Nieobecny(a): Błąkam się pewnie po świecie, Númello Rómenna ar Formello Hyarmenna ;)
Wysłany: 24-09-2008 22:33 Temat wpisu:
Wyglądałam Lómiona i Aredheli, wypatrywałam oczy, a ich nie ma... Czyżby z Twojej Galerii także uciekli?
A skoro już piszę tego posta, chciałabym wyrazić głęboki zachwyt dla Twoich prac , a szczególnie dla szczegółów na Twoich rysunkach: drobnych przedmiotów, misternych elfich ozdób, strojów... Na temat samych postaci pozwolisz, że niewiele napiszę. Są przystojni, nawet bardzo, ale do Elfów jakoś mi nie pasują tak indiańskie rysy twarzy... Chociaż skoro przybyli z Zachodu... Co prawda, to są tylko moje wyobrażenia i miło jest porównać je z opiniami innych ludzi (a może raczej: Eldarów? ) _________________ ~Na wysokościach siedem Hathor westchnęło z ukontentowaniem.~
Rzeczywiście, coś się wykrzaczyło - zaraz napiszę do Nifrodel. Póki co można obrazek obejrzeć na angielskiej wersji mojej strony. _________________ "Ile wieków trzeba czekać, by Namiestnik został królem, jeśli król nie wraca?" Dziecino, ty nie pytaj. Ty działaj!
A jednak! A już myślałam, że to ze mną coś nie tak XD
BTW, da rade dodać do tekstu powiadomienia, by jako pierwszy w treści dodawanej automatycznie pojawiał się link do strony? Już o tym kiedyś mówiliśmy. Po raz kolejny kliknęłam na wypisanie z listy - to już odruch Pawłowa, zawsze w takich powiadomieniach mamy jako pierwszy link do nowego wpisu. Jak admin da radę to poprawić, to unikniemy więcej ofiar, które się niechcący wypisały z listy, a potem nie widziały nic o nowościach _________________ Sirielle.com|dA portfolio|Last.fm| Galeria RotN Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Są, są, także w polskiej wersji Nie przesłała się niestety zaktualizowana wersja galerii głównej z miniaturką, ale grafikę można zobaczyć przechodząc od ostatniego widocznego obrazka, czyli "Wsiąść do pociągu". Albo korzystając z linku: http://tolkien.com.pl/kasiopea/strony/matka-chodu.htm Coś mi się wydaje, że wczoraj zamknęłam wersję online przypadkiem, a sprawdziłam poprawność działania na localhoście Jak wrócę z pracy, poprawię. Tymczasem korzystajcie z ścieżki bezpośredniej _________________ I tylko drzewa jak świat światem
ukłony ślą tym, co pod wiatr.... ~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos Eldalairië http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Kochani, na razie robię przerwę w cotygodniowych aktualizacjach. Nieco szybciej, niż zamierzałam, ale cóż, takie życie. Zostało jeszcze kilka prac w odwodzie. Do galerii na pewno z czasem zawędrują.
Aha - Sirielle - dziękuję za przypomnienie o tych linkach, przeważnie wysyłam powiadomienia w dzikim galopie i w pośpiechu o nich zapominam. Postaram się pamiętać przy najbliższej okazji. _________________ "Ile wieków trzeba czekać, by Namiestnik został królem, jeśli król nie wraca?" Dziecino, ty nie pytaj. Ty działaj!
Najlepiej zrób sobie jakiś szablon i link niech prowadzi tylko na stronę główną (wejście/enter), nie będzie go trzeba za każdym razem poprawiać Szkoda, że nie będzie aktualizacji _________________ Sirielle.com|dA portfolio|Last.fm| Galeria RotN Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...
Wysłany: 15-10-2008 13:44 Temat wpisu:
Moim zdaniem cała seria z Nan Elmoth jest przepiękna. Szczególnie podoba mi się kolorystyka: ja lubię takie ilustrację, które są prawie jednobarwne, a tu szczególnie pasuje ten głęboki granat, brązy i czerń. Te kolory oddają atmosferę siedziby Eola. Ja w ogóle bardzo lubię wszelkie scenki rodzajowe, takie "zdjęcia" z przypadkowych chwil życia bohaterów, i z tych uwiecznionych przez historię zdarzeń, i z tych zwykłych, nieopisanych przez kronikarzy. No i za postaciami widać wspaniałe tło: można się przyjrzeć, ścianom, temu, co na nich wisiało, tym kamieniom, korzeniom drzew. Bardzo to mi się podoba, jakoś tak to mieszkanko wydało mi się bardzo przytulne (chyba mogłabym mieszkać w takiej "jaskini"). Najbardziej zaciekawiły mnie lampy noldorskie - zastanawia mnie, na ile one były rozpowszechnione, i czy Eol je miał wcześniej, czy sprowadziła je Aredhela od noldorskiej rodziny? (no i tu pytanie? Czym Sindarowie oświetlali swoje mieszkania zanim Noldorowie przywieźli tajemnice wyrobu swoich lamp?). No ale lampy na ilustracji ładne, całkiem współczesny minimalistyczny dizajn chociaż na pewno jedna z nich była na tyle mocna, że by wystarczyła do oświetlenia pomieszczenia No i ja lubię na ilustracjach takie róźne dopracowane szczegóły jak to, że jak Eol krzyczy na Maeglina, to po prostu widać, że przed chwilą się zamachnął wzburzony, i ruchem ręku wywrócił kielich, i wygląda tak, jakby światło lampy odbijało się jak w lustrze w mokrym obrusie.
Bardzo podobają mi się te niesymetryczne łuki wyznaczane przez korzenie i gałęzie drzew. Ładnie No i "Matka chodu" to moim zdaniem najpiękniejsza ilustracja, to najpiękniejszy Maeglin, jakiego widziałam do tej pory. I oczywiście piękna Aredhela, a oczy im tak błyszczą w ciemności Mam nadzieję, że ta seria będzie kontunuowana _________________ Deep inside the silence
staring out upon the sea...
Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm
Nieobecny(a): Na Przełęczy
Wysłany: 24-10-2008 21:38 Temat wpisu:
Cytat:
Mam nadzieję, że ta seria będzie kontunuowana
Ja też - szkoda, że cotygodniowe aktualizacje się skończyły..."Wsiąść do pociągu" od dłuższego czasu tkwi na tapecie mojego palantira, bardzo podoba mi się kontrast między ciemnym lasem - i ciepłym (wschodzącym?) słońcem, plus delikatne, niebieskawe cienie Aredheli i Maeglina
Pasjami lubię Twoje prace (tylko mam maleńką prośbę o może jeszcze paru Fingonów w niedalekiej, liczę, przyszłości).
A można się jeszcze uśmiechnąć (-> <-) o paru Maglorów? _________________ "- A gdybyś był dziewczyną, którą zawiodła nawet pogoda? Co byś uznał za plus sytuacji?
- To, że jestem dziewczyną - odparł z prostotą Cyryjek(...)" - Noelka
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
(Augustyn z Hippony)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale