Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Nawet działając z dobrego serca czasem łatwo zadać cios bardziej bolesny niż cios wroga." Hurin, Silmarillion

Temat: Konwent tolkienowski w Bydgoszczy (Strona 1 z 11)

Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Spotkania na żywo, konwenty, konferencje Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Halcatra
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 173
Nieobecny(a): 1-12.08

Wysłany: 27-03-2008 17:35    Temat wpisu: Konwent tolkienowski w Bydgoszczy Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Wreszcie mogę to oficjalnie ogłosić. Z przymrużeniem oka

Dnia 17 maja br. w Bydgoszczy, w Młodzieżowym Domu Kultury nr 4 na ulicy Dworcowej 82, odbędzie się konwent tolkienowski. Organizatorem jest Koło Miłośników Tolkiena działające przy Gimnazjum im. Jana Pawła II w Łochowie.

Początek planowany jest na godzinę 11. W programie przewidziane są krótkie wykłady osób znanych w fandomie tolkienowskim (nazwiska wyjawione zostaną później, na razie to słodka tajemnica organizatorów, chyba że osoby same się ujawnią Z przymrużeniem oka ), finał ponadpowiatowego konkursu wiedzy o WP i rozdanie nagród w konkursie literackim na tym samym szczeblu oraz wspólna dyskusja na temat fenomenu Tolkiena po latach.

W miarę jak będą pojawiały się kolejne szczegóły, będę je tutaj zamieszczała. Z przymrużeniem oka

Serdecznie wszystkich zainteresowanych zapraszam. W razie co, to od dworca PKP do MDK nr 4 jest jakieś dziesięć minut drogi i mogę osobiście wszystkich odebrać, jak wcześniej zgłoszą taką wolę. Z przymrużeniem oka

Równolegle w tym samym miejscu będzie też konwent Star Warsów, szczegółów tego jednakże nie znam.
Powrót do góry

khamull
Mieszkaniec Shire

Wpisy: 24

Wysłany: 27-03-2008 19:26    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Ooo!! Dobrze wiedzieć. DO 17 V jeszcze trochę czasu zostało...jest możliwość podpięcia się z innymi imprezami?[coś jak te Star Warsy?]
Powrót do góry

Misiek_h
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 302
Nieobecny(a): duchem

Wysłany: 27-03-2008 19:27    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Szkoda że tak daleko i tylko 1 dzień, jakby było bliżej i/lub dłużej to bym chętnie zajrzał Uśmiech A tak to jechać przez całą Polskę na jedno popołudnie - trochę bezcelowo Smutek

Halcatra
Członek Kompanii Thorina

Wysłany: 28-03-2008 16:25    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

khamull napisał(a) (zobacz wpis):
Ooo!! Dobrze wiedzieć. DO 17 V jeszcze trochę czasu zostało...jest możliwość podpięcia się z innymi imprezami?[coś jak te Star Warsy?]

Pewnie jest Z przymrużeniem oka Tylko że z tym to nie do mnie, tylko do MDK nr 4. Z przymrużeniem oka Właściwie to z organizatorami tej części Star Warsów styczności żadnej nie miałam. szpiegować, chować się

Zapraszam serdecznie wszystkich Z przymrużeniem oka I bydgoszczan i tych spoza Z przymrużeniem oka
Powrót do góry

dorti
Mieszkaniec Shire

Wpisy: 22

Wysłany: 25-04-2008 22:30    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Co do starsowej strony imprezy to ja mam z nimi dość dobry kontakt, jak tylko ustalą pewne szczegóły to mogę wam podać Z przymrużeniem oka Z ich strony prawdopodobnie będzie to świętowanie 4 rocznicy założenia klubu + 50 spotkanie Z przymrużeniem oka
Nie mam pojęcia czy przewidziane są jakieś noclegi, ale tym razem na szczęście nie muszę się takimi sprawami martwić Z przymrużeniem oka

A jeśli chodzi o przyjazdy na dłużej i większe imprezy w Bydgoszczy to przecież jest SFera Z przymrużeniem oka Serdecznie zapraszam, zwłaszcza starego znajomego - Miśka Śmiech

Pzdr,
Alixana Z przymrużeniem oka

coś pięknego się zaczyna.
Powrót do góry

Halcatra
Członek Kompanii Thorina

Wysłany: 26-04-2008 15:17    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Dobra, wrzucam program na ten moment:

Program konwentu:
10.45 – Powitanie gości i uczestników konwentu,
11.00 – prelekcja Jarosława Florczaka „Bregalada”,
11.30 – prelekcja Karoliny Stopa – Olszańskiej „Melinir”,
12.00 – finał Powiatowego Konkursu wiedzy o twórczości Tolkiena,
13.30 – prelekcja Agnieszki Sylwanowicz „Evermind HS Took”,
14.00 – rozdanie nagród Konkursu Literackiego,
14.15 – prelekcja Anny Adamczyk-Śliwińskiej „Nifrodel”,
14.45 – prelekcja Michała Leśniewskiego "M.L.",
15.15 – dyskusja na temat „Fenomen twórczości J.R.R. Tolkiena po latach”

MDK nr 4 w Bydgoszczy znajduje się niedaleko dworca. Jeśli ktoś wybiera się pociągiem, niech da znać, o której mniej więcej będzie w Bydgoszczy, a odbierzemy. Jeśli ktoś wybiera się samochodem, niech też da znać, to powiemy, skąd jak najłatwiej dojechać. Z przymrużeniem oka

Nie wiadomo jeszcze, czy na konwencie pojawi się TAO. Póki co jest nadzieja. Z przymrużeniem oka Jak będzie już wiadomo, to jego prelekcja pojawi się w programie.

kiedy myśli odpędzić się nie da
można nawet nie być
gdy jest się
bardziej niż wszystkim
i niż zawsze

fragment wiersza Nad Petrarcą
Małgorzata Szułczyńska
Powrót do góry

Adiemus
One Ring - One TolkFolk :)

Wpisy: 1963

Wysłany: 26-04-2008 15:47    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Misiek_h napisał(a) (zobacz wpis):
Szkoda że tak daleko i tylko 1 dzień, jakby było bliżej i/lub dłużej to bym chętnie zajrzał Uśmiech A tak to jechać przez całą Polskę na jedno popołudnie - trochę bezcelowo Smutek
Popieram. Albo żeby po stronie "artystycznej" (wymienionej w programie) nastąpiła część "integracyjna" (z wodą Entów i -ewentualnie- gitarą do późna w noc albo nawet bladego świtu... Pserwa
Zwłaszcza, że dawno w Bydgoszczy nie byłem, a podoba mi się to miasto. Wenecja jeszcze istnieje? Język

półeczka na Deviancie...
Powrót do góry

dorti
Mieszkaniec Shire

Wpisy: 22

Wysłany: 26-04-2008 20:09    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Adiemus napisał(a) (zobacz wpis):

Albo żeby po stronie "artystycznej" (wymienionej w programie) nastąpiła część "integracyjna" (z wodą Entów i -ewentualnie- gitarą do późna w noc albo nawet bladego świtu... Pserwa

Z tego co wiem starwarsowcy coś takiego planują, ale skoro do teraz sa tp tylko plany to może to nie wypalić.
Nawet jeśli mdk nie chce angażować się w imprezy plenerowy to moglibyśmy zrobić to sami. Tylko nie wiem gdzie w samej Bydgoszczy można ogniska rozpalać Język Jedyne co w tej chwili przychodzi mi do głowy to Myślęcinek, ale nie wiem ile pracy administracyjnej wymagałoby uzyskanie zezwolenia na taką zabawę...
Jeśli chcecie wyjechać 40 km poza Bydgoszcz to mam znajomego leśniczego który nie powinien robić problemów Pserwa

Adiemus napisał(a) (zobacz wpis):

Zwłaszcza, że dawno w Bydgoszczy nie byłem, a podoba mi się to miasto. Wenecja jeszcze istnieje? Język

Pewnie chodzi Ci o obecną Wyspę Młyńską Z przymrużeniem oka przechodzi teraz solidne remonty, inwestują w nią Duńczycy i odżywa nowym życiem niczym zombie Z przymrużeniem oka

coś pięknego się zaczyna.
Powrót do góry

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Spotkania na żywo, konwenty, konferencje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następna

Temat: Konwent tolkienowski w Bydgoszczy (Strona 1 z 11)

Skocz do: