak Admini uznają, że powinien być w innym dziale, to przeniosą I mam nadzieję, że Ninquelen nie będzie miała mi tego za złe
Zachwycają mnie obrazy Ninquelen. Jest w nich coś tak niesamowicie mistycznego i pełnego magii, że w końcu postanowiłam się swoim zachwytem podzielić. Coś w nich jest takiego, jakby miały w sobie duszę, ale jakby coś jeszcze... coś co trudno nazwać, więc chyba zostaje mi słowo "magia". A może światło?
Bo najbardziej podobają mi się te ilustracje, które przedstawiają noc lub półmrok, zmierzch, lub jakąś nieokreśloną porę dnia - magiczną - którą jednak rozświetla wewnętrzne światło tego, co się na tej ilustracji znajduje: płatki śniegu, zaczarowane jakieś pnącza, jakby rośliny, trawy, gwiazdy i księżyc. Te ilustracje, do których linki dam niżej, to są jedne z najbardziej przesyconych elfim klimatem ilustracje, jakie widziałam (ja go odbieram, jako "elfi", ale jest po prostu zaczarowany i urokliwy w znaczeniu "coś, co pociąga pięknem i rzuca urok"). Niektóre są po prostu grą światła i subtelnych barw, ale jest w nich właśnie ta Magia, jak zaklęta, coś takiego, że przyglągając się niektórym z tych obrazów łapię się za tym, że zaczynam tęsknić za światem, który przedstawiają.
To jest mój ulubiony obraz:
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
A to są linki do innych, które są również bardzo piękne
Garden of Soul: http://ninquelen.deviantart.com/art/Garden-of-soul-98868069
Sunset stars: http://ninquelen.deviantart.com/art/Sunset-stars-104205004
Peace of Mind: http://ninquelen.deviantart.com/art/Peace-of-mind-104204688
Twilight's Mistery: http://ninquelen.deviantart.com/art/Twilight-s-mystery-82133791
Pale Garden: http://ninquelen.deviantart.com/art/Pale-garden-72653564 _________________ noldorski blog
japoński blog
filmowy blog |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sirielle Ontalómë / Administrator

|
 Wysłany: 12-12-2008 18:33 Temat wpisu: |
|
|
Niquelen czaruje kolorami a w obrazach jest jakaś tęsknota, baśń - jak to ujęłaś elficki klimat, ale klimat elfów z mitów, legend i opowieści lub tych tajemniczych, ulotnych istot z WP, nie tragicznych Silmarilliononwych. Też najbardziej lubię krajobrazy  _________________ Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?
Przymierze AntySzczerbowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tinwerína Míriel Członek Kompanii Thorina

Nieobecny(a): wpatrzona w zachód słońca w Henneth Annun
|
 Wysłany: 12-12-2008 19:44 Temat wpisu: |
|
|
Cudowne Niesamowicie klimatyczne, magiczne, baśniowe. Mnie też się bardzo elficko kojarzą. Tak jak i tobie Sirielle, bardziej z elfami z WP niż Silmarillionu.
Niesamowicie podoba mi się to jak Ninquelen maluje niebo. Zresztą generalnie uwielbiam półmrok i gwiaździste noce. Tak właśnie mogło wyglądać niebo nad Cuiviénen.
Ogromnie podoba mi się Luthien. Płatek śniegu też cudny _________________ Ó Elbereth, ó Gilthoniel!
Inda lembramos, nós que moramos
Nesta lonjura, em matas silentes,
A luz dos astros nos Mares Poentes.
Ostatnio zmieniony przez Tinwerína Míriel dnia 13-12-2008 22:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zair Ugru-nad Strażnik Północy

