"Nawet działając z dobrego serca czasem łatwo zadać cios bardziej bolesny niż cios wroga." Hurin, Silmarillion
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Lomendil Przyjaciel Elfów

Nieobecny(a): in tenebris
|
 Wysłany: 29-06-2007 16:24 Temat wpisu: |
|
|
| Mellorn napisał(a): |
| Wtedy wyglądało to by chyba 'Dwie Drzewie', mam rację? |
Myślałem raczej o quenya: czwarty dzień tygodnia to Alduya, dzień poświęcony Dwom Drzewom, i chyba w quenya mamy formę aldu, Dwa Drzewa, czyli coś jak dualis  _________________ Yet I could wish, were it of any avail, that I had never met some people or that they were lost for ever. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Goku Ka-Me-Ha-Me-Ha!

|
 Wysłany: 11-10-2007 22:05 Temat wpisu: |
|
|
Jeszcze nowa edycja nie ostygła a jest już reedycja? Z inną okładką i dużą reklamą albo zapowiedzą dokonanych zmian.
Jeśli tak szybko wydali to chyba też nie ma żadnych poprawek w stosunku do niedawnego "granatowego" wydania.
To wszystko (reedycja WP by Muza i teraz Silm by Amber) chyba już ruchy przedświąteczne Tak mi to wszystko jakoś Mikołajem śmierdzi
Wydawnictwo: Amber , Październik 2007
ISBN: 978-83-241-2919-5
Liczba stron: 416
Ilustracje: Ted Nasmith
Cena: 49.90 _________________ play dirty, play dead - just be yourself |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Seregon Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 11-10-2007 23:21 Temat wpisu: |
|
|
A jak rozmieszczone są ilustracje w tym nowym wydaniu? Tak jak w tym poprzednim wszystkie w jednym miejscu, czy porozmieszczane w różnych rozdziałach, pasujące do tekstu?
Czy zmiany w tekście są znaczące? _________________ "Gilbercie kochany, nie dopuśćmy do tego, byśmy się zawsze wszystkiego bali. Wyjdźmy życiu naprzeciw w podskokach, choćby nawet miało nam przynieść mnóstwo kłopotów, tyfus i bliźnięta!"
Ania Shirley, L. M. Montgomery Ania z Szumiących Topoli |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miriel Przyjaciel Elfów

Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...
|
 Wysłany: 12-10-2007 09:31 Temat wpisu: |
|
|
Co tam jest w środku w tej książce, to i dla mnie teraz jest niespodzianką. Teraz robią tego Tolkiena sami Myślę, że to jest to samo uzupełnione wydanie w twardej oprawie, nad którym pracowaliśmy pod koniec ubiegłego roku, któremu poświęcony jest artykuł w ostatnim "Aiglosie" i którego konsultantami są M.L., Silvana, Lómendil i TAO, tylko pewnie zrobili nowy skład
A nawiasem mówiąc to Spalenie statków w Losgarze nie umywa się nawet do obrazu Melinir o tym samym tytule . _________________ Deep inside the silence
staring out upon the sea...
Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Meldagor Weteran Bitwy Pięciu Armii

Nieobecny(a): robię coś na stronę, odmóżdżam się przed telewizorem lub nie mam dostępu do neta
|
 Wysłany: 12-10-2007 14:59 Temat wpisu: |
|
|
A wie ktoś może, czy papier jest lepszej jakości, tj. normalny, biały? _________________ Tutaj powiniem umieścić jakiś głęboki tekst, cytat z jakiejś książki, albo motto życiowe... Coś, co pokazałoby innym, jaki jestem...
Ale stać mnie tylko na autoreklamę!
http://wichrowy_czubek.republika.pl
|
 |
Lomendil Przyjaciel Elfów

Nieobecny(a): in tenebris
|
 Wysłany: 12-10-2007 16:04 Temat wpisu: |
|
|
| Meldagor napisał(a) (zobacz wpis): |
| A wie ktoś może, czy papier jest lepszej jakości, tj. normalny, biały? |
Jeśli dobrze się doczytałem na stronie Amberu, to ta książka będzie dostępna dopiero 25 października, więc raczej nikt jeszcze nie wie ani o jakości papieru, ani o ilustracjach. Dziwnie trochę brzmi "wydanie uzupełnione" Ale mam nadzieję, że to będzie, jak pisze Miriel, wersja poprawiona, inaczej szlag mnie trafi W końcu szkoda, żeby tyle ciężkiej pracy, w której miałem maleńki udział, poszło na marne... _________________ Yet I could wish, were it of any avail, that I had never met some people or that they were lost for ever. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 25-10-2007 19:58 Temat wpisu: |
|
|
Przypominam: książka trafiła dziś do księgarń. Ktoś już ma? Jak wrażenia? _________________ "Gilbercie kochany, nie dopuśćmy do tego, byśmy się zawsze wszystkiego bali. Wyjdźmy życiu naprzeciw w podskokach, choćby nawet miało nam przynieść mnóstwo kłopotów, tyfus i bliźnięta!"
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 02-11-2007 17:38 Temat wpisu: |
|
|
... a jednak nie trafiła. Przesunięto termin na 19 listopada (tak przynajmniej podaje Merlin.pl). Widać wydawnicto ma podobne problemy, jak przy "Atlasie". _________________ "Gilbercie kochany, nie dopuśćmy do tego, byśmy się zawsze wszystkiego bali. Wyjdźmy życiu naprzeciw w podskokach, choćby nawet miało nam przynieść mnóstwo kłopotów, tyfus i bliźnięta!"
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|