"Nawet działając z dobrego serca czasem łatwo zadać cios bardziej bolesny niż cios wroga." Hurin, Silmarillion
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Halcatra Członek Kompanii Thorina

Nieobecny(a): 1-12.08
|
 Wysłany: 27-03-2008 17:35 Temat wpisu: Konwent tolkienowski w Bydgoszczy |
|
|
Wreszcie mogę to oficjalnie ogłosić.
Dnia 17 maja br. w Bydgoszczy, w Młodzieżowym Domu Kultury nr 4 na ulicy Dworcowej 82, odbędzie się konwent tolkienowski. Organizatorem jest Koło Miłośników Tolkiena działające przy Gimnazjum im. Jana Pawła II w Łochowie.
Początek planowany jest na godzinę 11. W programie przewidziane są krótkie wykłady osób znanych w fandomie tolkienowskim (nazwiska wyjawione zostaną później, na razie to słodka tajemnica organizatorów, chyba że osoby same się ujawnią ), finał ponadpowiatowego konkursu wiedzy o WP i rozdanie nagród w konkursie literackim na tym samym szczeblu oraz wspólna dyskusja na temat fenomenu Tolkiena po latach.
W miarę jak będą pojawiały się kolejne szczegóły, będę je tutaj zamieszczała.
Serdecznie wszystkich zainteresowanych zapraszam. W razie co, to od dworca PKP do MDK nr 4 jest jakieś dziesięć minut drogi i mogę osobiście wszystkich odebrać, jak wcześniej zgłoszą taką wolę.
Równolegle w tym samym miejscu będzie też konwent Star Warsów, szczegółów tego jednakże nie znam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
khamull Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 27-03-2008 19:26 Temat wpisu: |
|
|
| Ooo!! Dobrze wiedzieć. DO 17 V jeszcze trochę czasu zostało...jest możliwość podpięcia się z innymi imprezami?[coś jak te Star Warsy?] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Misiek_h Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 12 Kwi 2002 Wpisy: 302 Skąd: Czerwone Zagłębie (Sosnowiec)
Nieobecny(a): duchem
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 28-03-2008 16:25 Temat wpisu: |
|
|
| khamull napisał(a) (zobacz wpis): |
| Ooo!! Dobrze wiedzieć. DO 17 V jeszcze trochę czasu zostało...jest możliwość podpięcia się z innymi imprezami?[coś jak te Star Warsy?] |
Pewnie jest Tylko że z tym to nie do mnie, tylko do MDK nr 4. Właściwie to z organizatorami tej części Star Warsów styczności żadnej nie miałam.
Zapraszam serdecznie wszystkich I bydgoszczan i tych spoza  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorti Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 25-04-2008 22:30 Temat wpisu: |
|
|
Co do starsowej strony imprezy to ja mam z nimi dość dobry kontakt, jak tylko ustalą pewne szczegóły to mogę wam podać Z ich strony prawdopodobnie będzie to świętowanie 4 rocznicy założenia klubu + 50 spotkanie
Nie mam pojęcia czy przewidziane są jakieś noclegi, ale tym razem na szczęście nie muszę się takimi sprawami martwić
A jeśli chodzi o przyjazdy na dłużej i większe imprezy w Bydgoszczy to przecież jest SFera Serdecznie zapraszam, zwłaszcza starego znajomego - Miśka
Pzdr,
Alixana  _________________ Otrzyj łzy
i mokrymi uśmiechnij się oczyma,
codziennie przecież coś witasz,
coś pięknego się zaczyna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 26-04-2008 15:17 Temat wpisu: |
|
|
Dobra, wrzucam program na ten moment:
Program konwentu:
10.45 – Powitanie gości i uczestników konwentu,
11.00 – prelekcja Jarosława Florczaka „Bregalada”,
11.30 – prelekcja Karoliny Stopa – Olszańskiej „Melinir”,
12.00 – finał Powiatowego Konkursu wiedzy o twórczości Tolkiena,
13.30 – prelekcja Agnieszki Sylwanowicz „Evermind HS Took”,
14.00 – rozdanie nagród Konkursu Literackiego,
14.15 – prelekcja Anny Adamczyk-Śliwińskiej „Nifrodel”,
14.45 – prelekcja Michała Leśniewskiego "M.L.",
15.15 – dyskusja na temat „Fenomen twórczości J.R.R. Tolkiena po latach”
MDK nr 4 w Bydgoszczy znajduje się niedaleko dworca. Jeśli ktoś wybiera się pociągiem, niech da znać, o której mniej więcej będzie w Bydgoszczy, a odbierzemy. Jeśli ktoś wybiera się samochodem, niech też da znać, to powiemy, skąd jak najłatwiej dojechać.
Nie wiadomo jeszcze, czy na konwencie pojawi się TAO. Póki co jest nadzieja. Jak będzie już wiadomo, to jego prelekcja pojawi się w programie. _________________ Można nie kochać
jeśli kocha się za bardzo
można nie myśleć
kiedy myśli odpędzić się nie da
można nawet nie być
gdy jest się
bardziej niż wszystkim
i niż zawsze
fragment wiersza Nad Petrarcą
Małgorzata Szułczyńska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adiemus One Ring - One TolkFolk :)

|
 Wysłany: 26-04-2008 15:47 Temat wpisu: |
|
|
| Misiek_h napisał(a) (zobacz wpis): |
Szkoda że tak daleko i tylko 1 dzień, jakby było bliżej i/lub dłużej to bym chętnie zajrzał A tak to jechać przez całą Polskę na jedno popołudnie - trochę bezcelowo  |
Popieram. Albo żeby po stronie "artystycznej" (wymienionej w programie) nastąpiła część "integracyjna" (z wodą Entów i -ewentualnie- gitarą do późna w noc albo nawet bladego świtu...
Zwłaszcza, że dawno w Bydgoszczy nie byłem, a podoba mi się to miasto. Wenecja jeszcze istnieje?  _________________ Nadrektor Ridcully stuknął pięścią w bok aparatu, aż omniskop się zakołysał.
– Ciągle nie działa, panie Stibbons! – ryknął. – Znowu mamy to wielkie ogniste oko!
Going Postal
półeczka na Deviancie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorti Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 26-04-2008 20:09 Temat wpisu: |
|
|
| Adiemus napisał(a) (zobacz wpis): |
Albo żeby po stronie "artystycznej" (wymienionej w programie) nastąpiła część "integracyjna" (z wodą Entów i -ewentualnie- gitarą do późna w noc albo nawet bladego świtu...
|
Z tego co wiem starwarsowcy coś takiego planują, ale skoro do teraz sa tp tylko plany to może to nie wypalić.
Nawet jeśli mdk nie chce angażować się w imprezy plenerowy to moglibyśmy zrobić to sami. Tylko nie wiem gdzie w samej Bydgoszczy można ogniska rozpalać Jedyne co w tej chwili przychodzi mi do głowy to Myślęcinek, ale nie wiem ile pracy administracyjnej wymagałoby uzyskanie zezwolenia na taką zabawę...
Jeśli chcecie wyjechać 40 km poza Bydgoszcz to mam znajomego leśniczego który nie powinien robić problemów
| Adiemus napisał(a) (zobacz wpis): |
Zwłaszcza, że dawno w Bydgoszczy nie byłem, a podoba mi się to miasto. Wenecja jeszcze istnieje?
|
Pewnie chodzi Ci o obecną Wyspę Młyńską przechodzi teraz solidne remonty, inwestują w nią Duńczycy i odżywa nowym życiem niczym zombie  _________________ Otrzyj łzy
i mokrymi uśmiechnij się oczyma,
codziennie przecież coś witasz,
coś pięknego się zaczyna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|