Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szakal101 Mieszkaniec Shire

Nieobecny(a): Patrol w Ithilien
|
 Wysłany: 14-02-2013 22:51 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli chodzi o książkę to bardzo podoba mi się rozmowa Bilba ze Samugiem
A w filmie podoba mi się scena w której kompania Torina powłaziła na drzewa w sumie w książce też mi się podobała
 _________________ qui non est mecum contra me est |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zwiadowca Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 23-05-2013 10:20 Temat wpisu: |
|
|
Także jak kolega wyżej gustuje w zagadkach z gollumem,a także pominieta akcja z filmu jak dotarli pod górę i prowadzili batalię ze smaugiem. _________________ Hard ride or die!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magma Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 23-05-2013 13:28 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli chodzi o książkę, to moja ulubiona scena jest, gdy Bilbo i krasnoludy uciekają z zamku Króla Elfów Leśnych przy pomocy beczek. Sam pomysł na ucieczkę jest tak ciekawy, że aż chce się go wypróbować
W filmie (jak na razie) najbardziej podobało mi się, jak Bilbo, Gandalf i krasnoludy wdrapywali się na drzewa i Gandalf rzucał podpalonymi szyszkami. _________________ "Lepiej nikomu nic nie opowiadajcie. Bo jak opowiecie- zaczniecie tęsknić."- J.D. Salinger, "Buszujący w zbożu"
[size=10] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brandywina Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 09 Maj 2012 Wpisy: 71 Skąd: Nie uwierzysz, a jeśli nawet, to nie trafisz
|
 Wysłany: 23-05-2013 15:02 Temat wpisu: |
|
|
Moja ulubiona scena z książki to spotkanie z Beornem, kiedy Gandalf przemycał całą kompanię do jego domu A jeżeli chodzi o film, to podobał mi się cały początek w Shire. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnes Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 23-05-2013 15:38 Temat wpisu: |
|
|
I jeśli chodzi o książkę i jeśli chodzi o film, wprost uwielbiam początek w Shire (podobnie zagadki), ale w filmie podobały mi się też sceny w Rivendell a właściwie widoki _________________ No sabes nada, Juan Nieve |
|
Powrót do góry |
|
 |
Caranthir. Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 06 Lut 2012 Wpisy: 143 Skąd: Pochodzę z Ankh-Morpork, choć urodziłem się tutaj
|
 Wysłany: 23-05-2013 16:42 Temat wpisu: |
|
|
Gra w Zagadki! Czytając ten fragment, czułam się tak jakbym to wszystko miała przed oczami. Zagadki były bardzo pomysłowe i ogólnie uwielbiam Golluma. Oprócz tego, lubię fragmenty z opsiem Mrocznej Puszczy. Mrok, zaczarowane potoki, niekończący się las... cudowne i pięknie opisane. No i oczywiście kocham całą książkę.
A jeśli chodzi o film... na razie PJ niczym mnie nie zachwycił, zobaczymy czy mu się to uda.  _________________ Anonymous, nie musisz mi diękować.
---
- Tasbnlerizwip? Ggokyziofvva? Wiswip? - powiedział. - Nananana... Nyip... nap... Ach... Ach! Tak się mówi!
---
Thingol umarł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nerwena Członek Kompanii Thorina

Nieobecny(a): Zagubiona na uniwerku w Mordorze
|
 Wysłany: 23-05-2013 17:36 Temat wpisu: |
|
|
Najbardziej podoba mi się kiedy krasnoludy przychodzą do Bilba. On za każdym razem myślał, że to Gandalf Potem jeszcze cały czas coś od niego chcą, a Bilbo chodzi taki wkurzony. Lubię też to, jak są w Mrocznej Puszczy i w niewoli u Elfów. Mroczna Puszcza ma niesamowity klimat. Wtedy Bulbo wykazuje się swoją kreatywnością. Większość z nas chyba chce spróbować jazdy na beczce Ponadto kocham też moment wprowadzania wszystkich po kolei do domu Beorna. Kolejna dawka śmiechu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gwanunig Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 23-05-2013 17:42 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli idzie o film, to niewątpliwie najbardziej podobał mi się monumentalny początek opisujący potęgę Królestwa pod Górą oraz Dale a także ich zniszczenie. Naprawdę coś fantastycznego. Jeśli idzie zaś o książkę, to było tam wiele wspaniałych "scen", że raczej trudno wybrać mi tą najlepszą. _________________ "Gandalf żyje i walczy z nami!" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|