"Lepiej nawet najgorszej prawdzie patrzeć w oczy." Sam Gamgee, Władca Pierścieni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Vainamoinen Weteran Bitwy Pięciu Armii
|
 Wysłany: 22-05-2003 15:25 Temat wpisu: Jacy aktorzy do "Silmarillionu"? |
|
|
Nie, ten temat nie oznacza, że szukam obsady do niskobudżetowej ekranizacji Pomyślałem sobie, że skoro już wybraliśmy prawie całą dream-team obsadę "Hobbita", to możemy i do "Silmarillionu". Zwłaszcza, że ja i Tallis mamy już chyba sporo własnych typów, prawda?
Podawajcie, podawajcie nazwiska, ja swoje typy zaprezentuję, kiedy zbierze się tego trochę więcej...
A jako ciekawostkę wrzucę takie zdjęcie znalezione w sieci:
Hugo Weaving jako Thingol
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 26-05-2003 13:43 Temat wpisu: |
|
|
Nikt się ze mną nie chce bawić?
A może Stuart Townsend czyli Lestat z Queen of the Damned jako Túrin Turambar?
A w roli jego kuzyna, Tuora, Christian Bale (Equilibrium, Reign of Fire, American Psycho)?
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Avari Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 26-05-2003 14:45 Temat wpisu: |
|
|
Vainamoinen napisał(a): |
Nikt się ze mną nie chce bawić? |
Nie płacz tak ... ja się z Tobą pobawię (w miarę możliwości )
A może Stuart Townsend czyli Lestat z Queen of the Damned jako Túrin Turambar? |
Tak, jak najbardziej może być Ma odpowiednio dużo tragizmu w oczach
Ale...
A w roli jego kuzyna, Tuora, Christian Bale (Equilibrium, Reign of Fire, American Psycho)? |
Co to, to nie [-X ... za mało przystojny...
Trudno sobie wyobrazić, żeby akurat takiego Idril uznała za piękniejszego, bardziej mężnego, przystojniejszego i bardziej pociągającego od wszystkich Elfów z Gondolinu...  _________________ "...Wielu wszakże odrzuciło wezwanie, woląc od blasku Drzew światło gwiazd i otwarte przestrzenie Śródziemia; tych nazwano Avarimi..."
~~~Eldalairië~~~
~~~Aiglos - almanach tolkienowski~~~ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elenai Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 31 Gru 2001 Wpisy: 535 Skąd: Arda, the Kingdom of Earth
|
 Wysłany: 27-05-2003 09:31 Temat wpisu: |
|
|
Ja jestem przeciwna kręceniu filmu Silmarillion. Ale skoro jest to tylko zabawa..
Turin moim zdaniem bardzo dobry, tak jak mówiła Avari - pasuje na postać tragiczną
Tuor - w pierwszym odruchu nie spodobał mi się, ale gdyby go umyć, utlenić, zrobić pasemka, zgolić brodę, to kto wie.. Wygląda dość 'szlachetnie'
Vain napisał(a): |
A jako ciekawostkę wrzucę takie zdjęcie znalezione w sieci:
Hugo Weaving jako Thingol |
Z Thingolem kojarzy mi się jedna postać.. Moim zdaniem byłby świetny, chociaż ma zasadnicza wadę - jest zbyt rozpoznawalny..
Zdjęcie w załączniku
Jako Nienor wiadomo - Maria Bonnevie - jej zdjecia sa w temacie o obsadzie w tlotr
Jako Finduilas, a może Idril - Julie Delpy
A jako jakiÅ› Krasnolud - Tom Hulce - niezapomniany Mozart z Amadeusa Formana
http://w3.spancity.com/blackdove/Tom.jpg
http://w3.spancity.com/blackdove/imageI99.JPG _________________ - Wojna to męskie rzemiosło!
- Coś tak idiotycznego musi być męskie.
Najpewniejszym dowodem na istnienie inteligentnego życia we wszechświecie jest to, że nigdy nie próbowało się z nami skontaktować - Calvin and Hobbes
~TLOTR comics~ ~Moi na DA~ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 27-05-2003 09:49 Temat wpisu: |
|
|
Elenai napisał(a): |
Ja jestem przeciwna kręceniu filmu Silmarillion. Ale skoro jest to tylko zabawa.. |
Też jestem przeciwny... Zaproponowałem takie cuś, bo nudą powiało. I niekoniecznie chodzi mi o aktorów, którzy by GRALI. Równie dobrze można zrobić sesję zdjęciową "Silmarillion" - jako zbiór obrazów nawet filmy PJ'a byłyby świetne. Momentami.
Cytat: |
Tuor - w pierwszym odruchu nie spodobał mi się, ale gdyby go umyć, utlenić, zrobić pasemka, zgolić brodę, to kto wie.. Wygląda dość 'szlachetnie' |
To może zdjęcie w garniturze? Załącznik.
Z Thingolem kojarzy mi się jedna postać.. Moim zdaniem byłby świetny, chociaż ma zasadnicza wadę - jest zbyt rozpoznawalny.. |
Sting Jest BARDZO rozpoznawalny
Jako Nienor wiadomo - Maria Bonnevie - jej zdjecia sa w temacie o obsadzie w tlotr |
Oczywiście, któżby inny
Jako Finduilas, a może Idril - Julie Delpy |
Rzut monetą wskazał na Idril
A jako jakiÅ› Krasnolud - Tom Hulce - niezapomniany Mozart z Amadeusa Formana |
Nie bardzo mi pasuje... TrochÄ™ hobbicki IMHO.
I jeszcze dwie moje propozycje:
Monica Bellucci jako Meliana (zdjęcie chyba zbędne) i Hugh Jackman jako Finwe (załącznik). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elenai Weteran Bitwy Pięciu Armii

Dołączył(a): 31 Gru 2001 Wpisy: 535 Skąd: Arda, the Kingdom of Earth
|
 Wysłany: 27-05-2003 09:56 Temat wpisu: |
|
|
Vain napisał(a): |
To może zdjęcie w garniturze? Załącznik. |
Od razu lepiej Mówiłam, że gdyby go umyć..
Jako Finduilas, a może Idril - Julie Delpy |
Rzut monetą wskazał na Idril  |
Może mnie pobijecie.. Ale może by na Findulias (albo Idril) Mielcarz?
A jako jakiÅ› Krasnolud - Tom Hulce - niezapomniany Mozart z Amadeusa Formana |
Nie bardzo mi pasuje... TrochÄ™ hobbicki IMHO. |
Prawda.. Ale teraz on jest sporo starszy
I jeszcze dwie moje propozycje:
Monica Bellucci jako Meliana (zdjęcie chyba zbędne) i Hugh Jackman jako Finwe (załącznik). |
[/quote]
Teraz Finwe zbyt Hobbicki..
A Monicę dałabym raczej na Morwen Eledhwen - ona kojarzy mi się bardziej z postacią ludzką, matczyną, nie wiem czemu Pozatym Hurin, najdzielniejszy z ludzi musi miec piekną kobiete u boku  _________________ - Wojna to męskie rzemiosło!
- Coś tak idiotycznego musi być męskie.
Najpewniejszym dowodem na istnienie inteligentnego życia we wszechświecie jest to, że nigdy nie próbowało się z nami skontaktować - Calvin and Hobbes
~TLOTR comics~ ~Moi na DA~ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 Wysłany: 27-05-2003 10:07 Temat wpisu: |
|
|
Magdalena Mielcarz
Może mnie pobijecie.. Ale może by na Findulias (albo Idril) Mielcarz? |
Kobiet nie bijÄ™
Elfki muszą być ładne. Pannę Mielcarz można umieścić jako, powiedzmy, Przerażoną Wieśniaczkę. Np tę, którą ratuje Turin przed Andrógiem.
Tom Hulce
Ale teraz on jest sporo starszy  |
A więc stary hobbit... Nie, nie, nie Krasnoluda musiałby grać jakiś Uwe Ochsenknecht. I koniecznie niemiecki akcent! IMHO
Hugh Jackman
Teraz Finwe zbyt Hobbicki.. |
Ten pan, który w X2 ze wściekłym rykiem zabija kilkunastu żołnierzy własnymi pazurami jest hobbicki?
Monica Bellucci
A Monicę dałabym raczej na Morwen Eledhwen - ona kojarzy mi się bardziej z postacią ludzką, matczyną, nie wiem czemu Pozatym Hurin, najdzielniejszy z ludzi musi miec piekną kobiete u boku  |
Monica Bellucci postacią matczyną? Na Morwenę proponowałbym Connie Nielsen... |
|
Powrót do góry |
|
 |
nairael Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 27-05-2003 17:44 Temat wpisu: |
|
|
Townsend jest swietny na role Turina, glownie dlatego ze ma w sobie dume, wolnosc i cierpienie...
Vaina napisał(a): |
A Monicę dałabym raczej na Morwen Eledhwen - ona kojarzy mi się bardziej z postacią ludzką, matczyną, nie wiem czemu Pozatym Hurin, najdzielniejszy z ludzi musi miec piekną kobiete u boku |
Monica Bellucci postacią matczyną? Na Morwenę proponowałbym Connie Nielsen... |
Ja podzielam zdanie Elenai. Morwen dla mnie zawsze byla dumna, uparta i piekna tajemnicza. melian natomiast nie byla tak twarda i harda- byla bardziej duchowa, ciepla, spokojna. Dlatego wlasnie Bellucci mi bardzioej pasuje do Morwen.
Jesli chodzi o moje propozycje... Mnie do glowy przychodza same znani aktorzy i aktorki, no ale sprobuje moze pomidorow pod reka nie bedzie . Tojest tak ze z wygladu Catherine Zeta-Jones bardzo mi pasuje do ... Luthien... Tak wlasnie ona. Co prawda nie za duzo z nia filmow ogladalam dlatego nie moge wysuwac wnioski co do tego czy sie na role Luthien nadaje- ta kwestioe pozostawiam wam (zalacze pare zdjec, poniewaz ostatnio jakos dziwnie mi sie kojarzy z Chicago a dla roli elfki trzeba popatrzec od innej strony)
Jesli chodzi o Stinga- on mi pasuje do Finroda Felagunda, a to ze jest rozpoznawalny... Trudno i tak go lubie  _________________ "Jestesmy odpowiedzialni za tych, ktorych oswoilismy"- A. de S-Ex.
Pozdrawiam Nairael Silmawylien |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|