| Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć. |
Drugim powodem jest nasze przekonanie, że część odium, jakie spada na twórczość fanowską, wynika właśnie z faktu, ze funkcjonuje ona zasadniczo w Internecie. Tymczasem mamy wrażenie, że odbiór tekstu drukowanego ciągle w wielu wypadkach jest inny, w jakimś sensie nobilitujący. Ale nie chodziło nam o nobilitacje tych konkretnych tekstów, ale pokazanie, że teksty fanowskie mogą być wydane w tej postaci i ich wtórność w jakimś sensie mniej razi. Wreszcie ostatni, ale nie najmniej ważny powód. Bardzo pragmatyczny. Otóż czytanie z ekranu, czy nawet z wydruku komputerowego, szczególnie dłuższych form literackich, bywa kłopotliwe i męczące. Książka póki co jest ciągle wygodniejszą i bardziej oswojoną drogą zapoznawania się z literaturą.
(albo jeszcze go nie ma, albo link niepoprawny
)
Mam tylko małe pytanko: w jakim nakładzie będzie wydana antologia i czy będzie ją można kupić poprzez Sieć Szeloby
, tak jak "Aiglosa"?
| Adiemus napisał(a) (zobacz wpis): |
świetna sprawa!
...ale sprawdź link, albowiem ten plik na stronie KB nie istnieje (albo jeszcze go nie ma, albo link niepoprawny ) |
[edit:] (hahahaha) Ale byłoby jajo, dobrze, że spojrzalem na daty i skorelowałem z dniami tygodnia, bo bym pocałował klamke kościoła. To jutro ty durny MumakiLu.
| Niuchaczaus napisał(a): |
| Mam tylko małe pytanko: w jakim nakładzie będzie wydana antologia i czy będzie ją można kupić poprzez Sieć Szeloby , tak jak "Aiglosa"? |
. Co do reszty będe dawal znać, jak fizycznie książki będę miał w reku, co powinno nastąpić do najbliższej środy. 
| M.L. napisał(a) (zobacz wpis): |
| Wartością naszej galerii są ilustracje, które nie miały jak do tej pory swojej premiery na stronach internetowych, szczególnie niedocenionej, w naszym uznaniu, Basi Śliwińskiej. |
| Sirielle napisał(a) (zobacz wpis): |
| Tylko czyja to wina? Ja bym bardzo chętnie doceniła, gdybym miała jakąś szansę je obejrzeć, niestety Basia nie ma ich nigdzie w sieci, a przydałaby się galeria jej prac on-line. |
| Cytat: |
| Edit. Tylko 60? To chyba za mało, spiskowcy sami zagarną więcej niż 1 tomik. |
Przyjemność z dawna oczekiwana
stała się faktem
Nie mogę się doczekać kiedy sobie przeczytam wszystkie te doskonałe fanfiki wśród aromatu
pachnącego nowością papieru
)
, zwłaszcza, że teraz już w pełni wiem, kto tam siedzi
(bo jak ją zobaczyłem pierwszy raz, jeszcze przed lekturą KZO, to nie byłem pewien
). No i ogólnie to bardzo się cieszę, że będzie kolejna rzecz do postawienia na półce (i do czytania, rzecz jasna).
| M.L. napisał(a) (zobacz wpis): |
| Nakład wynosi 60 egz., z czego połowa to gratisy spiskowcow. |
?