Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Narodziliśmy się w mrocznym okresie przeznaczonego nam czasu. Istnieje jednak ta pociecha: inaczej nie poznalibyśmy albo nie kochalibyśmy tak bardzo tego, co kochamy. Pewnie ryba wyjęta z wody jest jedyną rybą, która domyśla się istnienia wody." J.R.R. Tolkien, Listy, #52

Temat: Oficjalna strona Kasiopei (Strona 27 z 49)

Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 47, 48, 49  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Linki Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alqualaure
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 535
Nieobecny(a): Błąkam się pewnie po świecie, Númello Rómenna ar Formello Hyarmenna ;)

Wysłany: 24-09-2008 22:33    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Wyglądałam Lómiona i Aredheli, wypatrywałam oczy, a ich nie ma... Smutek Czyżby z Twojej Galerii także uciekli?

A skoro już piszę tego posta, chciałabym wyrazić głęboki zachwyt dla Twoich prac chwała wam, chylę czoła, dzięki , a szczególnie dla szczegółów na Twoich rysunkach: drobnych przedmiotów, misternych elfich ozdób, strojów... Na temat samych postaci pozwolisz, że niewiele napiszę. Są przystojni, nawet bardzo, ale do Elfów jakoś mi nie pasują tak indiańskie rysy twarzy... Chociaż skoro przybyli z Zachodu... hmmmm...
Co prawda, to są tylko moje wyobrażenia i miło jest porównać je z opiniami innych ludzi (a może raczej: Eldarów? Elfik )

Śmierć: NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA.

Psy mają właścicieli, koty mają obsługę.

Półeczka w Bibliotece Minas Tirith
Mój dA
Powrót do góry

Kasiopea
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 212

Wysłany: 24-09-2008 22:50    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Rzeczywiście, coś się wykrzaczyło - zaraz napiszę do Nifrodel. Póki co można obrazek obejrzeć na angielskiej wersji mojej strony.

Sirielle
Ontalómë

Wpisy: 1901

Wysłany: 24-09-2008 23:45    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

A jednak! A już myślałam, że to ze mną coś nie tak XD

BTW, da rade dodać do tekstu powiadomienia, by jako pierwszy w treści dodawanej automatycznie pojawiał się link do strony? Już o tym kiedyś mówiliśmy. Po raz kolejny kliknęłam na wypisanie z listy - to już odruch Pawłowa, zawsze w takich powiadomieniach mamy jako pierwszy link do nowego wpisu. Jak admin da radę to poprawić, to unikniemy więcej ofiar, które się niechcący wypisały z listy, a potem nie widziały nic o nowościach Z przymrużeniem oka

Nifrodel
Alsílatiel / Administrator

Wpisy: 3145
Nieobecny(a): panta rhei..

Wysłany: 25-09-2008 06:34    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Są, są, także w polskiej wersji Uśmiech Saurona ;D Nie przesłała się niestety zaktualizowana wersja galerii głównej z miniaturką, ale grafikę można zobaczyć przechodząc od ostatniego widocznego obrazka, czyli "Wsiąść do pociągu". Albo korzystając z linku: http://tolkien.com.pl/kasiopea/strony/matka-chodu.htm
Coś mi się wydaje, że wczoraj zamknęłam wersję online przypadkiem, a sprawdziłam poprawność działania na localhoście oops, zawstydzenie Nic nowego
Jak wrócę z pracy, poprawię. Tymczasem korzystajcie z ścieżki bezpośredniej Uśmiech Jestem za

~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Powrót do góry

Kasiopea
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 212

Wysłany: 28-09-2008 20:21    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Kochani, na razie robię przerwę w cotygodniowych aktualizacjach. Nieco szybciej, niż zamierzałam, ale cóż, takie życie. Zostało jeszcze kilka prac w odwodzie. Do galerii na pewno z czasem zawędrują.

Aha - Sirielle - dziękuję za przypomnienie o tych linkach, przeważnie wysyłam powiadomienia w dzikim galopie i w pośpiechu o nich zapominam. Postaram się pamiętać przy najbliższej okazji.

Sirielle
Ontalómë

Wpisy: 1901

Wysłany: 28-09-2008 20:28    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Najlepiej zrób sobie jakiś szablon i link niech prowadzi tylko na stronę główną (wejście/enter), nie będzie go trzeba za każdym razem poprawiać Jestem za
Szkoda, że nie będzie aktualizacji Smutek

Miriel
Przyjaciel Elfów

Wpisy: 749
Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...

Wysłany: 15-10-2008 13:44    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Moim zdaniem cała seria z Nan Elmoth jest przepiękna. Szczególnie podoba mi się kolorystyka: ja lubię takie ilustrację, które są prawie jednobarwne, a tu szczególnie pasuje ten głęboki granat, brązy i czerń. Te kolory oddają atmosferę siedziby Eola. Ja w ogóle bardzo lubię wszelkie scenki rodzajowe, takie "zdjęcia" z przypadkowych chwil życia bohaterów, i z tych uwiecznionych przez historię zdarzeń, i z tych zwykłych, nieopisanych przez kronikarzy. No i za postaciami widać wspaniałe tło: można się przyjrzeć, ścianom, temu, co na nich wisiało, tym kamieniom, korzeniom drzew. Bardzo to mi się podoba, jakoś tak to mieszkanko wydało mi się bardzo przytulne (chyba mogłabym mieszkać w takiej "jaskini"). Najbardziej zaciekawiły mnie lampy noldorskie - zastanawia mnie, na ile one były rozpowszechnione, i czy Eol je miał wcześniej, czy sprowadziła je Aredhela od noldorskiej rodziny? (no i tu pytanie? Czym Sindarowie oświetlali swoje mieszkania zanim Noldorowie przywieźli tajemnice wyrobu swoich lamp?). No ale lampy na ilustracji ładne, całkiem współczesny minimalistyczny dizajn Język chociaż na pewno jedna z nich była na tyle mocna, że by wystarczyła do oświetlenia pomieszczenia Śmiech
No i ja lubię na ilustracjach takie róźne dopracowane szczegóły jak to, że jak Eol krzyczy na Maeglina, to po prostu widać, że przed chwilą się zamachnął wzburzony, i ruchem ręku wywrócił kielich, i wygląda tak, jakby światło lampy odbijało się jak w lustrze w mokrym obrusie.
Bardzo podobają mi się te niesymetryczne łuki wyznaczane przez korzenie i gałęzie drzew. Ładnie Super śmiech
No i "Matka chodu" to moim zdaniem najpiękniejsza ilustracja, to najpiękniejszy Maeglin, jakiego widziałam do tej pory. I oczywiście piękna Aredhela, a oczy im tak błyszczą w ciemności Love
Mam nadzieję, że ta seria będzie kontunuowana Uśmiech

Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm
Powrót do góry

Niuchaczaus
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 197
Nieobecny(a): Na Przełęczy

Wysłany: 24-10-2008 21:38    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Cytat:
Mam nadzieję, że ta seria będzie kontunuowana Uśmiech

Ja też - szkoda, że cotygodniowe aktualizacje się skończyły..."Wsiąść do pociągu" od dłuższego czasu tkwi na tapecie mojego palantira, bardzo podoba mi się kontrast między ciemnym lasem - i ciepłym (wschodzącym?) słońcem, plus delikatne, niebieskawe cienie Aredheli i Maeglina Love

Marille Undomiel napisał(a) (zobacz wpis):

Pasjami lubię Twoje prace (tylko mam maleńką prośbę o może jeszcze paru Fingonów w niedalekiej, liczę, przyszłości). Z przymrużeniem oka

A można się jeszcze uśmiechnąć (-> wieeeeeeeeeelgachny uśmiech <-) o paru Maglorów? Proooszę prooooooszę

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
(Augustyn z Hippony)

OSANwE Śmiech
Powrót do góry

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Linki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 47, 48, 49  Następna

Temat: Oficjalna strona Kasiopei (Strona 27 z 49)

Skocz do: