"Nikt nie może sobie rościć pretensji, że to on jest sprawcą wielkich zdarzeń; bohater odgrywa w nich tylko skromną rolę." Elrond, Władca Pierścieni
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marille Undomiel Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 05 Gru 2006 Wpisy: 129 Skąd: Warszawa, a trochę z gór i lasów
|
 Wysłany: 22-05-2008 11:36 Temat wpisu: 31 maja br. "J.R.R. Tolkien w Krakowie" |
|
|
Miłośników muzyki Howarda Shore a do filmu "Władca pierścieni" czeka nielada gratka. Już 31 maja (sobota) odbędzie się w Krakowie pierwsze w Polsce wykonanie na żywo symfonii w wykonaniu orkiestry symfonicznej i stuosobowego chóru.
Towarzyszyć temu będzie projekcja "Drużyny pierścienia" na olbrzymiastym ekranie.
Przewidziane są również inne atrakcje.
Zanosi się na fantastyczne wydarzenie Spieszcie się zamawiać bilety.
Więcej szczegółów na stronie www.biurofestiwalowe.pl/index.php
Mam zamiar tam być i mam prawie pewność, że mi się to uda, choć jeszcze nie wiem, jak to zrobić
A wszystko to z okazji I Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie.
Cały program zresztą jest równie interesujący i tylko żal, że nie dam rady być na całości
Pozdrawiam i życzę wszystkim chętnym i zainteresowanym spotkania na miejscu.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamila Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 22-05-2008 12:09 Temat wpisu: |
|
|
| Marille Undomiel napisał(a) (zobacz wpis): |
Zanosi się na fantastyczne wydarzenie Spieszcie się zamawiać bilety. |
O ile jeszcze jakieś zostały
Mam zamiar tam być i mam prawie pewność, że mi się to uda, choć jeszcze nie wiem, jak to zrobić |
Trzymam kciuki
Pozdrawiam i życzę wszystkim chętnym i zainteresowanym spotkania na miejscu.
|
Nol napisał tutaj o spotkaniu Im nas więcej, tym lepiej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nolimon Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 26 Lip 2006 Wpisy: 104 Skąd: Dalekie Południe / Grybów
|
 Wysłany: 22-05-2008 13:38 Temat wpisu: |
|
|
Bilety siedzą grzecznie schowane już od dwóch tygodni
Marille, jeśli dasz radę, to zamów w sektorze A1 - będziemy się trzymać w kupie
Do zobaczenia, będzie genialnie  _________________ Qui melil i lótë i harya menerya min elendë, é alassë tiriën menelenna. Ilyë eleni nar lilótië. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marille Undomiel Członek Kompanii Thorina

Dołączył(a): 05 Gru 2006 Wpisy: 129 Skąd: Warszawa, a trochę z gór i lasów
|
 Wysłany: 23-05-2008 15:32 Temat wpisu: |
|
|
Udało się nam zamówić bilety w sektorze A1.
Mam nadzieję, że dotrzemy przed 17 i uda się nam z Wami spotkać.
Przydałby się nam jakiś znak rozpoznawczy.
Jeśli coś wymyślicie, to dajcie znać na priva.
Pozdrawiam prastary gród Kraka.
I wybłagajcie u Eru ładną pogodę na nasz przyjazd i koncert... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamila Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 23-05-2008 15:45 Temat wpisu: |
|
|
Mnie i Aldawen chyba poznasz? A jak nie, to my Cię poznamy O ile się nie schowasz gdzieś w tłumie A na PW zaraz wyślę Ci mój numer  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 30-05-2008 23:14 Temat wpisu: |
|
|
Do zobaczenia dzisiaj o 17:00
Będzie nas około 25 osób, w porywach może nawet 30, bo się nie doliczyliśmy
Plan: spotkanie pod Mariackim o 17:00, obejrzenie konkursu strojów tolkienowskich pod ratuszem (o ile będzie co oglądać ), na 18:00 marsz na Błonia i Dagor Krzesłath, Bitwa o Dobre Miejsca Siedzące  _________________ Qui melil i lótë i harya menerya min elendë, é alassë tiriën menelenna. Ilyë eleni nar lilótië. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adiemus One Ring - One TolkFolk :)

|
 Wysłany: 31-05-2008 09:53 Temat wpisu: |
|
|
Nie zapomnijcie o sprawozdaniu i fotkach
Pozdrawiam prastary gród Kraka.
I wybłagajcie u Eru ładną pogodę na nasz przyjazd i koncert... |
Dzięki za pozdrowienia w imieniu Smoka Wawelskiego
Pogoda będzie jak marzenie, co widać, słychać i czuć  _________________ Nadrektor Ridcully stuknął pięścią w bok aparatu, aż omniskop się zakołysał.
– Ciągle nie działa, panie Stibbons! – ryknął. – Znowu mamy to wielkie ogniste oko!
Going Postal
półeczka na Deviancie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 02-06-2008 21:42 Temat wpisu: |
|
|
Na zjeździe przy okazji koncertu Shore'a zjawiło się aż 27 osób
Nienor, maleńka Tola, Marille, Elena, Gelmir, Nienna, Kamila, Aldawen, Mitheithel, Cotsille, Valandur, Sivi, Rafer, Kolega Rafa, Venea, Struś, Feahisim, Yavie, Ninquel, Shiryu, Ciemnoczarne, Ivellios, Belegil, Hybrid, ja i moja siostra. Nie pamiętam chyba jednego nicka/imienia, proszę o uzupełnienie
Było fantastycznie, rewelacyjnie, cudownie i olśniewająco Skrótowo: genialna pogoda, może nawet trochę zbyt słoneczna zbiórka na rynku, zakupy, marsz na Błonia, wylegiwanie się na trawie pod bramkami, głupawki, bitwy na trawę, klechdy i bajania, czyli Opowieści Dziwnej Treści, również Bardzo Poważne Rozmowy, w końcu wejście, zajęcie idealnych miejsc (strat w ludziach nie odnotowano), wymienianie się autografami na biletach, pizza z truskawkami, wreszcie podziwianie orkiestry, instrumentów, chórów, dyrygenta i samego koncertu: wielki 18-metrowy ekran, dialogi z głośników i muzyka równolegle grana przez orkiestrę - wrażenie niesamowite (szczególnie harfa, smyczki i soliści ); w końcu Wiele Pożegnań.
Dziękuję Wam, miło było poznać. Do zobaczenia za rok na Dwóch Wieżach  _________________ Qui melil i lótë i harya menerya min elendë, é alassë tiriën menelenna. Ilyë eleni nar lilótië. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|