Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001
 
Gospoda(3) | Zasady Forum | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem


"Prawda miewa skrzywione oblicze, jeśli na nią patrzą fałszywe oczy." Gandalf, Władca Pierścieni


Temat: Problemy z gospodą (Strona 1 z 7)

Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Uwagi i propozycje Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Natolin
Weteran Bitwy Pięciu Armii


Dołączył(a): 03 Wrz 2007
Wpisy: 382



Wysłany: 18-09-2008 20:19    Temat wpisu: Problemy z gospodą Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Muszę trochę ponarzekać na forumowy czat Złośliwy uśmiech . Otóż u mnie gospoda przekracza wszelkie granicę „wieszania się” wściekły . Można to tłumaczyć tym, że piszę na starym komputerze, ale na czatach w innych forach jakoś wszystko idzie sprawnie. Po za tym z czego co słyszałem a nawet zauważyłem inni też mają problemy z gospodą.
Problemy:
a) Przy ładowaniu zatrzymuje mi się na jakimś procencie i nie chce iść dalej. Muszę parę razy wychodzić i włączać ładowanie od początku, bym w końcu dostał się do gospody .
b) W gospodzie jest za duży przeciąg. „Wywiewa” mnie z czatu, gdy próbuje otworzyć lub przejść do innej karty w Operze lub okna, Opera zamyka się sama. Czasem „wywiewa” mnie bez powodu.
c) Co chwila czcionka tekstu samoistnie zmienia się z pogrubionej na zwykłą i odwrotnie.
d) Gdy ktoś wychodzi z gospody czasem jakaś jego „część” tam zostaje i na forum wyświetla się, że on tam ciągle jest. Ta „cząstka” znika, gdy ktoś inny wchodzi do gospody.
e) W gospodzie wyświetla mi się czas zimowy, choć na forum mam ustawiony letni.
f) Na czacie nie mogą wpisywać polskich liter oprócz „ó”, bo zamiast „polskich liter” pokazują się jakieś dziwne znaki.
Więc tych problemów jest trochę sporo i utrudniają życie takiemu użyszkodnikowi wszystko mi się pomieszało i jam mi się wydaje, nie tylko mnie.
Powrót do góry
 
 
elfy
Administrator


Dołączył(a): 20 Wrz 2001
Wpisy: 1145
Skąd: 010101


Wysłany: 19-09-2008 09:41    Temat wpisu: Re: Problemy z gospodą Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Natolin napisał(a) (zobacz wpis):

Problemy:
a) Przy ładowaniu zatrzymuje mi się na jakimś procencie i nie chce iść dalej. Muszę parę razy wychodzić i włączać ładowanie od początku, bym w końcu dostał się do gospody .

Nie stwierdzono. Aktualizuj flasha, zacznij używać Firefoxa

Cytat:

b) W gospodzie jest za duży przeciąg. „Wywiewa” mnie z czatu, gdy próbuje otworzyć lub przejść do innej karty w Operze lub okna, Opera zamyka się sama. Czasem „wywiewa” mnie bez powodu.

Jak Opera zamyka Ci się sama to use Firefox.

Cytat:

c) Co chwila czcionka tekstu samoistnie zmienia się z pogrubionej na zwykłą i odwrotnie.
e) W gospodzie wyświetla mi się czas zimowy, choć na forum mam ustawiony letni.
f) Na czacie nie mogą wpisywać polskich liter oprócz „ó”, bo zamiast „polskich liter” pokazują się jakieś dziwne znaki.

Zmień przeglądarkę na lepszą albo kompa. Poniżej screen z mojej sesji w Firefoxie. Nie ma problemu z czcionką, znakami ani czasem.

Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników.
Zaloguj się żeby go obejrzeć.




Cytat:
d) Gdy ktoś wychodzi z gospody czasem jakaś jego „część” tam zostaje i na forum wyświetla się, że on tam ciągle jest. Ta „cząstka” znika, gdy ktoś inny wchodzi do gospody.


bo trzeba używać przycisku wyloguj w górnym prawym rogu zamiast zamykać okno i zostawiać wiszącą sesję.

_________________
"Sprawiedliwość jest dobra i nie pragnie dalszego zła, lecz może sprawić, że zło już uczynione działa nadal i nie powstrzyma go przed wydaniem owocu smutku"
Manwë
Powrót do góry
 
 
Natolin
Weteran Bitwy Pięciu Armii


Dołączył(a): 03 Wrz 2007
Wpisy: 382



Wysłany: 19-09-2008 14:48    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Zrobiłem mały eksperyment i zamiast w Operze wszedłem do gospody przy pomocy Explorera. Nie wystąpiły problemy: "a", "b","c","f", tylko czas był ciągle zimowy. Dokonałem ciekawej obserwacji: gdy wszedłem do gospody na Explorerze, miałem też otwartą Operę. Po chwili Opera się zamknęła się, chociaż to nie na niej była otwarta gospoda. Z tego wynika, że z czat jest w porządku, a to właśnie przeglądarka do Mam coś dla ciebie .
Powrót do góry
 
 
elfy
Administrator


Dołączył(a): 20 Wrz 2001
Wpisy: 1145
Skąd: 010101


Wysłany: 20-09-2008 01:03    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Do Mam coś dla ciebie jak do Mam coś dla ciebie ale jest tu jakaś niekompatybilność... Jeśli lubisz Operę to może Firefoxa używaj tylko do Gospody. Chociaż bardziej bym tu stawiał, że coś z Twoim kompem jest nie tak niż z Operą...
_________________
"Sprawiedliwość jest dobra i nie pragnie dalszego zła, lecz może sprawić, że zło już uczynione działa nadal i nie powstrzyma go przed wydaniem owocu smutku"
Manwë
Powrót do góry
 
 
Natolin
Weteran Bitwy Pięciu Armii


Dołączył(a): 03 Wrz 2007
Wpisy: 382



Wysłany: 21-09-2008 12:23    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mam już Ognistego Lisa Z przymrużeniem oka i okazał się lepszy od Opery nie tylko przy korzystaniu z gospody, więc chyba będę teraz używał tylko jego. A to prawda, że kompem jest coś nie tak, bo stary już jest, często się zawiesza i źle się na nim pracuję. Mam też drugi, znacznie lepszy komputer, ale muszę przekonać rodziców by podłączyli do niego neta.
I w ogóle dzięki, Adminie, że doradziłeś mi bym używał Firefoxa.
Powrót do góry
 
 
FaN ^^
Mieszkaniec Shire


Dołączył(a): 10 Kwi 2008
Wpisy: 3



Wysłany: 21-09-2008 18:38    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Nie Ty jeden masz problemy. Dzisiaj wszedłem sobie do gospody. Bez przerwy jest przesyłanie i wysyłanie danych z i do forum. Słowo "undefined" to normalka, pojawia się co kilka minut. Gdy napiszę jakąś wiadomość i ją wyślę, to zanim się pojawi minie trochę czasu. Siedzę teraz też na innym komputerze, bo stary się zepsuł, więc także nie jestem pewien czego to wina.
Powrót do góry
 
 
Kaile
Strażnik Północy


Dołączył(a): 10 Cze 2009
Wpisy: 766
Skąd: Gdańsk


Wysłany: 05-08-2009 13:43    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Też mam irytujące problemy z gospodą.
Co chwilę wyskakuje undefined, zżera mi moje wiadomości.
Poza tym jak pisze, to nie widzę co piszę, pokazuje się to dopiero po jakimś czasie i przez to muszę pisać jak ślimak. wściekły Okno z priv też całe jakieś takie 'zalagowane'. Mam FF, flash zaktualizowany, athlona 2800+, 2gb ram, internet 6mb Mam coś dla ciebie

_________________
'Here once was light, that the Valar begrudged to Middle-earth, but now dark levels all. Shall we mourn here deedless for ever, a shadow-folk, mist-haunting, dropping vain tears in the salt thankless Sea?'
Powrót do góry
 
 
Roxanne
Członek Kompanii Thorina


Dołączył(a): 27 Cze 2007
Wpisy: 175
Skąd: Gród Kraka


Wysłany: 05-08-2009 17:17    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mi też się czasem gospoda zawiesza, ale nie wiem, czy to jest jej wina, czy mojego głupiego neta (iPlus).
Dla jasności - używam FF.
Czasami mnie wywiewa, tak po prostu. No i często muszę czekać naprawdę długo, aż pojawią się u mnie jakiekolwiek wiadomości.

_________________
- Zastanawiam się, dlaczego nie wypisał tego na kamiennych tablicach.
"OTO, MOJŻESZU, TWOJE DZIESIĘĆ PRZYKAZAŃ.
A TU JESZCZE JEDNO DODATKOWE, KTÓRE MÓWI: PIEPRZ ICH".

Baranek, Christopher Moore



DA
Powrót do góry
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Uwagi i propozycje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Temat: Problemy z gospodą (Strona 1 z 7)

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dodawać załączników w tym dziale
Nie możesz ściągać plików w tym dziale

Powered by phpBB2
Copyright © tolkien.com.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.