"Tak to już jest, że o życiu szczęśliwym i radosnym nie ma wiele do powiedzenia, dopóki się nie skończy. Podobnie też cudowne i piękne dzieła same są swoimi pomnikami, dopóki istnieją i można je oglądać, a dopiero wtedy, gdy są zagrożone lub na zawsze zniszczone, zaczyna się je opiewać w pieśniach." O Doriath przed nastaniem Słońca i Księżyca, Silmarillion
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alqualaure Weteran Bitwy Pięciu Armii

Nieobecny(a): Błąkam się pewnie po świecie, Númello Rómenna ar Formello Hyarmenna ;)
|
 Wysłany: 01-03-2010 19:23 Temat wpisu: Silmarillion-Club.deviantart.com i inne galerie na dA |
|
|
Jak zapewne większość z Was wie, od pewnego czasu na deviantarcie istnieje SilmarillionClub. Co prawda został przekonwertowany na grupę jeszcze przed Świętami, ale dopiero teraz udało się to ogarnąć i uporządkować. Sirielle jest założycielem i adminem, a Kaile i ja jej w tym pomagamy. Mamy już ponad 160 członków, a galeria rozwija się i kwitnie Chcemy, by tu wszyscy miłośnicy Tolkiena mogli się dzielić swoją twórczością, nie tylko "elita". Nie wybrzydzamy jeśli chodzi o technikę, o ile praca jest staranna, ale poszukujemy prac tylko do końca II Ery Słońca - jest zbyt wiele klubów interesujących się Trzecią Erą, a my nie chcemy zalewu prac filmowych Jeśli ktoś jest nimi zainteresowany, niech zajrzy do grupy Tolkien lub grupy The LotR Club. Jest bardzo dużo niezmiernie ciekawych prac, które przez tę powódź zostały prawie że zapomniane.
Serdecznie zapraszamy wszystkich
Poza tym wiadomo nie od dziś, że wielu Forumowiczów ma na deviantArcie swoje galerie. W tym temacie możecie też dzielić się linkami do swoich prywatnych galerii (linki do galerii adminek podałam pod nickami)  _________________ ~Na wysokościach siedem Hathor westchnęło z ukontentowaniem.~
Śmierć: NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA.
Półeczka w Bibliotece Minas Tirith
Mój dA
LiveJournal |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sirielle Ontalómë / Administrator

|
 Wysłany: 01-03-2010 19:42 Temat wpisu: |
|
|
Alqualaure, dziękuję za wpis
Tylko uzupełnię, że klub istnieje od Stycznia 2005 roku, ale dopiero od tego roku na dA ruszyły prawdziwe konta grupowe i gdy tylko pojawiła się ich wersja beta poprosiłam o przekonwertowanie klubu. Teraz grupy działają pełną parą i można się bez problemu do nich przyłączać Nie jestem też pierwszym adminem, ale jedynym, który przetrwał próbę czasu
Informacja techniczna - na całym deviantART obowiązuje język angielski. Ponieważ cała administracja klubu jest polskojęzyczna można do nas słać notki w języku polskim, ale w komentarzach i na stronie obowiązuje angielski.
Warto też dodać, że poza galerią planujemy zbiór informacji przydatnych dla tolkienowskiego ilustratora, na początek Alqualaure zebrała opisy wyglądu Quendich I i II Ery:
Tolkien Illustrator’s First Aid Kit: Elves
http://silmarillion-club.deviantart.com/blog/30596214/
Zapraszam bywalców deviantART do dołączenia do nas, jesli tylko interesują Was starsze dzieje Ardy  _________________ Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?
Przymierze AntySzczerbowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Faelivrin Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 01-03-2010 20:37 Temat wpisu: |
|
|
Dobrze dobrze, reklamujcie, bo naprawdę jest się czym pochwalić
Fajnie, że powstała grupa zrzeszająca ilustratorów tolkienowskich skupionych na starszych dziejach legendarium. Galeria naprawdę imponująca, można całymi godzinami przeglądać prace. Co też ja namiętnie czynię
Życzę powodzenia i niechaj Silmarillion Club się rozrasta!  _________________ ... and it makes me wonder |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|