Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Nikt nie może sobie rościć pretensji, że to on jest sprawcą wielkich zdarzeń; bohater odgrywa w nich tylko skromną rolę." Elrond, Władca Pierścieni

Temat: Oficjalna strona Kasiopei (Strona 20 z 49)

Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 47, 48, 49  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Linki Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nifrodel
Alsílatiel / Administrator

Wpisy: 3140
Nieobecny(a): panta rhei..

Wysłany: 19-06-2007 22:51    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Zapraszam Was z otwartymi ramionami, i`m all your`s do galerii Kasiopei, gdzie pojawiła się właśnie aktualizacja mam pomysł!!!

Warto było czekać prawie pół roku na tyle nowych prac! Uśmiech Jestem za Znajdziecie ilustracje do Dzieci Hurina, grafiki fanfikowo- Boromirowe a także portret ślubny Denethora i Finduilas Love oraz Celegorma otoczonego przez zwierzynę Język

Wszystkie nowe ilustracje znajdują się w galerii Tolkien: http://www.tolkien.com.pl/kasiopea/tolkien2.htm

~~~~~~~~
Almanach Tolkienowski Aiglos
Eldalairië
http://nifrodel.posadzdrzewo.pl
Powrót do góry

Galadhorn
Strażnik Północy

Wpisy: 801

Wysłany: 20-06-2007 00:55    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Świetne prace. Mnie najbardziej spodobał się Túrin w niewoli, Turin z matką, siostrą i Finduilas oraz Carnistir. Pozwoliłem sobie powiadomić o tej aktualizacji na Elendilionie. Dzięki Kasiopeo i Nif za taką dużą aktualizację! chwała wam, chylę czoła, dzięki bukiet dla ciebie, dziękuję
Gdy siadam z fajką przy kominku;
Więc o nich śnię i ich się boję -
Hobbit stęskniony za spokojem.

Jacek Kaczmarski Scheda po Tolkienie
Powrót do góry

Seregon
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 502

Wysłany: 20-06-2007 11:55    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Finduilas mnie poruszyła. Oklaski Świetne prace. Jestem za

Miriel
Przyjaciel Elfów

Wpisy: 749
Nieobecny(a): ...the waves are washing over half forgotten memory...

Wysłany: 20-06-2007 12:20    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Powiem wprost, to najbardziej poruszające, przepiękne ilustracje inspirowane twórczością Tolkiena, jakie widziałam w ogóle w tym roku, co ja mówię, to jedne z najbardziej poruszających ilustracji, jakie widziałam w życiu. chwała wam, chylę czoła, dzięki
I to żadne z mojej strony uprzejmości, nic takiego. Nie Nie
Może to dlatego, że historia Turina i jego rodziny jest wciąż dla mnie żywa, może dlatego, że przeżywam samą historię i tragizm tej opowieści? Ale nie, bo przecież widziałam ilustracje Alana Lee, i, cóż, ładne, nawet bardzo, też zrobiły na mnie wrażenie, ale nie takie! Wykrzyknik
Przed chwilą jak zajrzałam na zaktualizowaną stronę Kasiopei, to nie mogłam ich wszystkich obejrzeć, bo gdy zobaczyłam kolorowe Dzieci Hurina, potem Turin i Saeros, potem Beleg, to już mnie coś dławiło w gardle, i resztę oglądałam przez łzy. Dla mnie to są niesamowicie wyraziste w przekazie, mocne, prawdziwe, jakby zatrzymane w kadrze najistotniejsze chwile życia bohaterów. jestem wzruszony, jakie to słodkie
Ja wymiękłam. Dalej Turin w niewoli, potem Turin z matką, siostrą i Finduilas, z Morweną jak Boginią Losu, potem Pan Losu, i rewelacyjny Hurin, Huor i Maeglin.
Szok! :|
I proszę mnie tylko nie podejrzewać o jakieś słodzenie Kasiopei, czy coś, bo to są najlepsze ilustracje do "Dzieci Hurina", jakie w ogóle w życiu widziałam. tak, tak, zgadzam się

Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm
Powrót do góry

Slawin
Członek Kompanii Thorina

Wpisy: 122

Wysłany: 20-06-2007 17:28    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Kiedy zobaczyłam w mojej skrzynce widadomość o temacie "Kasiopea Art", pierwsze, co pomyślałam to: "NARESZCIE!". Przecudne prace! Warto było czekać, ale częstsze aktualizacje nikomu by chyba nie przeszkadzały... Z przymrużeniem oka
Najbardziej przypadły mi do gustu Turambar i Niniel, Turin i Labadal, Carnistir Gwiazdozbior i Boromir i Halbarad II. Elfik

Sirielle
Ontalómë

Wpisy: 1887

Wysłany: 20-06-2007 17:33    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mi się najbardziej podoba Túrin w niewoli, Finduilas i kolorowe Dzieci Húrina. Miło także zobaczyć w końcu Celegorma Uśmiech Tylko gdzie jest kuniątko? Elfik

Ring

Wpisy: 611
Nieobecny(a): Operacja Tolk Folk

Wysłany: 20-06-2007 20:17    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Może nie każda kreska odpowiada mojemu, nikłemu skądinąd, gustowi artystycznemu, ale z pewnością wszystkie prace mają to coś, co w twórczości Kas jest charakterystyczne - miłość do Śródziemia. Nigdy nie są chłodne, obliczone na poklask, komercję, modę. Nie można przejść obok nich obojętnie. One nie ilustrują historii, ale ją opowiadają. Za to autorkę najbardziej cenię. Brawo Kasiopeo! Jestem za
Powrót do góry

Seregon

Wpisy: 502

Wysłany: 21-06-2007 12:05    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Podpisuję się rękami i nogami pod wypowiedziami Miriel i Ringa. Uśmiech Cudowne prace! uwielbiam/kocham to, jestem szczęśliwy bukiet dla ciebie, dziękuję Juppiiii!
Jestem pełna podziwu! brawo jestem wzruszony, jakie to słodkie Nie bijcie mnie za spamienie, musiałam się tu znowu wpisać, bo tamten wpis wydał mi się za bardzo lakoniczny.

O co chodzi z kuniątkiem? hę?

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Linki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 47, 48, 49  Następna

Temat: Oficjalna strona Kasiopei (Strona 20 z 49)

Skocz do: