"Tak to już jest, że o życiu szczęśliwym i radosnym nie ma wiele do powiedzenia, dopóki się nie skończy. Podobnie też cudowne i piękne dzieła same są swoimi pomnikami, dopóki istnieją i można je oglądać, a dopiero wtedy, gdy są zagrożone lub na zawsze zniszczone, zaczyna się je opiewać w pieśniach." O Doriath przed nastaniem Słońca i Księżyca, Silmarillion
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
M.L. Uprzedzony, ujadajÄ…cy krzykacz / Administrator

|
 Wysłany: 28-11-2017 22:55 Temat wpisu: |
|
|
Abe napisał(a) (zobacz wpis): |
M.L. napisał(a) (zobacz wpis): |
Wiele wskazuje, że pierwszy skład jednotomowego wydania będzie jeszcze przed świętami. Wtedy będzie wiadomo jakie to wielkie i co z tym dalej.  |
Zatem czekam na więcej informacji i zapisy na zakup tej edycji  |
Przypominam to tylko pierwszy skład, a przed nami indeks gigant. Na samą myśl robi mi się  _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword |
|
Powrót do góry |
|
 |
erui Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 29-11-2017 11:13 Temat wpisu: |
|
|
M.L. Czy bierzesz pod uwagę możliwość wydania jakieś erraty np. w PDF? Bo wiesz; brakująca zwrotka w Lay of Leitian, dodatek o Orłach i Entach, jeszcze coś tam .... Myślę tu o tych co mają wydanie dwutomowe a nie chcą/mogą sobie pozwolić na jednotomowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 29-11-2017 23:01 Temat wpisu: |
|
|
Wszystko po kolei. Nie mówię nie, ale mówię, ze mam ograniczony czas i Tolkien oraz Silm nie są w nim najważniejsze. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
For the home of the holy
|
Powrót do góry |
|
 |
raymount Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 11-12-2017 15:02 Temat wpisu: |
|
|
Przede wszystkim wielkie ukłony w stronę M.L'a i zespołu, który pracował i pracuje nad nowym Silmarillionem Jesteście Wielcy!
Natomiast odnośnie składu i ilości stron, to moim zdaniem niezłym przykładem może być jednotomowe wydanie WP z Muzy. Dokładnie to:
https://muza.com.pl/fantastyka/1314-wladca-pierscieni-trylogia-97883775 82558.html
1280 stron. Cienki satynowy papier dobrej jakości. Układ i rozmiar czcionki taki, że absolutnie nie przeszkadza w lekturze (dopóki nie zakupiłem wersji na Kindle'a, to była to moja ulubiona i najbardziej poręczna cegiełka do pociągu czy na wyjazdy). Czyta się świetnie i wcale nie jest jakoś przesadnie "gruba".
Ewentualnie takie rozwiązanie jak w 3-tomowej edycji HoME z HarperCollins Upchnęli 5400 stron w trzech tomach, zupełnie nie zmieniając rozmiaru czcionki. Po prostu dali cieniutki, pergaminowy papier. Tyle że pewnie wówczas koszt druku będzie sporo wyższy... _________________ Pozdrawiam,
Rajmund |
|
Powrót do góry |
|
 |
kwiatolec Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 23-12-2017 21:13 Temat wpisu: |
|
|
Czy coś więcej wiadomo na temat jednotomowego wydania? Do świąt już się raczej nie ukaże, ale może po nowym roku?  _________________ Na chwałę Eru! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 23-12-2017 23:01 Temat wpisu: |
|
|
Nic więcej nie wiadomo. Ciągle czekam na pierwszy skład.
----------------------------
Aktualizacja. I jeszcze poczekam. Będzie po Nowym Roku. Kiedy? Eru raczy wiedzieć. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
For the home of the holy
|
Powrót do góry |
|
 |

|
 Wysłany: 18-02-2018 00:29 Temat wpisu: |
|
|
I nadal czekam na pierwszy skład. Nic nie wiem, nawet nie wiem dlaczego się to tak strasznie opóźnia. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
For the home of the holy
|
Powrót do góry |
|
 |
raymount Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 02-03-2018 22:11 Temat wpisu: |
|
|
Ale wiadomo chociaż czy będzie to hardcover? _________________ Pozdrawiam,
Rajmund |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|