Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Nawet działając z dobrego serca czasem łatwo zadać cios bardziej bolesny niż cios wroga." Hurin, Silmarillion

Temat: Oficjalna strona Kasiopei (Strona 28 z 49)

Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 47, 48, 49  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Linki Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nifrodel
Alsílatiel / Administrator

Wpisy: 3138
Nieobecny(a): panta rhei..

Wysłany: 14-11-2008 22:35    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Na stronie Kasiopei pojawiła się aktualizacja serii "Mały, koszmarny Boromirek Język zadaje niewygodne pytania: skąd się biorą dzieci? Z przymrużeniem oka Złośliwy uśmiech "

Zapraszamy serdecznie z otwartymi ramionami, i`m all your`s
http://www.tolkien.com.pl/kasiopea/galeriakomiks.htm

Ps. Wersja anglojęzyczna pojawi się niebawem, tym razem czytelnicy polskojęzyczni mają okazję zapoznać się wcześniej z czterema nowymi historyjkami Uśmiech Jestem za

~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Powrót do góry

Szarl
Mieszkaniec Shire

Wpisy: 13

Wysłany: 15-11-2008 00:27    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Pamiątka z Dol Amroth, huh Uśmiech?

Urocze Uśmiech.

Kasiopea
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 207

Wysłany: 28-12-2008 22:07    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Powrócona dopiero co z beznetowego wygnania (półtora miesiąca bez internetu, nie macie pojęcia co to robi z człowiekiem Uśmiech) zapraszam serdecznie do mojej galerii, gdzie właśnie pojawiła się nowość – ilustracja powiązana bezpośrednio z cyklem „Nan Elmoth”, choć rozgrywająca się poza granicami lasu Eola. Praca „Jego Miłomściwość Książę Curufin”, roboczo zwana „Czego tu, Ciemniaku?”, ilustruje fragment Silmarillionu, w którym Eol, dostarczony przed oblicze feanoryjskiego władcy, zostaje przesłuchany cóż to takiego sprowadza go na ziemie Curufina.
Muszę przyznać nieskromnie, że lubię ten mój obrazek; usiłowałam pokazać całą curufinowatość, tak jak ją sobie wyobrażam i jestem całkiem całkiem usatysfakcjonowana.
Wszystkich miłośników (a także przeciwników) burzliwej i niebezpiecznej natury ulubionego syna Feanora zapraszam na dywanik przed namiotem.

http://tolkien.com.pl/kasiopea/tolkien3.htm

Alqualaure
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 521
Nieobecny(a): Błąkam się pewnie po świecie, Númello Rómenna ar Formello Hyarmenna ;)

Wysłany: 28-12-2008 22:35    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii!
Jakże się cieszę, że nareszcie się coś pojawiło Elfik

A ten obrazek jest bezdyskusyjnie moim ulubionym Love Dlaczego? Mina Atarinkego, jego poza... a może trochę też, że tak zacytuję Niuch "mina pierzaka po prawej" Pserwa . Ogólnie doskonała kompozycja, a przy tym wspaniałą atmosferę nadaje to, że jest w jednej tonacji kolorystycznej (tak to siem chyba nazywa Jestem rozwalony lepiej się schowam, mnie tu wcale nie ma )

dA
Powrót do góry

Tici

Wpisy: 438

Wysłany: 28-12-2008 23:10    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Powtórzę za Alqualaure:
Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii! Juppiiii!

Mina Jego Miłomściwości - bezkonkurencyjna!
A to pierzaste cóś obok... Hmm... hmmmm...
Mówią, że domowi pupile często przekazują to, czego panu/pani domu ze względu na dobre maniery powiedzieć nie wolno... Złośliwy uśmiech Złośliwy uśmiech Złośliwy uśmiech
Tu to pasuje idealnie...

I tak w ogóle to strasznie się cieszę, że wróciłaś z beznecia Śmiech
Powrót do góry

Sędziwojka

Wpisy: 541
Nieobecny(a): Far away. In the Halls of Mandos.

Wysłany: 28-12-2008 23:32    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Kasiopeo, genialne ujęcie Curufina! Jestem rozwalony chwała wam, chylę czoła, dzięki brawo
Curufinwe, swoją pozą i gestami pokazuje wyraźnie, choć w dość wyważonej formie, co myśli o "ciemnym Elfie"... Język Toż to czysta emanacja Jego arystokratycznej Książecej Curufinowatości! A ten pierzak (sokół?) z wielce zdegustowaną miną i nastroszonymi piórami mnie rozczulił... przytuliłabym go, gdyby nie obawa, że mnie dziobnie. wieeeeeeeeeelgachny uśmiech
Bardzo mi się podoba tutaj, jak i w innych dziełach Kas, że tak ujmę, stricte "kasiopeowskie", niepowtarzalne, połączenie cieniowania i charakterystycznej mocnej kreski konturów.

Cytat:
Mówią, że domowi pupile często przekazują to, czego panu/pani domu ze względu na dobre maniery powiedzieć nie wolno... Złośliwy uśmiech Złośliwy uśmiech Złośliwy uśmiech
Prawda li to, może ten "niewinny" ptaszek porozumiewa się za pomocą osanwe ze swym panem. Z przymrużeniem oka

Kasiopea
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 207

Wysłany: 29-12-2008 00:28    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

O, jak miło mieć tyle "sióstr w curufiństwie" Śmiech, dziękuję bardzo za wszystkie miłe słowa!

Prawda, że jest coś w tych aroganckich książęcych typach? W końcu jakaś elfia panna straciła dla Curufina głowę do tego stopnia, że ślubowała mu miłość po kres Ardy i dała się zaobrączkować, nim do niej dotarło, że trzeba wiać na drugi koniec Amanu. Niech i dzieciaka bierze, byle tylko wyjechał do tego Beleriandu na stałe...

A co do ptaszęcia - umyśliłam sobie, żeby to była kania. Sokół jest nieco za delikatny jak na temperament Jego Miłomściwości. Kania zaś to ptak agresywny i bojowy, który odbiera łup innym kolegom po fachu, całkiem spory, bo rozpiętość skrzydeł osiąga około 1.6 m, wydał mi się idealny, by służyć Curufinowi - i jako łowca i strażnik zarazem. Zwierzolubny Celegorm, pozostający z bratem w relacji papużek nierozłączek, z całą pewnością układał rozmaite stworzenia, sposobiąc je do polowania i walki, i z całą pewnością przekazywał niektóre braciom, by im pomagały. Ze szczególnym uwzględnieniem brata ulubionego. Dlatego też w moich interpretacjach otaczam obu braci C zwierzętami. Na tej ilustracji miał być jeszcze wilczarz, leżący z boku i konie w odległym tle, ale ostatecznie z nich zrezygnowałam, żeby nadmiar zoologii nie odciągał uwagi od książęcego Sedna. Ale załóżmy, że są obok, tuż poza kadrem.

Nifrodel
Alsílatiel / Administrator

Wpisy: 3138
Nieobecny(a): panta rhei..

Wysłany: 29-12-2008 13:58    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Ilustracja jest bardzo krwista Pserwa I szalenie mi się podoba wyraz twarzy i mowa ciała Jego Miłomściwości, nie pozostawiająca pola do domysłów, co z niego za typek Złośliwy uśmiech Z przymrużeniem oka nic dodać nic ująć Elfik

Tymczasem ze swojej strony chciałam podziękować Sirielle kwiatek dla ciebie, dziękuję za zwrócenie mi uwagi na kilka błędów na wersji anglojęzycznej strony, które usunęłam Uśmiech Jestem za

~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Powrót do góry

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Linki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 47, 48, 49  Następna

Temat: Oficjalna strona Kasiopei (Strona 28 z 49)

Skocz do: