| Przerwa techniczna |
|
Przenosiny na nowy serwer zakończone. Jeśli zauważycie jakieś usterki to proszę o info w temacie o bugach.
Pozdrawiam
elfy |
|
"Dziecinnie proste jak większość zagadek, gdy już się pozna rozwiązanie." Gandalf, Władca Pierścieni
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Adiemus One Ring - One TolkFolk :)

|
 Wysłany: 05-06-2007 21:37 Temat wpisu: |
|
|
Tekst poprosiem bo z empetrujki kiepsko spisywać
Na pewno do "zdrada! zdrada!" się dołączymy  _________________ Nadrektor Ridcully stuknął pięścią w bok aparatu, aż omniskop się zakołysał.
– Ciągle nie działa, panie Stibbons! – ryknął. – Znowu mamy to wielkie ogniste oko!
Going Postal
półeczka na Deviancie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Misiek_h Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 12 Kwi 2002 Wpisy: 301 Skąd: Czerwone Zagłębie (Sosnowiec)
Nieobecny(a): duchem
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kristof Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 06-06-2007 09:27 Temat wpisu: |
|
|
Ha! Miłe zaskoczenie po spokojnym wstępie. Skojarzenia z Blind Guardian i Rhapsody Brzmi świetnie, i rzeczywiście okrzyk "Zdrada" zostanie pewnie wzniesiony przez wielu TFowiczów
Gratulacje na ręce Jacka Wanszewicza, świetna kompozycja. _________________ Dzisiaj w Mordorze, dzisiaj w Mordorze
Wesoła nowina
Bo Sauron wszystkich, bo Sauron wszystkich
Na zachód wysyła!
http://www.bestiariusz.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samwise Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 07-06-2007 01:30 Temat wpisu: |
|
|
| Kristof napisał(a) (zobacz wpis): |
Ha! Miłe zaskoczenie po spokojnym wstępie. Skojarzenia z Blind Guardian i Rhapsody Brzmi świetnie, i rzeczywiście okrzyk "Zdrada" zostanie pewnie wzniesiony przez wielu TFowiczów
Gratulacje na ręce Jacka Wanszewicza, świetna kompozycja. |
Mam takie same odczucia, bardzo pozytywne - wy wykonaniu uczestników będzie miało jeszcze większy klimat . Słuchając tej kompozycji wykopałem z między książek płytkę "Pierścieni" i zaraz sobie przesłucham.
Jak zwykle Jacek Wanszewicz pokazał co potrafi.
| Adiemus napisał(a) (zobacz wpis): |
Tekst poprosiem bo z empetrujki kiepsko spisywać
Na pewno do "zdrada! zdrada!" się dołączymy
|
Dołączam się do prosnienia z Adim! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Avari Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 07-06-2007 07:15 Temat wpisu: |
|
|
Proszę, oto tekst od autorki, czyli odemnie
Gondolin zdradzony
Cisza spowiła biały Gondolin,
Kamienny Gród skryty w górach,
Słodka melodia brzmi z jego dolin,
Bram Lata święto trwa w jego murach.
Niebo pęka ognia pożogą,
krwawym blaskiem barwiąc szczyty,
Ryk niesie armie wrogą
Gondolin odkryty!
Zdrada, zdrada!
Bijcie w miasta dzwony, Gondolin zdradzony!
Biada, biada!
Bijcie w miasta dzwony, Gondolin zdradzony jest!
Padają hufce, ginie kwiat rycerstwa,
pod Barlogów biczami, w orków czarnych rękach.
Na nic czyny chwalebne, na nic zrywy męstwa,
pęka stal gondolińska w smoków ostrych zębach!
Zdrada, zdrada!
Biada, biada!
Bijcie w miasta dzwony, Gondolin zdradzony jest!
Biała Wieża runęła,
fontanny splugawione,
nadzieja w ogniu zginęła,
miasto wojną strawione.
Zdrada, zdrada!
Biada, biada!
Nadziei nadszedł kres, Gondolin zdobyty jest!
Muszę przyznać, że Jacek Wanszewicz napisał wspaniałą muzykę, dokładnie taka jaką sobie do tego tekstu wyobraziłam. Jest to tym bardziej niesamowite, że po dostarczeniu tekstu (wieki temu ) i enigmatycznym określeniu, że to tekst do "ostrego kawałka" więcej nie mieliałam okazji rozmawiać na ten temat z Jackiem
Jacku, jesteś Wielki  _________________ "...Wielu wszakże odrzuciło wezwanie, woląc od blasku Drzew światło gwiazd i otwarte przestrzenie Śródziemia; tych nazwano Avarimi..."
~~~Eldalairië~~~
~~~Aiglos - almanach tolkienowski~~~ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sirielle Ontalómë

|
 Wysłany: 07-06-2007 18:26 Temat wpisu: |
|
|
Avari - Piękny tekst
Muzyka, hmmm, wolałabym coś cięższego i bardziej ponurego, to nie do końca to,co lubię najbardziej tej chwili. Ale już się łapię na podśpiewywaniu refrenu
Jest szansa na wersję tekstu w Westronie? Chcę podać wieści dalej i rzucić sznurkiem do muzyki, a nuż ktoś zechce posłuchać  _________________ Sirielle.com|dA portfolio|Last.fm| odwiedź Galerię Tolkienowską RotN
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TallisKeeton Brehon

|
 Wysłany: 07-06-2007 18:49 Temat wpisu: |
|
|
Muzyka super, też mi się z Blindami kojarzy Tekst pięęęękny. Tylko, nie mogę poznać kto to śpiewa? I, sam głos śpiewającej/ego? jakiś, takiś, nie bardzo mi, z przeproszeniem, podchodzi. Za wiele tych roziągniętych dzwięków, czy jakoś tak Ale w wersji na jakieś 50 gardeł, ten kawałek będzie bombowy
poz
tal _________________ Tłumaczenia fanfików tolkienowskich: http://www.fanfiction.net/u/242280/Tallis_Keeton |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mONA Mieszkanka Shire

|
 Wysłany: 07-06-2007 19:09 Temat wpisu: |
|
|
Śpiewa Ela Zachowska - związana z MOKiSem, m.in. instruktorka śpiewu w MOKiS i dyrygentka chóru.
Pieśń jest niesamowicie trudna do wykonania (Jacek lubi poznęcać się troszkę nad wykonawcami ) Oprócz Eli nie znam osoby, która by sobie dała radę - zwłaszcza ze zwrotkami  _________________ "Niebezpiecznie jest wychodzić za własny próg [...] Trafisz na gościniec i jeżeli nie powstrzymasz swoich nóg, ani się postrzeżesz, kiedy cię poniosą."
Moje Śródziemie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|