"Kiedy krasnolud mówi o swoich własnych przedsięwzięciach, język go ponosi." Gloin, Władca Pierścieni
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
klemenko Członek Kompanii Thorina

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadający krzykacz.

|
 Wysłany: 26-03-2010 14:38 Temat wpisu: |
|
|
| klemenko napisał(a) (zobacz wpis): |
| Od razu mówię, że nie będzie mnie w marcu ani czerwcu. |
To dobrze, ze chociaż bedziesz w maju. A co do "Aiglosów", to możemy się umówić, niezależnie od spotkań.
Tak na marginesie, na najbliższym spotkaniu, będą tak najnowsze Aiglosy jak i dodruki. _________________ On przyniesie narodom Prawo. Nie będzie wołał ni podnosił głosu, nie da słyszeć krzyku swego na dworze. Nie złamie trzciny nadłamanej, nie zgasi [ledwo] tlejącego się knotka (Iz 42, 1-3). |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 09-05-2010 16:01 Temat wpisu: |
|
|
Witam i przypominam, że kolejne spotkanie Tolkienowskie odbędzie się 15.05.2010, o godz 13:00, tradycyjnie w IH UW Będzie możliwość zakupu dostępnych jeszcze "Aiglosów".
Do wyboru (szybkiego) jeden z trzech tematów:
1. Geografia Ardy (tło i decydujący czynnik; dlaczego tyle gór i rzek).
2. Nie tylko Gil-galad: inne najbardziej zagmatwane wątki w Legendarium.
3. Númenor i rozwój jego imperium. _________________ On przyniesie narodom Prawo. Nie będzie wołał ni podnosił głosu, nie da słyszeć krzyku swego na dworze. Nie złamie trzciny nadłamanej, nie zgasi [ledwo] tlejącego się knotka (Iz 42, 1-3). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klemenko Członek Kompanii Thorina

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 09-05-2010 21:14 Temat wpisu: |
|
|
Jak dla mnie może być i Numenor. Nawet będzie to z niejaką przyjemnością. Ale poczekajmy na innych, może też wyrażą swoja opinię.  _________________ On przyniesie narodom Prawo. Nie będzie wołał ni podnosił głosu, nie da słyszeć krzyku swego na dworze. Nie złamie trzciny nadłamanej, nie zgasi [ledwo] tlejącego się knotka (Iz 42, 1-3). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Melinir Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 09-05-2010 21:16 Temat wpisu: |
|
|
Numenor. _________________ Na mokrych liściach
Jarzenie się
Świateł wioski.
(Ryota 1707-1787) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Geirve Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 09-05-2010 22:31 Temat wpisu: |
|
|
| Ja bym chętniej te inne wątki, ale może być i Numenor... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 10-05-2010 00:30 Temat wpisu: |
|
|
Tam ponoć, weług jednego z tekstów, też miał być mithril. A poważniej myślę, ze na tyle rzadko w naszych dywagacjach pojawia się Numenor, ze raz na jakiś czas można zrobić ukłon w tę stronę.
Myślę więc, ze możemy niniejszym ogłosić, że tym razem temat spotkania brzmi:
Númenor i rozwój jego imperium. _________________ On przyniesie narodom Prawo. Nie będzie wołał ni podnosił głosu, nie da słyszeć krzyku swego na dworze. Nie złamie trzciny nadłamanej, nie zgasi [ledwo] tlejącego się knotka (Iz 42, 1-3). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|