|
 Wysłany: 12-12-2008 22:51 Temat wpisu: |
|
|
Prace Ninquelen mają niesamowity klimat, są nasycone mitologiczną magią i głębią. Ninquelen świetnie wykorzystuje zimne barwy Ale i nie tylko - równie zachwycająco daje radę z czernią i bielą - najbardziej mi się podoba praca Ninquelen "Hope":
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
Nie mogę się przestać nią zachwycać  _________________ Ten nieruchomy już jest martwy, ten, który się rusza, przeżyje.
Żaden człowiek nie może się bronić bez ryzyka.
- J. Liechtenauer
----
Nasz azyl dla zwierząt
shadow of mind
galeria DA
półka w Bibliotece
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ninquelen Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 12-12-2008 23:04 Temat wpisu: |
|
|
Ojej, a to mi niespodziankę sprawiliście... Jest mi niezmiernie miło, ze moje prace się Wam podobają i wywołują takie skojarzenia ^^ Co prawda nigdy się nie zastanawiałam, ale faktycznie, chyba skupiam się bardziej na klimacie dalekiej, mitycznej przeszłości... Którą noszę w sobie... Na moja sztukę zawsze miało wpływ to, że nie umiem odczuwać czasu tak, jak większość ludzi - np. lubię oglądać filmy o Egipcie na Discovery i za każdym razem, gdy słyszę jakąś datę sprzed czterech tysięcy lat, moją pierwszą myślą jest "to niedawno" A jednocześnie staram się zgodnie z kodeksem jedi nie trzymać się przeszłości.... Może moja sztuka to próba uzyskania równowagi ^^
A tak w skrócie, moje inspiracje: Morze, morze, morze, sny, niebo, las, kwiaty, muzyka, Sigur rós, książki, legendy, mity, baśnie, natura, natura... ^^
A, prosiłabym o nielinkowanie obrazów bezpośrednio (z fc na początku) ale do strony z obrazkiem. Deviantart to nie serwer hostingowy. Jeśli ktoś chce umieścić moją pracę w poście, to sporo plików znajduje się na moim photobuckecie ( http://s178.photobucket.com/albums/w249/Ninquelen/ )
Arwenę trzeba jeszcze poprawić Jeszcze zresztą dużo brakuje mi do tego, jak chciałabym malować... Ale to, co pokazuję, to część mnie. Dlatego bardzo dużo dla mnie znaczą Wasze słowa ^^
Edit. Jeżu, ile czasu ja to pisałam...?  _________________ There are worlds out there where the sky is burning, and the sea's asleep, and the rivers dream. People made of smoke, and cities made of song. Somewhere there's danger, somewhere there’s injustice, and somewhere else the tea's getting cold. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 13-12-2008 00:51 Temat wpisu: |
|
|
Hmm, z jakim "fc" na początku? Obrazki są załączone na forum Hobbitonu jako obrazki (nie załączniki, jest od jakiegoś czasu taka możliwość).
O tak, pasują do Sigur Rós, musisz im je kiedyś pokazać  _________________ Portfolio|dA|Last.fm
|
Powrót do góry |
|
 |
Ninquelen Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 13-12-2008 01:05 Temat wpisu: |
|
|
Mówię o linkach w poście Tinwerína Míriel Sporo osób używa tych linków, zamiast do strony z obrazkiem, a jest chyba nawet w regulaminie dA zapis, żeby tak nie robić
Ach, marzę o tym, żeby kilka osób zobaczyło kiedyś moje prace, na przykład właśnie panowie z Sigur i Neil Gaiman ^^ _________________ There are worlds out there where the sky is burning, and the sea's asleep, and the rivers dream. People made of smoke, and cities made of song. Somewhere there's danger, somewhere there’s injustice, and somewhere else the tea's getting cold. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 13-12-2008 01:14 Temat wpisu: |
|
|
Jak nie podczas koncertów, to podczas któregoś z konkursów wyślij do nich obrazki - był chyba nawet raz konkurs na rysowanie
A z adresami racja - nie zauważyłam, myślałam, że chodzi o te podane jako obrazek. dA teoretycznie banuje jak ktoś z użytkowników będzie sobie linkował pliki jako obrazki na stronie czy blogu, można tak robić tylko z gotowym skryptem z miniaturkami (działa na blogach). A poza tym - linkujemy pełny adres, to najlepsze wyjście  _________________ Portfolio|dA|Last.fm
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|