"Lepiej nawet najgorszej prawdzie patrzeć w oczy." Sam Gamgee, Władca Pierścieni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Galadhorn Strażnik Północy

|
 Wysłany: 27-10-2003 14:23 Temat wpisu: |
|
|
Nowa porcja zdjęć z albumu filmowego do RotK! Pochodzą one oczywiście z TheOneRing.net. Moje ulubione to to z Merrym i Pippinem. _________________ Odbicie piękna jak odbicie światła ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyśmy zapewne stworzeni.
J.R.R. Tolkien, Zapiski Klubu Mniemań
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Galadhorn Strażnik Północy

|
 Wysłany: 28-10-2003 08:28 Temat wpisu: |
|
|
Oficjalna strona filmu opublikowaÅ‚a dzisiaj trzy tapety z genialnymi wizerunkami Czarnoksiężnika (WÅ‚adcy Nazgûli), Gandalfa i Czarnoksiężnika oraz Szeloby! _________________ Odbicie piÄ™kna jak odbicie Å›wiatÅ‚a ma w sobie specyficzny urok – gdyby nie to, nie zostalibyÅ›my zapewne stworzeni.
J.R.R. Tolkien, Zapiski Klubu Mniemań
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Elenai Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 31 Gru 2001 Wpisy: 535 Skąd: Arda, the Kingdom of Earth
|
 Wysłany: 29-10-2003 14:25 Temat wpisu: |
|
|
http://muzyka.onet.pl/mr,820431,wiadomosci.html
Cytat: |
"Into The West", nowy utwór Annie Lennox pojawi się na ścieżce dźwiękowej do filmu "Władca Pierścieni: Powrót Króla", której amerykańska premiera planowana jest na 25 listopada.
Pozostałe 19 kompozycji, jakie znajdą się na płycie do dzieło Howarda Shore'a, kompozytora odpowiedzialnego za soundtrack do ekranizacji ostatniej części trylogii J.R.R. Tolkiena.
"To niesamowite uczucie być malutkÄ… czÄ…stkÄ… tej wielkiej ukÅ‚adanki" - mówi Lennox. "PoÅ›wiÄ™cenie okazywane temu projektowi jest pod każdym wzglÄ™dem wyjÄ…tkowe, a piosenka »Into The West« jest przepiÄ™kna i przesycona mnóstwem emocji, co bardzo pasuje do finaÅ‚owych scen trylogii".
Ekskluzywna edycja wydawnictwa zawierać będzie dodatkowo DVD zawierające jeszcze jeden utwór Annie Lennox zatytuowany "Use Well the Days", 20-minutowy dokument "Use Well The Days: A Behind the Scenes Portrait of Howard Shore", zwiastun filmowej trylogii, galerię zdjęć z sesji nagraniowej albumu, oraz fotosy filmowe, wiersze i teksty utworów pochodzących z "Powrotu Króla". |
Kiedy pierwszy raz usłyszałam że Annie Lennox ma wykonywać piosenke promującą RotK byłam dość zdziwiona - tzn. bardzo lubie i szanuje muzykę Annie, ale miałam wrażenie że 'jest nie z tej bajki'. Ale teraz myślę, że to dobry wybor - po pierwsze piosenki z poszczegolnych wersji trylogii spiewają całkowicie różne od siebie wokalistki - a mimo że uwielbiam Enyę, to jednak spiewanie przez nią piosenek do 3 filmow byłoby nieco monotonne Po drugie piosenki Annie są bardzo emocjonalne, głębokie i dojrzałe, ale bez zbędnej ckliwości i patosu, co bardzo odpowiada tematowi piosenki - "Na Zachód"... Chociaż dla mnie najlepsza wykonawczynią piosenki zamykajacej trylogie byłaby Sinead o'Connor ze swoim anielskim głosem
Nie moge sie juz doczekać soundracku do ROTK, mam nadzieję że pojawi sie gdzies jeszcze Enya śpiewajaca jakąś przecudną elficką pieśń (w dalszym ciągu najbardziej, jesli chodzi o muzykę elfów, przemawia do mnie jej 'Aniron' ) _________________ - Wojna to męskie rzemiosło!
- Coś tak idiotycznego musi być męskie.
Najpewniejszym dowodem na istnienie inteligentnego życia we wszechświecie jest to, że nigdy nie próbowało się z nami skontaktować - Calvin and Hobbes
~TLOTR comics~ ~Moi na DA~ |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
TallisKeeton Brehon

|
 Wysłany: 12-11-2003 22:52 Temat wpisu: |
|
|
Ja mam tylko nadzieje, ze w wersji kinowej (lub chociaz rozszerzonej) bitwa pellenorska bedzie w calosci, to znaczy, ze jej przebieg w polu nie zostanie obciety do odsieczy Rohanu, i ze zobaczymy umbarskie statki.Bardzo czekam na statki i flage krolewska.
To imo wazne, bo skoro widac, ze PJej wzial sobie do serca to, co moznaby ostrożnie zwac tolkienowskimi inspiracji i zadbnal, np
zeby dwor krola Rohanu wygladal jak dunskie, archeologiczne rekonstrukcje wikingskiego dworu, typowego Heorothu, i zeby
Sciezka Umarlych miala kamienna brame, wypisz wymaluj, w formie celtyckiego "oltarza czaszek" z Roquepertuse, a sala tronowa Gondoru z wielkim, kamiennym, bialym tronem, swoj ksztalt, styl architektury zwyczajnie zebrala z palatium Karola Wielkiego w Akwizgranie, to imo warto by PJ rowniez zadbal o pelna wersje bitwy na Polach Pelenorskich, ktora jak slyszalam, jest wiernym powtorzeniem przebiegu bitwy na Polach Katalaunijskich, gdzie Goci zatrzymali najazd Hunow.
Poz
tal _________________ Nigdy nie powstanie dzieło,które odda głębię trylogii.
Cóż nam pozostaje?Wyrosnąć w końcu z młodzieńczego hasła"ja bym to lepiej zrobił",gdyż "lepiej"jest pojęciem względnym,subiektywnym." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thoronnil Orzeł Manwego

Dołączył(a): 21 Gru 2002 Wpisy: 333 Skąd: gniazdo w zadymionym krakowie
|
 Wysłany: 20-11-2003 22:55 Temat wpisu: |
|
|
nie wiem, czy ktos juz o tym wspomnial, ale nei uzyje funkcji "szukaj" .
otoz mam zle wiesci . w moim miescie jest juz dostepny album filmowy "RoTK: filmowe postacie i miejsca" oraz "Bitwy i bron" (tio jeszcze dobre wiesci ). takie znalazlem koszmarki-zdjecia:
spoiler:wsrod wojsk oblezajacych Gondor widzimy (z daleka) stworki podobne do tych z planety Tattoine , czyli wielkie, podluzne, niskie o ostro zakonczonym 'pyszczku' - zdjecie jest niskiej jakosci, ale ja stawiam, ze sa to Wargowie .,
spoiler:Gandalf i Frodo/Merry/Pippin (tylem, wiec nei widac), na koniu na murze, a against them Witchking na latajacym wierzchowcu .,
UWAGA, NAJGORSZE - tylko dla ludzi o mocnych nerwach:
spoiler:Frodo i Sam, oraz skulony Gollum, o minie, jakby mu ich wyrwano, sa - 'zachecani'?, 'popedzani'? - trudno wyczuc, przez Nazgula , stojacego 2 metry od nich. Zielony kolor bramy wskazuje na to, ze jest to podnoze wiezy Minas Morgul ...
Frodo zapraszany do wnetrza Minas Morgul?????? moze to tylko wizja, ale kto wie co ten PJ wymysli(l)... _________________ "Nie pamiętam dokładnie, czy w 1974 czy 75 roku przeczytałem po raz pierwszy 'Władcę Pierścieni'". . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Villentretenmerth Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 21-11-2003 08:27 Temat wpisu: |
|
|
Elenai napisał(a): |
(na tym zdjeciu ciekawa jest postać na dole w środku, miedzy Arweną a Eomerem - kto to moze być? Zbyt wyeksponowany jak na zwykłego orka, mam tylko nadzieję że to nie Sauron ) |
Mnie to wygląda jak Chewbacca -po oparzeniu miotaczem ognia  _________________ Doppler zarzucił Villentretenmerthowi rasizm, szowinizm i brak elementarnego pojęcia o istocie dyskusji. Urażony Villentretenmerth przybrał więc na chwilę postać smoka, niszcząc trochę mebli i doprowadzając do ogólnej paniki. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|