Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001
 
Gospoda(0) | Zasady Forum | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem


"Nawet prawa dłoń i szczere serce mogą czasem zbłądzić, a taką krzywdę trudniej bywa znieść niż knowania wroga. " Húrin do Morweny, Niedokończone Opowieści


Temat: Pytania i odpowiedzi na tematy "komputerowe" (Strona 57 z 59)

Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 56, 57, 58, 59  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Pod Rozbrykanym Kucykiem Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Magma
Mieszkaniec Shire


Dołączył(a): 14 Kwi 2013
Wpisy: 14
Skąd: Kalisz


Wysłany: 01-09-2013 19:13    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Chrome miał ostatnio aktualizacją, więc to może jej wina. Ostatnio bardzo często u mnie shockwave powoduje zawieszenie, więc raczej jest to wina wtyczki. Nie wiem, czy jak otwieracie strony, to jest na nich Flash. FlashPlayer jest wbudowany, więc wystarczy reinstall Chrome, ale jak nie pomaga... Ale w Operze mam podobny problem z Fleshem. Zawsze można ręcznie odnistalować z Chroma Showave'a czy Flasha i pobrać ze strony Adobe Shockwave Player'a i Flash Player'a. Ja na razie jeszcze nic nie zrobiłam, bo nie jest to, aż tak bardzo irytujące, więc nie mogę dać, gwarancji, że taka reinstalka wtyczek coś da Nie Nie

Strony też mi się ładowały w nieskończoność, ale zwykle wtedy, albo włączałam od nowa Chroma, albo reset komputera i wszystko jest okay. Ale jeśli to nie działa, to można spróbować dopisać do ikonki skrótu we właściwościach (element docelowy)za" (spacja) --no-sandbox. Oprócz tego instrukcja od Google.

_________________
"Lepiej nikomu nic nie opowiadajcie. Bo jak opowiecie- zaczniecie tęsknić."- J.D. Salinger, "Buszujący w zbożu"
[size=10]
Powrót do góry
 
 
TallisKeeton
Brehon


Dołączył(a): 11 Lis 2001
Wpisy: 1765
Skąd: Oleśnica


Wysłany: 07-11-2013 02:45    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Hej Uśmiech
Ja mam zagwozdkę - czemu google sie wszedzie wciska? No wiec mam konto na YT oraz inne na googlach. Tego drugiego nie uzywam nie pamietam czemu pewnie dlatego że ich mail mi nie działał od dawna. Przez ostatnie miesiace jak wchodziłam na tube to ciagle wyskakiwała propozycja polaczenia kont. ale ja nie chce, bo dobrze mi tak jak jest. tamtego nie używam i tak. a teraz zrobili tak dziwnie, że nie mogę pisac komentarzy ze swego konta na tubie tylko musze połaczyc albo przelaczyc sie na konto na googlu żebym mogla pisac komentarze pod filmami.
No to ja probowałam polaczyc konta ale musze wpierw odzyskac hasło do guglowego konta bo kilka lat go nie uzywalam Uśmiech no i probuje, ale odzyskanie hasła wymaga teraz wyslania czegos SMSem a ja przeciez komorki nie mam, a SMSowac nie umiem. A jak bym chciala ustawic nowe konto na YT powiazane z kontem z googla to musze podac numer mej komorki, tyle że jej nie mam, wiec jak podaje tel domowy to on ma za malo cyfr Uśmiech
Dlatego mnie wsciekło że mnie dyskryminują bo nie mogę normalnie przelaczyc sie na googlowe konto albo zrobic nowe konto - tubowo-googlowe, i nie mogę pisac komentarzy! Jakim prawem za pomocą techniki zabierają mi moje prawa wypowiadania sie???
I co u licha daje im to polaczenie dwu kont? Bo mnie nic, poza stratą czasu!
Wiec teraz już raczej nie będę nic pisac na YT ani jako NaunachteTauri ani jako Tallis. Bo nie będzie mi sie chcialo kombinować z robieniem nowego konta.
Mam nadzieje że chociaż wrzucania filmów na konto Tauri mi nie zabiorą? Nie moga prawda? Bo chciałam zrobic audiobooka z jednego fajnego fanfika i ciekawe czy bede mogła wrzucac tam plik dzwiekowy?
poz
tal

_________________
Nigdy nie powstanie dzieło,które odda głębię trylogii.
Cóż nam pozostaje?Wyrosnąć w końcu z młodzieńczego hasła"ja bym to lepiej zrobił",gdyż "lepiej"jest pojęciem względnym,subiektywnym."
Powrót do góry
 
 
Sirielle
Ontalómë / Administrator


Dołączył(a): 15 Cze 2004
Wpisy: 3874
Skąd: Himring / Midgard


Wysłany: 07-11-2013 12:23    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Też mnie to denerwuje, za każdym razem wyłączam okno z pytaniem o połączenie kont. Ale jest opcja, że nie, nie chcesz łączyć i zostajesz jajko nick z YT, tylko wtedy zdaje się chcą robić konto dla tego nicka.
_________________
Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!

Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?

Przymierze AntySzczerbowe
Powrót do góry
 
 
TallisKeeton
Brehon


Dołączył(a): 11 Lis 2001
Wpisy: 1765
Skąd: Oleśnica


Wysłany: 07-11-2013 23:36    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mnie jest wszystko jedno czy bede miec stare konto czy zrobie nowe, ja tylko nie chce łączyć konta z YT z guglowym, a jak nawet muszę to po prostu chciałabym miec możnośc pisania komentarzy, jak dawniej. I żeby powiadomienia o nowych komentarzach czy odpowiedziach jakie dostałam przychodziły na skrzynkę na YT a nie na skrzynkę googlową, a teraz ta to zrobili Smutek Zwłaszcza, że od dawna miło sobie gawedzę z pewnym mistykiem z Australii o religii i kurcze przywykłam że komentuje sporo jego wykladów. Żeeeszsz Smutek wściekły
No to może spróbuje zrobić nowe konto NaunachteTauri2 ? To by sie chyba dało zrobic? Ale wtedy znów będą mulić o połączenie sie z guglem? Smutek No, to bedzie trzeba zrobić Tauri3, Tauri4... itd? Uśmiech A dobrze im tak, jesli chcą tracić mój czas, mogę potracic ich, adminów czas.
poz Uśmiech
tal

_________________
Nigdy nie powstanie dzieło,które odda głębię trylogii.
Cóż nam pozostaje?Wyrosnąć w końcu z młodzieńczego hasła"ja bym to lepiej zrobił",gdyż "lepiej"jest pojęciem względnym,subiektywnym."
Powrót do góry
 
 
ladysherlockian
Członek Kompanii Thorina


Dołączył(a): 28 Kwi 2005
Wpisy: 121
Skąd: Nowy Sącz


Wysłany: 08-11-2013 11:55    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Też mam z tym problem. Kilka razy pojawiała mi się informacja o scaleniu konta na Youtube z moim kontem gmailowym i w Google+, w końcu nie zgodziłam się, bo zależało mi na zachowaniu starego konta, które nazywa się właśnie tak jak ja na tym forum. No i skutek jest taki, że mam teraz dwa konta na Youtubie, jedno o nazwie ladysherlockian, a drugie z moim imieniem i nazwiskiem, z którego nie korzystam. Ale podczas logowania się do Youtube domyślnie ładuje się właśnie to konto imienne, i za każdym razem muszę ręcznie przełączać się na ladysherlockian. Pisałam już na ten temat na forum komputerowym, ale nie ma odpowiedzi, więc chyba nie wiadomo, co z tym zrobić Smutek
_________________
wiatr ciągle ucieka
przed myślą
o tym aby się zatrzymać

"(...)The book of memory
Can still be read but there is nothing more to write."
Jonathan Bate
Powrót do góry
 
 
Sirielle
Ontalómë / Administrator


Dołączył(a): 15 Cze 2004
Wpisy: 3874
Skąd: Himring / Midgard


Wysłany: 08-11-2013 20:09    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Usunąć niepotrzebne konto? Rozłączyć w ustawieniach? Chyba da radę.

Ja zdaje się mogę komentować filmy, a ciągle wyłączam okno z wyborem nazwy konta. Google+ wykasowałam, konta Google nie mogę, bo mi skasuje konto na YT i pocztę, o ile dobrze zrozumiałam przestrogę pojawiająca się przed kasacją konta.

_________________
Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!

Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?

Przymierze AntySzczerbowe
Powrót do góry
 
 
TallisKeeton
Brehon


Dołączył(a): 11 Lis 2001
Wpisy: 1765
Skąd: Oleśnica


Wysłany: 15-01-2014 20:23    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mam taką zagwozdkę z nowym komputerem Uśmiech Mój stary zdechł był ostatecznie po 10 latach, więc mam nowy Uśmiech
I teraz tak. Co chcę zapisać dowolny plik worda to mi się on zapisuje domyślnie w pliku txt, a dopiero jak zrobię 'zapisz jako' to ten txt zapisze się jako word. Mi to nie wadzi, mogę zrobić kopie w wordzie, ale czy jakbym chciała wysłać jakiś plik komuś w załączniku to czy po zapisaniu go w txt otrzyma go w txt czy w wordzie?
Jak mogę zrobić, żeby pliki z tekstem zapisywały się domyślnie jako word a nie domyślnie jako txt? Coś trzeba zmienić w narzędziach czy w innych ustawieniach? Ktoś wie?
poz Uśmiech
tal

_________________
Nigdy nie powstanie dzieło,które odda głębię trylogii.
Cóż nam pozostaje?Wyrosnąć w końcu z młodzieńczego hasła"ja bym to lepiej zrobił",gdyż "lepiej"jest pojęciem względnym,subiektywnym."
Powrót do góry
 
 
Nerya
Członek Kompanii Thorina


Dołączył(a): 26 Sie 2008
Wpisy: 107
Skąd: Warszawa


Wysłany: 15-01-2014 20:44    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Sprawdź, czy nie masz .txt w Plik -> Opcje -> Zapisywanie -> Zapisz pliki w tym formacie Z przymrużeniem oka
Powrót do góry
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Pod Rozbrykanym Kucykiem Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 56, 57, 58, 59  Następna

Temat: Pytania i odpowiedzi na tematy "komputerowe" (Strona 57 z 59)

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dodawać załączników w tym dziale
Nie możesz ściągać plików w tym dziale

Powered by phpBB2
Copyright © tolkien.com.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.