Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Finrod Felagund Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 18-02-2003 22:03 Temat wpisu: Kompendium czy Encyklopedia |
|
|
Co (jako wielbiciele twórzości Tolkiena) wolelibyście zobaczyć w necie jako polską stronę: kompenidum Śródziemia czy jego Encyklopedie. Zamierzam stworzyć jeden z takich projektów, ale nie mogę sie zdecydować. Pomóżcie więc w wyborze  _________________ Ja jestem Finrod, syn Finarfina, brat Galadrieli, Przyjaciel Ludzi, król Nargothrondu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nifrodel AlsÃlatiel / Administrator

Nieobecny(a): panta rhei...
|
 Wysłany: 20-02-2003 11:23 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli moge miec jakieś życzenie To wolałabym Encyklopedię
Kompendium istnieje już w różnych formach na wielu stronach, natomiast encyklopedie znam dwie, z czego obie są obcojęzyczne.
Encyklopedi polskojęzycznej nie ma Masz więc szansę stworzyć pierwszy tego typu serwis.
Najlepsza IMHO Encyklopedia (wzór do nasladowania choć niekoniecznie zgapiania ) znajduje się tutaj: http://www.glyphweb.com/arda/default.htm _________________ Gwiazdy były dalekie...
Niebo się otwarło
jak gdyby dłoń nieśmiała,
blask siÄ™ do niej garnÄ…Å‚...
~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 20-02-2003 14:34 Temat wpisu: jes ser:) |
|
|
Twoje życzenie Nifrodel - będzie spełnione  _________________ Ja jestem Finrod, syn Finarfina, brat Galadrieli, Przyjaciel Ludzi, król Nargothrondu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elenai Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 31 Gru 2001 Wpisy: 535 Skąd: Arda, the Kingdom of Earth
|
 Wysłany: 28-02-2003 17:07 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli można jeszcze coś zasugerować : mi trochę brakuje w "The Encyklopedia of Arda" cytatów związanych z danym słowem - gdybyś zamieścił jeszcze to, to Twoja encyklopedia byłaby naprawdę świetna  _________________ - Wojna to męskie rzemiosło!
- Coś tak idiotycznego musi być męskie.
Najpewniejszym dowodem na istnienie inteligentnego życia we wszechświecie jest to, że nigdy nie próbowało się z nami skontaktować - Calvin and Hobbes
~TLOTR comics~ ~Moi na DA~ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 07-03-2003 11:51 Temat wpisu: |
|
|
Elenai napisał(a): |
(...)mi trochę brakuje w "The Encyklopedia of Arda" cytatów związanych z danym słowem(...) |
Tak, tak właśnie myślałem, aby zamiast suchych wiadomości (jak w Encyklopedia of Arda" zamieścić wyłącznie cytaty z Władcy Pierścieni, Hobbita lub Silmarilliona. Sądzę, że będzie to bardziej przydatne odwiedzającym. Aktualnie prace trwają nad kompletowaniem materiałów, także sprawy techniczne nie są do końca załatwione. Pierwszą wersję będzie można zobaczyć pod adresem http://www.jendyk.host.sk/enc/index.php. Jeśli ktoś chciałby pomóc w tworzeniu polskiej encyklopedi, serdecznie zapraszam. _________________ Ja jestem Finrod, syn Finarfina, brat Galadrieli, Przyjaciel Ludzi, król Nargothrondu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MiMaS Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 08-03-2003 08:05 Temat wpisu: a może by tak..... |
|
|
Może odpowiedź na pytanie "Kompendium czy Encyklopedia?" (i na pytanie następne: "Jaka encyklopedia?") powinna brzmieć "Wiki"?
Zerknij tutaj: http://forum.tolkien.com.pl/viewtopic.php?t=1476 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Villentretenmerth Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 03-07-2003 11:27 Temat wpisu: |
|
|
Zajrzałem na tego jendyka na Słowację...
Przydałaby się informacja "strona w budowie, linki nie działają" -nieprofesjonalnie wygląda wyskakiwanie co chwila "error404"
A z ciekawości: jak idzie zbieranie materiałów? Bo wyobrażam sobie, że to mrówcza praca i wymaga nieprzeciętnego samozaparcia, entuzjazmu i czasu... _________________ Doppler zarzucił Villentretenmerthowi rasizm, szowinizm i brak elementarnego pojęcia o istocie dyskusji. Urażony Villentretenmerth przybrał więc na chwilę postać smoka, niszcząc trochę mebli i doprowadzając do ogólnej paniki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mellorn Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 23-05-2005 17:43 Temat wpisu: |
|
|
Mineło juz dobre pare miesięcy i stronka jak nie chodziła tak niechodzi. I coś mi się widzi że chodzić nie będzie. _________________ ''Najpiękniejszą rzeczą są zagadki - albowiem to one są źródłem nauki.'
-Albert Einstein |
|
Powrót do góry |
|
 |
|