Boskie! xD
Pomijając fakt, że cztery pomyliłam .
Chyba czas najwyższy odświeżyć tolkienowską literaturę . _________________ ,,If words can be weapons,
then what i say can effect it.
And i can choose to respect it,
or choose to infect it."
Pani Kristie Wolfe nie tylko zbudowała ten domek, ale również wynajmuje go zainteresowanym - całkiem niedrogo Jakby ktoś był chętny to zapraszamy do Orondo koło Chelan w stanie Washington
Link _________________ Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
(Terry Pratchett)
Świetnie, że fanowski art tolkienowski został doceniony (z tego co wiem to nie jest praca na zamówienie żadnego wydawnictwa) Nie wiem tylko co to za bitwa, skoro smoki latają, twórcy rzadko kiedy portretują Wojnę Gniewu. Z drugiej strony Justin Gerard zna Silmarillion, więc może niepotrzebnie się martwię i to rzeczywiście jest Wojna Gniewu, a nie atak na Nargothrond czy Gondolin.
Gwoli informacji - Spectrum Awards to coroczne nagrody dla twórców ilustrujących fantastykę. Zwycięskie prace oraz wszystkie, które zaakceptowano do oceny są publikowane co roku w albumie. Więcej o tegorocznej 24-tej edycji Spectrum:
http://spectrumfantasticart.com/spectrum-24.php
Wygląda na to, że wioska Hobbitów w Sierakowie Sławieńskim też nadal działa:
https://www.facebook.com/wioskahobbitow/ acvzkolwike tam to raczej miejsce na pobyt dzienny, jarmark czy kiermasz, larp, nie noclegi. _________________ Portfolio|dA|Last.fm Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Tolkienomania wśród paleontologów czyli Gondolin Cave _________________ Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
(Terry Pratchett)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale