Amazon właśnie potwierdził, że faktycznie dogadał się z Tolkien Estate, Tolkien Trust, HarperCollins i New Line Cinema: źródło.
Co ciekawe, serial ma uwzględniać też historie będące wstępem do Drużyny Pierścienia. Ciekawe na ile będą mogli sięgnąć w Silmarillion? _________________ a.k.a. Lord Ya
Skoro dogadali się z TE, to będą sięgać do różnych źródeł, mam nadzieję.
Odświeżyłam sobie filmy Jacksona na nowo i teraz czekam na ten serial. Niby znowu WP, ale ja chętnie obejrzę coś więcej - oby zdarzenia i postaci, które wypadły z filmów się pojawiły. Oby nie spaprali mi Glorfindela (Tak, jak GoT Rhaegara Targaryena ) Może retrospekcje sie pojawią? Beren i Lúthien, Gil-galad w obrazach i pieśniach?
I chociaż boję się Toma Bombadila na ekranie - nie znoszę tego żółtego i niebieskiego razem
Chociaż kolory stroju i piórko to nie największy problem tej postaci, nie wiem czy da się go tak pokazać, by nie było to komiczne. Tak czy inaczej może tym razem się pojawi. I ogólnie - podążymy bardziej za książką. Dla odmiany
Ponoć Ian McKellen wyraził chęć zagrania Gandalfa ponownie, ale to tylko w wywiadzie, nic nie wiadomo czy jest brany pod uwagę w castingu (to chyba nawet za wcześnie jeszcze na casting).
Tak na poważnie, akurat serial o przygodach Thorongila mógłby być fajny, byle oczywiście dobrze zrobiony. I mały Boromirek fafluniący spodnie przyszłego króla.
Przyklejam wątek, bo pewnie z czasem będzie więcej wieści o tym projekcie _________________ Portfolio|dA|Last.fm Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Chyba wychodzi na to, że ten serial będzie prequelem do Władcy Pierścieni Jacksona http://film.onet.pl/wiadomosci/wladca-pierscieni-ian-mckellen-jako-gand alf-w-serialu-amazona/kgv1v5 nawet Ian McKellen chce grać Gandalfa. Osobiście jestem trochę zawiedziony miałem nadzieję na porządny remake, który będzie bardziej zgodny z książką, dostaniemy zaś zapewne coś w rodzaju trylogii hobbita w wersji serialowej.
Wszystko zależy czy będzie dobry scenarzysta i dobry reżyser. Materiał na prequel daje na tyle swobody, że można wymyślić coś fajnego bez masakrowania zasadniczego przesłania legendarium Tolkiena. Suma jest zacna, pytanie kto będzie scenarzystą i reżyserem. Byle nie P.J. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword
Mnie niepokoi jego udział jako okazjonalnie reżyser jakiegoś odcinka lub nie daj Boże jako producenta lub scenarzysty, za to cieszy jeśli związane z tym byłoby zachowanie spójnej wizualnie stylistyki lub wykorzystanie zachowanych lokacji (Hobbiton) i scenografii.
Ponadto czytałem link że i inny weteran tj. Del Toro ma się w to wplątać a tutaj stracha mam nie mniejszego z tym że tutaj głównie od strony wizualnej bo to co zrobili w pierwszym Hobbicie z goblinami to pomysły tylko i wyłącznie Del Toro a nie trafiło to do mnie (w materiałach dodatkowych wskazywali co zostało z wkładu Guilermo).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale