Kurde, ten Polcon zapowiada się bardzo ciekawie, i już nie mówię tu o bloku tolkienowskim, który z pewnością będzie bardzo interesujący. Jak się nie wybiore, to nie podaruje sobie tego do końca życia xD A kto z was się wybiera?^^ _________________ ''Najpiękniejszą rzeczą są zagadki - albowiem to one są źródłem nauki.'
Dołączył(a): 05 Gru 2006 Wpisy: 129 Skąd: Warszawa, a trochę z gór i lasów
Wysłany: 21-08-2007 23:22 Temat wpisu:
Też mi się podoba program obecnego POLCONU.
Mam nadzieję, że wezmę udział w większości interesujących mnie spotkań , nie wspominając o bloku tolkienowskim (to taki rarytas na deser). Chwała organizatorom za ten wspaniały program. Już się nie mogę doczekać.
Wybieram się to tylko 7,5 godziny pośpiechem W tamtym roku tak panel tolkienowski, jak i cały konwent, był fantastyczny Nie sposób się nie wykosztować, jeśli jest możliwość Będę wyłapywał wzrokiem znajome nicki na plakietkach Do zobaczenia _________________ Qui melil i lótë i harya menerya min elendë, é alassë tiriën menelenna. Ilyë eleni nar lilótië.
Do Polconu trochę ponad tydzień a bloku tolkienowskiego na stronie nie ma. _________________ "Sprawiedliwość jest dobra i nie pragnie dalszego zła, lecz może sprawić, że zło już uczynione działa nadal i nie powstrzyma go przed wydaniem owocu smutku"
Manwë
Blok tolkienowski z powodu braku czasu został niestety skrócony i rozparcelowany . Tym niemniej na Polconie 2007 w Warszawie pojawią się 2 panele, 6 prelekcji i konkurs (punkty 7, 12, 60, 66, 70, 130, 155, 211, 237).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. czwartek 14-14.50 (sala DIAMENT)
Panel: Czy Christopher Tolkien jest dobrym tolkienistą?(Marek Gumkowski, Michał Leśniewski 'M.L', Agnieszka Sylwanowicz 'Evermind HS Took').
2. czwartek 19-19.50 (sala ONYX)
prelekcja:Jakub Z. Lichański:Ostatni? - uwagi nt. "Silmarillionu"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3. piątek 12-12.50 (sala DIAMENT)
prelekcja: Jan Oko: Refleksja nad człowiekiem, conditio humana w Śródziemiu i naszym świecie
4. piątek 16-17.50 (sala AGAT)
konkurs tolkienowski (A. i S. Graczykowie, A. Sylwanowicz)
5. piątek 21-21.50 (sala ONYX)
prelekcja:Jakub Urbański 'Conducator':Portret hobbita z czasów młodości - dojrzewanie jednostki, dojrzewanie Opowieści
6. piątek 22-22.50 (sala ONYX)
Panel: Wolna wola a przeznaczenie u Tolkiena (Jan Oko 'Galhen', Michał Leśniewski 'M.L', Tadeusz A. Olszański)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
7. sobota 15-15.50 (sala DIAMENT)
prelekcja:Anna Adamczyk-Śliwińska 'Nifrodel':Funkcje mitów i archetypów w Śródziemiu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8. niedziela 13-13.50 (sala DIAMENT)
prelekcja: Ks. Damian Kalemba:"Tolkien wierzący i piszący".
No, duże wyzwanie mnie czeka . Co prawda poszczególne części prelekcji już powstały, ale pozostaje to wszystko złożyć w całość... No i powiedzieć w miarę sensownie i nie za szybko... No i nie mówić [tolkien] tylko [tolkin]
Mam nadzieję, że nikt nie będzie już słuchał _________________ W głębinie ludzkiego jestestwa kryje się wiedza, która uczy iść przez labirynty świata. TADEUSZ MICIŃSKI, Nietota
Mam pytanie. Czy istnieje możliwośc opublikowania potem wszystkich tych prelekcji, zapisów dyskusji panelowych w Aiglosie? Można by wydać taki specjalny, polconowy numer. Oczywiście, wszystko zależy od autorów^^ _________________ ''Najpiękniejszą rzeczą są zagadki - albowiem to one są źródłem nauki.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale