"Dawaj szczodrze, ale tylko to, co twoje." Sador Labadal do Turina, Niedokończone Opowieści
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sirielle Ontalómë / Administrator

|
 Wysłany: 02-01-2014 13:02 Temat wpisu: |
|
|
Świetny projekt Dzięki za uwagi odnośnie bastionów. Powinno tam być podobnie, jak w Czerwonej Twierdzy - Wieżę Maegora można było odciąć od reszty zamku i nadal bronić, miała swoją fosę. W moim projekcie to niemożliwe, przeciwnie - ułatwiam wrogom wspinanie się z muru na mur
Kaile, dzięki za link do sklepień Mój mega stary projekt Himringu mi się najbardziej podobał, ale chyba jest mniej praktyczny od wzorowanych na twierdzach Krzyżowców. Projekt AD 2006, wzgórze niezgodne z opisem
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
Ten obrazek znajduje się na serwerze forum i został załadowany przez jego użytkowników. Zaloguj się żeby go obejrzeć.
|
Na podlinkowanym filmie o twierdzy Magrat w którymś momencie są pokazane wizualizacje/rekonstrukcja wyglądu, w sieci tego nie widzę. W każdym razie filom wyjaśnia dokładnie budowę zamku, warto obejrzeć.
Wydzieliłam osobny temat dla twierdz, możemy pospekulować nad wyglądem i zebrać projekty w jednym temacie, odrębnym od GAF i ogólnej dyskusji o architekturze Ardy. Nazwę tematu można lepiej dopasować. _________________ Portfolio|dA|Last.fm
Á mahta Valarauko! Áva usë! Aaaaaaaarrrgh, á entula!!!
Nelyafinwë żyje! I już zna Zasady forum (MiniFAQ), a Ty?
Przymierze AntySzczerbowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ominous Ogarniacz nieogarniających

|
 Wysłany: 02-01-2014 13:46 Temat wpisu: |
|
|
Sirielle napisał(a) (zobacz wpis): |
Wydzieliłam osobny temat dla twierdz, możemy pospekulować nad wyglądem i zebrać projekty w jednym temacie, odrębnym od GAF i ogólnej dyskusji o architekturze Ardy. Nazwę tematu można lepiej dopasować. |
Super pomysł na temat! Ale nazwa faktycznie, obecnie za bardzo podobna do tematu z którego wydzieliłaś. Może po prostu: Twierdze, zamki i warownie Śródziemia ? Albo dodać na końcu - "Styl architektoniczny", albo "jak je widzimy"? _________________
<I'm not good, I'm not nice, I'm just right.>
"Nawet jak jest obłędnie wesoły, to jest bezuczuciową szują."
Nie pytaj, co Tolk-Folk może zrobić dla Ciebie, ale co Ty, Anonymous możesz zrobić dla Tolk-Folku!
czuwa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sędziwojka Lady of Casterly Rock

Dołączył(a): 23 Gru 2007 Wpisy: 1076 Skąd: Smoków, Lutetia & Al-Ándalus
Nieobecny(a): Far away. In the Halls of Mandos.
|
 Wysłany: 02-01-2014 14:26 Temat wpisu: |
|
|
Ominous napisał(a): |
Twierdze, zamki i warownie Śródziemia ? Albo dodać na końcu - "Styl architektoniczny", albo "jak je widzimy"? |
Ten tytuł z 2 członami byłby za długi, a pole tematu ma ograniczoną liczbę słów.
Może "Warownie i zamki Ardy - jak sobie je wyobrażamy?"? _________________ And who are you
The proud Lord said
That I should bow so low (…)
And so he spoke, that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall, with no one there to hear.
Deviantart | Herbaciane zapiski | Tumblr |
|
Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadający krzykacz / Administrator

|
 Wysłany: 02-01-2014 20:27 Temat wpisu: |
|
|
Nie wiem czy te m,ury nie za wysokie, zwłaszcza w proporcji do wzgórza. Himring był dużym wzgórzem, więc zamek nawet najpotężniejszy nie powinien go przytłaczać.  _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ominous Ogarniacz nieogarniających

|
 Wysłany: 30-03-2014 18:56 Temat wpisu: |
|
|
Czas na coś ode mnie.
Zamek Hohenzollern - czyli niemiecki historyzm pełną gębą. Ale bez bajkowego przepychu Neuwachstein
Wszyscy w tym temacie tylko Himring i Himring. Na rudym się moi drodzy Arda nie kończy. Przyznaję w pierwszej kolejności jak zobaczyłem Hohenzollern z racji jego malowniczego położenia (polecam zwiedzania z google maps, cudowna panorama z murów o wschodzie słońca) na wysokim wzgórzu skojarzył mi się z Himringiem, jednak po chwili mnie olśniło - Vinyamar!
Wystarczy przenieść nad morze, trochę przebudować, machnąć tarasy schodzące stopniowo aż do wody, potem trochę zabudowań tu i ówdzie, wywiesić Turgonowe flagi i mamy mój wymarzony Vinyamar.
A teraz zdjęcia. Starałem się pokazać go ze wszystkich możliwych stron, plus zdjęcie we mgle, bo tak
|
|
|
|
|
I małe szaleństwo pt. Przenieśmy Hohenzollern nad morze Tak na szybko, więc efekt nie powala, trzeba by trochę przebudować, a i o idealny Taras nie łatwo, ale jakiś obraz sytuacji jest
|
czuwa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sędziwojka Lady of Casterly Rock

Dołączył(a): 23 Gru 2007 Wpisy: 1076 Skąd: Smoków, Lutetia & Al-Ándalus
Nieobecny(a): Far away. In the Halls of Mandos.
|
 Wysłany: 26-04-2014 21:46 Temat wpisu: |
|
|
Próbka fragmentu mojego Himringu, inspirowana pewną średniowieczną budowlą:
|
_________________ And who are you
The proud Lord said
That I should bow so low (…)
And so he spoke, that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall, with no one there to hear.
Deviantart | Herbaciane zapiski | Tumblr |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|