Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Kiedy krasnolud mówi o swoich własnych przedsięwzięciach, język go ponosi." Gloin, Władca Pierścieni

Temat: Spotkania tolkienologiczne w Warszawie (Strona 1 z 42)

Idź do strony 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Następna
  skocz na koniec strony
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Spotkania na żywo, konwenty, konferencje Wydruk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
M.L.
Uprzedzony, ujadający krzykacz.

Wpisy: 3262

Wysłany: 22-04-2006 22:27    Temat wpisu: Spotkania tolkienologiczne w Warszawie Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

To informacja dla Warszawiaków i osób mieszkających w pobliżu stolicy, lub takich które akurat będą w Warszawie przebywac.
Podjęta została inicjatywa (ale to brzmi) organizowania bardziej regularnych (mniej więcej co 6 tygodni) spotkań dyskusyjnych, na temat Tolkiena i jego dzieła. Przy czym nie chodzi nam o spotkania czysto towarzyskie, ale właśnie dyskusyjne, gdzie moglibyśmy w gronie pasjonatów i fanów porozmawiac na wybrane tematy. Formuła ostatecznie zostanie ustalona w tak zwanym praniu.
Spotkania mają byc tematyczne, co nie wyklucza, dygresji, czy rozmów w podgrupach. Wszystko będzie zależało od liczby zainteresowanych.

Pierwsze spotkanie z cyklu (taką mamy nadzieję), odbędzie się 11 czerwca 2006 r., w gościnnym mieszkaniu Agnieszki 'Evermind Took' Sylwanowicz. wieeeeeeeeeelgachny uśmiech
Temat to: Smutek i rozpacz w dziełach Tolkiena.

Przy okazji z chęcia porozmawiamy w szerszym gronie o formule i charakterze tych spotkań.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na PW.

Mellorn
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 586

Wysłany: 23-04-2006 18:21    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

W takich chwilach żałuje, że nie mieszkam w obrębie Stolicy Smutek
W wakacje postaram się wpaść, a do tego czasu proszę ładnie o relację, fotki i tego typu rzeczy... Z przymrużeniem oka (nie proszę o zbyt wiele? Uśmiech )

Chciałbym spytać się jeszcze o godziny spotkań, czas ich trwania itp. (w ramach ustalenia harmonogramu PKS-u)

To tyle, pozdrawiam Uśmiech

-Albert Einstein
Powrót do góry

Zair Ugru-nad
Przyjaciel Elfów

Wpisy: 695

Wysłany: 23-04-2006 21:25    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Szkoda, że Warszawa jest tak daleko Smutek W moim przypadku niestety spotkania te nie wchodzą w grę - ze względu na czas (w soboty mam zwykle treningi) oraz posiadanie czworonżnej Bestii. Cóż, nam pozostaje nadrabiać to w gronie wrocławskim i podwrocławskim, co dzisiaj uczyniliśmy Z przymrużeniem oka
Ale gdyby terminy warszawskich spotkań były znane z jakimś sporym wyprzedzeniem czasowym, to może raz na jakiś czas udałoby mi się tak zorganizować, żeby móc przyjechać.

Żaden człowiek nie może się bronić bez ryzyka.
- J. Liechtenauer
----
Nasz azyl dla zwierząt
shadow of mind
galeria DA
półka w Bibliotece
Powrót do góry

M.L.

Wysłany: 23-04-2006 22:59    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Valhallo, Mellornie,

Tak na prawdę pomysł jest w zarodku, choc wola silna i niezłomna tez jest. Na razie ustalilismy jedne termin. Liczymy, że 11 czerwca zajwi się kilka nowych osob i wtedy omowimy dalsze plany i propozycje. Byc może uda się stworzyc z wyprzedzeniem jakiś harmonogram. Nie chcemy tez zanadto formalizowac całej sprawy, bo chodzi o chęc i pasję a nie obowiązek.
Myślę, ze 11 czerwca wiele rzeczy się wyjaśni. wieeeeeeeeeelgachny uśmiech

Pozdrawiam

M.L.

M.L.

Wysłany: 28-04-2006 18:14    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Jakby kto pytał, to MumakiLe mają niewiele wspólnego z Entami, głównie dlatego, że są pochopne!!! Powiem wiecej BARDZO POCHOPNE i zamieszczają informacje nie bacząc na konsekwencje i dobre obyczaje. wieeeeeeeeeelgachny uśmiech

Trochę pochopnie zmaieściłem poprzednie ogłoszenie, nie będąc pewnym wszystkich szczegółów. Ale nie cieszcie się na zapas, spotkanie się odbędzie. Niestety ze względów obiektywnych musieliśmy je przenieśc w czasie i przestrzeni. Jakie to czynniki obiektywne: ano zaplanowany wcześniej wyjazd Silvany i nieco późniejsze seminarium literackie w Katowicach.

Dlatego ostatecznie spotkanie odbędzie się 24 czerwca 2006 roku o godz 13:00 w Instytucie Historycznym UW, sala B (parter, pierwsze wejście od dziedzińca). Tematyka pozostaje bez zmian, chyba że macie inne propozycje.

Z wszelkimi szczegółówymi pytaniami prosze pisac tutaj, lub na PW.

Pozdrawiam

M.L.

Mellorn
Weteran Bitwy Pięciu Armii

Wpisy: 586

Wysłany: 04-05-2006 15:30    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

M.L. napisał(a) (zobacz wpis):
Jakby kto pytał, to MumakiLe mają niewiele wspólnego z Entami, głównie dlatego, że są pochopne!!! Powiem wiecej BARDZO POCHOPNE i zamieszczają informacje nie bacząc na konsekwencje i dobre obyczaje. wieeeeeeeeeelgachny uśmiech

M.L-u nie przejmuj się, pochopność czasem popłaca Z przymrużeniem oka

Tak, minie właśnie podana wcześniej przez Ciebie informacja odnośnie miejsca zaintrygował, bowiem jedna z tolkienistek napisała mi na maila, że spotkanie odbędzie się na UW. Wszystko, jak widzę, się wyjaśniło Uśmiech

Teraz tak, data ta, 24 czerwca pasuje mi o wiele bardziej, bowiem to będzie już (chyba) po zakończeniu roku szkolnego więc będę dostępny. Druga sprawa czas spotkania. Założymy, że zacznie się o 13, potrwa mniej więcej, właśnie dokąd? Na jak długo planujecie to spotkanie?
Wybaczcie te ciężkie pytania, bowiem wiem jak ciężko określić czas spotkania (z życia wiem, raz planowałem na 2 godziny, a wszyscy rozeszli się po 8 Jestem rozwalony )
Jak już mówiłem są to pytania tylko po to, aby ustalić harmonogram autobusowy.

-Albert Einstein
Powrót do góry

M.L.

Wysłany: 04-05-2006 15:35    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Mellorn napisał(a) (zobacz wpis):
Druga sprawa czas spotkania. Założymy, że zacznie się o 13, potrwa mniej więcej, właśnie dokąd? Na jak długo planujecie to spotkanie?

Sala jest zamówiona do 15:00. Jeżeli spotkanie się przedłuży nie powinno byc problemu. Musze tylko sprawdzic kiedy zamykają gmach, bo wtedy bedziemy musieli wyjśc. wieeeeeeeeeelgachny uśmiech

M.L.

Wysłany: 17-06-2006 01:13    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem Szukaj na forum

Tylko gwoli przypomnienia.

Spotkanie tolkienologiczne odbędzie się 24 czerwca 2006 roku, o godz. 13:00 w gmachu Instytutu Historycznego w sali B (parter). Budynek IH UW znajduje się przy Krakowskim Przedmieściu 26/28, idąc od bramy głównej, po prawej stronie (pierwszy prostopadły budynek), I wejście od strony starego BUW-u, sala B jest dokładnie na wprost wejścia.

Tematem spotkanie bedzie: "Smutek i rozpacz w dzielach J.R.R.Tolkiena".

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum tolkienowskie -> Spotkania na żywo, konwenty, konferencje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Następna

Temat: Spotkania tolkienologiczne w Warszawie (Strona 1 z 42)

Skocz do: