"Narodziliśmy się w mrocznym okresie przeznaczonego nam czasu. Istnieje jednak ta pociecha: inaczej nie poznalibyśmy albo nie kochalibyśmy tak bardzo tego, co kochamy. Pewnie ryba wyjęta z wody jest jedyną rybą, która domyśla się istnienia wody." J.R.R. Tolkien, Listy, #52
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
szalcia Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 08-05-2007 09:02 Temat wpisu: |
|
|
Heh, do Piły się nie wybiore ze względu na odległość. Nie słyszał ktoś możę o jakimś klubie w okolicach Rzeszowa? Bardzo chętnie bym się w końcu z kimś spotkał, a wyjazd do Bielawy, czy też Warszawy (chodź tu prędzej ) raczej odpadają. Jakby ktoś miał jakieś info na temat chociażby jednodniowego, kilkunastominutowego zlotu to dajcie znać .
Pozdrawiam  _________________ "Nie każde złoto co się świeci,
nie kazdy błądzi, kto wędruje,
Nie każdą siłe starość zniszczy.
...
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę."
† Arek Gołaś † |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ugrunîlo Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 09-05-2007 17:42 Temat wpisu: |
|
|
| szalcia napisał(a) (zobacz wpis): |
Heh, do Piły się nie wybiore ze względu na odległość. Nie słyszał ktoś możę o jakimś klubie w okolicach Rzeszowa?
|
Ach... za późno, za późno... wzięłam i się wyniosłam 2 lata ( ) temu...
Ale z tego co mi wiadomo niejeden Tolkienista w Tarnowie i Krakowie jest. I bardzo warto się spotkać W Krakowie co czas jakiś spotkania się odbywały - pamiętam w Kucu(?) ankiety ustalające terminy . Wakacje niedługo - może znów będą się spotykać ci cio je mają?
| szalcia napisał(a) (zobacz wpis): |
Bardzo chętnie bym się w końcu z kimś spotkał, a wyjazd do Bielawy, czy też Warszawy (chodź tu prędzej ) raczej odpadają.
|
Dlaczego?.. Fakt, że z Rzeszowa do Bielawy dojazd bezpośredni nie jest - coś o tym wiem, ale jeśli zdecydujesz się jechać to na pewno udałoby się umówić na ten sam pociąg do Wrocka z kimś z Krakowa, a we Wrocku też Tolkieniści istnieją - może się uda zgrać  _________________
"I choć sami nie wiemy, czy opowieści te są prawdą, to wiemy na pewno, że mądrzy ludzie dawnych czasów uważali je za prawdę."
Snorri Sturluson
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nifrodel Alsílatiel / Administrator

Nieobecny(a): panta rhei..
|
 Wysłany: 11-05-2007 21:23 Temat wpisu: |
|
|
Już po spotkaniu Trochę nam się przeciągnęło - od 17.00 prawie do 20.30 Ale było bardzo sympatycznie
Nie wiedziałam, że w Pile i okolicach jest tyle osób lubiących Tolkiena
Przyszło 14 osób więc wszystkich nas było szesnaścioro ale na szczęście krzeseł nie zabrakło
Z tego miejsca szczególnie pozdrawiam naszych forumowiczów Hithlome i Baldurana i Ardowiczów: Tomka, Erthela, Andarila, Impaurię i Ivrin a także bardzo sympatycznych jeszcze nie "zrzeszonych" miłośników Tolkiena: Emmę, Marysię, Kubę, Roberta, Rafała, Krzyśka i Grzegorza Strasznie miło było Was poznać Cieszę się, że mimo niepogody stawiliście się tak licznie
Pierwsze spotkanie, inauguracyjne odbyło się w kameralnej sali biblioteki, przy ciastkach i wodzie mineralnej i w zasadzie rozmawialiśmy o wszystkim po trochu . O "Dzieciach Hurina", których egzemplarz wzięliśmy ze sobą, o filmie - czy wpłynął na nasze wyobrażenia i książkach Tolkiena- co kto przeczytał oraz publikacjach tolkienowskich (Aiglosy, Gwaihiry, Simbelmyne), trochę również o fanfikach i książkach takich jak "Pierścień Mroku" Nika Pierumowa i "Ostatni Władca Pierścieni" Yeskowa. Poruszaliśmy temat tłumaczeń Władcy Pierścieni, trochę równiez opowiadałam o forum i tolkienistyce w sieci oraz również o światowej tolkienistyce. Posłuchaliśmy też relacji ze zlotów Ardy i sami trochę opowiedzieliśmy o Tolk Folkach. Na następnym spotkaniu mamy zamiar puścić z laptopa relację TV Sudeckiej z TF-ów
Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy Między innymi, że w Pile istnieje bractwo rycerskie, którego członkowie amatorsko walczą na miecze i strzelają z łuku ( i nawet, ha! Chadzają poprzebierani w płaszcze ) , że wielu wśród nas lubi RPG i karcianki, że niektórzy wyjeżdżają na imprezy rycerskie do położonego niedaleko Biskupina, gdzie można kupić łuk już za 80 zł, a strzały za 10 zł
Jak na pierwsze spotkanie - strasznie dużo tematów udało nam się poruszyć i zaczęliśmy się zastanawiać, czy robić spotkania tematyczne , czy bardziej spontaniczne i chyba przy spontanicznych na razie zostaniemy , żeby się lepiej poznać
Na przyszłym spotkaniu, które zaplanowaliśmy na
1 czerwca (piątek) 2006 roku na godzinę 17.00 weźmiemy trochę wiecej publikacji tolkienowskich, powymyślamy wszystkim zainteresowanym nicki tolkienowskie, pokażemy relację z Tolk Folku i może więcej osób przeczyta i zechce się podzielić wrażeniami związanymi z lekturą "Dzieci Hurina" Zapraszam serdecznie wszystkich, którzy byli i tych, co się wciąż wahają  _________________ I tylko drzewa jak świat światem
ukłony ślą tym, co pod wiatr....
~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Balduran Weteran Bitwy Pięciu Armii

Nieobecny(a): Korsakovia
|
 Wysłany: 11-05-2007 21:31 Temat wpisu: |
|
|
Za****e było!
Imho najlepiej będzie jak będzie spontan, ale żeby był jakiś temat w zanadrzu przygotowany
| Nifrodel napisał(a) (zobacz wpis): |
Przyszło 14 osób więc wszystkich nas było szesnaścioro ale na szczęście krzeseł nie zabrakło |
Ja też nie  _________________ Words are very unnecessary - They can only do harm.
"It’s much easier to fight when you can see an end to it all" -Pixijane |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nifrodel Alsílatiel / Administrator

Nieobecny(a): panta rhei..
|
 Wysłany: 11-05-2007 21:48 Temat wpisu: |
|
|
| Balduran De'Arnise napisał(a) (zobacz wpis): |
| Nifrodel napisał(a) (zobacz wpis): |
Przyszło 14 osób więc wszystkich nas było szesnaścioro ale na szczęście krzeseł nie zabrakło |
Ja też nie  |
Nio widzisz Balduran A mówiłeś, że będziesz tylko słuchał i patrzył A proszę jaki rozmowny byłeś
Ps. Ja też się nagadałam ale początki zawsze są onieśmielające dla wszystkich  _________________ I tylko drzewa jak świat światem
ukłony ślą tym, co pod wiatr....
~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elfy Administrator

|
 Wysłany: 11-05-2007 22:01 Temat wpisu: |
|
|
Mi też się bardzo podobało Było ciekawie i zapoznawczo wesoło  _________________ "Sprawiedliwość jest dobra i nie pragnie dalszego zła, lecz może sprawić, że zło już uczynione działa nadal i nie powstrzyma go przed wydaniem owocu smutku"
Manwë |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adiemus One Ring - One TolkFolk :)

|
 Wysłany: 11-05-2007 22:47 Temat wpisu: |
|
|
O Jeśkowie rozmawiali a nas tam (fuj, fuj!) nie było
A co (oprócz wieszania psów ) było w tym temacie?  _________________ Nadrektor Ridcully stuknął pięścią w bok aparatu, aż omniskop się zakołysał.
– Ciągle nie działa, panie Stibbons! – ryknął. – Znowu mamy to wielkie ogniste oko!
Going Postal |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ring Weteran Bitwy Pięciu Armii

Nieobecny(a): Operacja Tolk Folk
|
 Wysłany: 11-05-2007 22:56 Temat wpisu: |
|
|
Gdybyście tak jeszcze jakoweś wizerunki zamieścili dla tych, co są "na morzu", a na Pile to sobie tylko pograć mogą...  _________________ Jeden by wszystkimi rządzić,
Jeden by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|