Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Narodziliśmy się w mrocznym okresie przeznaczonego nam czasu. Istnieje jednak ta pociecha: inaczej nie poznalibyśmy albo nie kochalibyśmy tak bardzo tego, co kochamy. Pewnie ryba wyjęta z wody jest jedyną rybą, która domyśla się istnienia wody." J.R.R. Tolkien, Listy, #52

Temat: Klub Tolkienowski w Pile (Strona 2 z 21)

Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Spotkania na żywo, konwenty, konferencje Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szalcia
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 131

Wysłany: 08-05-2007 09:02    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Heh, do Piły się nie wybiore ze względu na odległość. Nie słyszał ktoś możę o jakimś klubie w okolicach Rzeszowa? Bardzo chętnie bym się w końcu z kimś spotkał, a wyjazd do Bielawy, czy też Warszawy (chodź tu prędzej Język ) raczej odpadają. Jakby ktoś miał jakieś info na temat chociażby jednodniowego, kilkunastominutowego zlotu to dajcie znać Spox .

Pozdrawiam victory

...
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę."

† Arek Gołaś †
Powrót do góry

Ugrunîlo
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 349

Wysłany: 09-05-2007 17:42    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

szalcia napisał(a) (zobacz wpis):
Heh, do Piły się nie wybiore ze względu na odległość. Nie słyszał ktoś możę o jakimś klubie w okolicach Rzeszowa?

Ach... za późno, za późno... wzięłam i się wyniosłam 2 lata ( Zdziwienie ) temu...
Ale z tego co mi wiadomo niejeden Tolkienista w Tarnowie i Krakowie jest. I bardzo warto się spotkać Z przymrużeniem oka W Krakowie co czas jakiś spotkania się odbywały - pamiętam w Kucu(?) ankiety ustalające terminy Z przymrużeniem oka . Wakacje niedługo - może znów będą się spotykać ci cio je mają? Jestem rozwalony
szalcia napisał(a) (zobacz wpis):

Bardzo chętnie bym się w końcu z kimś spotkał, a wyjazd do Bielawy, czy też Warszawy (chodź tu prędzej Język ) raczej odpadają.

Dlaczego?.. Fakt, że z Rzeszowa do Bielawy dojazd bezpośredni nie jest - coś o tym wiem, ale jeśli zdecydujesz się jechać to na pewno udałoby się umówić na ten sam pociąg do Wrocka z kimś z Krakowa, a we Wrocku też Tolkieniści istnieją - może się uda zgrać Z przymrużeniem oka

"I choć sami nie wiemy, czy opowieści te są prawdą, to wiemy na pewno, że mądrzy ludzie dawnych czasów uważali je za prawdę."
Snorri Sturluson
Powrót do góry

Nifrodel
Alsílatiel / Administrator

Wpisy: 3145
Nieobecny(a): panta rhei..

Wysłany: 11-05-2007 21:23    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Już po spotkaniu Elfik Trochę nam się przeciągnęło - od 17.00 prawie do 20.30 wszystko mi się pomieszało Ale było bardzo sympatycznie mam pomysł!!! Jestem za

Nie wiedziałam, że w Pile i okolicach jest tyle osób lubiących Tolkiena Love raz, dwa, raz, dwa, tempo!
Przyszło 14 osób więc wszystkich nas było szesnaścioro ale na szczęście krzeseł nie zabrakło Z przymrużeniem oka
Z tego miejsca szczególnie pozdrawiam naszych forumowiczów Hithlome i Baldurana mam pomysł!!! i Ardowiczów: Tomka, Erthela, Andarila, Impaurię i Ivrin robienie pieknych oczek Jestem za a także bardzo sympatycznych jeszcze nie "zrzeszonych" Z przymrużeniem oka miłośników Tolkiena: Emmę, Marysię, Kubę, Roberta, Rafała, Krzyśka i Grzegorza z otwartymi ramionami, i`m all your`s Strasznie miło było Was poznać kwiatek dla ciebie, dziękuję Cieszę się, że mimo niepogody stawiliście się tak licznie raz, dwa, raz, dwa, tempo! Jestem za

Pierwsze spotkanie, inauguracyjne odbyło się w kameralnej sali biblioteki, przy ciastkach i wodzie mineralnej Język i w zasadzie rozmawialiśmy o wszystkim po trochu hmmmm... Elfik . O "Dzieciach Hurina", których egzemplarz wzięliśmy ze sobą, o filmie - czy wpłynął na nasze wyobrażenia i książkach Tolkiena- co kto przeczytał oraz publikacjach tolkienowskich (Aiglosy, Gwaihiry, Simbelmyne), trochę również o fanfikach i książkach takich jak "Pierścień Mroku" Nika Pierumowa i "Ostatni Władca Pierścieni" Yeskowa. Poruszaliśmy temat tłumaczeń Władcy Pierścieni, trochę równiez opowiadałam o forum i tolkienistyce w sieci oraz również o światowej tolkienistyce. Posłuchaliśmy też relacji ze zlotów Ardy Uśmiech i sami trochę opowiedzieliśmy o Tolk Folkach. Na następnym spotkaniu mamy zamiar puścić z laptopa relację TV Sudeckiej z TF-ów Elfik

Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy mam pomysł!!! Między innymi, że w Pile istnieje bractwo rycerskie, którego członkowie amatorsko walczą na miecze i strzelają z łuku Legsie ( i nawet, ha! Chadzają poprzebierani w płaszcze Elfik ) , że wielu wśród nas lubi RPG i karcianki, że niektórzy wyjeżdżają na imprezy rycerskie do położonego niedaleko Biskupina, gdzie można kupić łuk już za 80 zł, a strzały za 10 zł mam pomysł!!!

Jak na pierwsze spotkanie - strasznie dużo tematów udało nam się poruszyć chwała wam, chylę czoła, dzięki Rycerz i zaczęliśmy się zastanawiać, czy robić spotkania tematyczne hę? , czy bardziej spontaniczne jeeeeej! skaczę z radości i chyba przy spontanicznych na razie zostaniemy Z przymrużeniem oka , żeby się lepiej poznać Elfik Jestem za

Na przyszłym spotkaniu, które zaplanowaliśmy na
1 czerwca (piątek) 2006 roku na godzinę 17.00 weźmiemy trochę wiecej publikacji tolkienowskich, powymyślamy wszystkim zainteresowanym nicki tolkienowskie, pokażemy relację z Tolk Folku i może więcej osób przeczyta i zechce się podzielić wrażeniami związanymi z lekturą "Dzieci Hurina" Książka Zapraszam serdecznie wszystkich, którzy byli z otwartymi ramionami, i`m all your`s bukiet dla ciebie, dziękuję i tych, co się wciąż wahają szpiegować, chować się victory Kwiatek Róża

~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Powrót do góry

Balduran

Wpisy: 392

Nieobecny(a): Korsakovia

Wysłany: 11-05-2007 21:31    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Za****e było! Super śmiech
Imho najlepiej będzie jak będzie spontan, ale żeby był jakiś temat w zanadrzu przygotowany Z przymrużeniem oka

Nifrodel napisał(a) (zobacz wpis):

Nie wiedziałam, że w Pile i okolicach jest tyle osób lubiących Tolkiena Love raz, dwa, raz, dwa, tempo!
Przyszło 14 osób więc wszystkich nas było szesnaścioro ale na szczęście krzeseł nie zabrakło Z przymrużeniem oka

Ja też nie Jestem rozwalony

"It’s much easier to fight when you can see an end to it all" -Pixijane
Powrót do góry

Nifrodel
Alsílatiel / Administrator

Wpisy: 3145
Nieobecny(a): panta rhei..

Wysłany: 11-05-2007 21:48    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Balduran De'Arnise napisał(a) (zobacz wpis):

Nifrodel napisał(a) (zobacz wpis):

Ja też nie Jestem rozwalony

Nio widzisz Balduran Z przymrużeniem oka A mówiłeś, że będziesz tylko słuchał i patrzył Z przymrużeniem oka Język A proszę jaki rozmowny byłeś Oklaski Jestem za Jestem za Jestem za

Ps. Ja też się nagadałam wszystko mi się pomieszało ale początki zawsze są onieśmielające dla wszystkich Zawstydzenie

~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Powrót do góry

elfy
Administrator

Wpisy: 861

Wysłany: 11-05-2007 22:01    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mi też się bardzo podobało Elfik Było ciekawie Jestem za i zapoznawczo Spox wesoło Elfik

Adiemus
One Ring - One TolkFolk :)

Wpisy: 1964

Wysłany: 11-05-2007 22:47    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

O Jeśkowie rozmawiali a nas tam (fuj, fuj!) nie było Jestem rozwalony
A co (oprócz wieszania psów Złośliwy uśmiech ) było w tym temacie? Język

Powrót do góry

Ring

Wpisy: 611
Nieobecny(a): Operacja Tolk Folk

Wysłany: 11-05-2007 22:56    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

hmmmm... Gdybyście tak jeszcze jakoweś wizerunki zamieścili dla tych, co są "na morzu", a na Pile to sobie tylko pograć mogą... Z przymrużeniem oka
Powrót do góry

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Spotkania na żywo, konwenty, konferencje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Następna

Temat: Klub Tolkienowski w Pile (Strona 2 z 21)

Skocz do: