Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Goku Ka-Me-Ha-Me-Ha!

|
 Wysłany: 09-01-2002 20:45 Temat wpisu: Co Tolkiena najpierw przeczytaliście? |
|
|
prawdziwy start tematu: 05.11.2001 (data z 2002 r. spowodowana konwersją starych wpisów do nowego engine forum) - elfy
---------------------------------------------------------
moja przygoda z twórczością Mistrza rozpoczęła się od przeczytania Hobbita.
i większość pasjonatów Tolkiena jakich spotykam zaczęła tak samo?
a wy? jak się znajdzie czarna perła która zaczęła od Silmarillionu (czy to w ogóle możliwe ) to stawiam krzynkę piwa  _________________ play dirty, play dead - just be yourself |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ruginwaldus Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 09-01-2002 20:46 Temat wpisu: |
|
|
Rzeczywiście-"Hobbit". A to dlatego, że ktoś mi go pożyczył (trochę się wzdragałem, bo wtedy czytałem akurat alfowskie Conany i jakieś tam "bajkowe" wędrówki bez machania swordem wydawały mi się mało wciagające:)). A drugi w kolejności był już S i od niego zaczęła się fascynacja.
Napisz jeszcze, Zdrabniający Me Imię Goku, skąd miałeś swojego "Hobbita"? _________________ Karsomir is the tool |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goku Ka-Me-Ha-Me-Ha!

|
 Wysłany: 09-01-2002 20:47 Temat wpisu: |
|
|
z biblioteki, takiego wymiętego,w obwolutach wydanie Iskry chyba.
WP kupiłem w księgarni - szedł jakie świeże bułeczki Najpierw sprzedawali go w takiej malutkiej, fanowskiej księgarni (ofcoz teraz dawno już tam 15 razy przejechał walec i wybudowali coś piętrowego ze szkła ) ale się nie załapałem bo wykupilie!!! grrrr
moim kumplom się udało i dodatkowo mają jako pamiątkę (było to w 1992 roku) fajowy plakat - rozszerzony motyw z okładki. Może zeskanuję i umieszczę, żebyście sobie polookali
a ty Rugin gdzie kupiłeś?
i co do bloody hell ) oznacza Ruginwaldus? bo zaczynam się bać skracać  _________________ play dirty, play dead - just be yourself |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ruginwaldus Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 09-01-2002 20:48 Temat wpisu: |
|
|
Cytat: |
z biblioteki, takiego wymiętego,w obwolutach wydanie Iskry chyba. |
A dlaczego go wziąłeś? Słyszałeś coś wcześniej, ktoś Ci polecił?
a ty Rugin gdzie kupiłeś? |
Pierwszego dostałem od tego człowieka, który mi go pożyczył. A następnego w małej, badziewnej księgarence. Ale była radocha.
i co do bloody hell ) oznacza Ruginwaldus? bo zaczynam się bać skracać |
Jak najbardziej tolkienowskie miano. Przysiegam;) _________________ Karsomir is the tool |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feanor Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 09-01-2002 20:48 Temat wpisu: |
|
|
Moj pierwszy raz . Hobbit byl moim pierwszym kontaktem z fantastyka. Bylo to kope lat temu, a polecil mi to najlepszy kumpel. On mi tez dal ta ksiazke. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brego Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 09-01-2002 20:49 Temat wpisu: |
|
|
Ja swojego pierwszego Hobbita porzyczylem w bibliotece. Bylo to jakies podarte i obskurne wydanie ale wciagnelo mnie calkowicie. Polecil mi ja najlepszy kolega ktory czytanie Tolkiena zreszta takze rozpocza od Hobbita |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goku Ka-Me-Ha-Me-Ha!

|
 Wysłany: 09-01-2002 20:50 Temat wpisu: |
|
|
a więc jak dotąd wszyscy zaczynali od Hobbita, uff no to teraz mogę spokojnie tą skrzynkę wypić samemu
na swojego Hobbita trafiłem przypadkiem, włóczyłem wzrokiem po półkach i tak się zaczęło (przynajmniej taką wersję pamiętam )
widzę, że zdanie "polecił mi go najlepszy kumpel" jest tradycyjnym kultowym stwierdzeniem fanów Tolkiena  _________________ play dirty, play dead - just be yourself |
|
Powrót do góry |
|
 |
Smaug Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 09-01-2002 20:51 Temat wpisu: |
|
|
Eh...ja zaczolem od WP....
piwo moje
widzę, że zdanie "polecił mi go najlepszy kumpel" jest tradycyjnym kultowym stwierdzeniem fanów Tolkiena  |
a mi kumpel nie polecil, to ja polecalem kumplom, zawsze musi byc ten co zaczyna polecac:) _________________ Smaug |
|
Powrót do góry |
|
 |
|