"Człowiek bowiem, który ucieka przed własnym strachem, zwykle odwlecze jedynie najgorsze i nic nadto." Sador Labadal do Turina, Niedokończone Opowieści
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Thirdiwena Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 01-04-2013 15:48 Temat wpisu: |
|
|
- Eee, że szpetne, to nie wątpię. Matka ma pięknością nie grzeszyła, ale czyliż o matce i mej facjacie mam rozprawiać?! Chciałoby się powiedzieć, że "Jestem, który jestem" , ale bez przesady, nie mam nic do ukrycia. Me imię Hejnał, a pochodzę z takiej wioseczki, niedaleko... Mniejsza- i tak nie pojmiesz. Pytałeś, czy pragnę twej zguby- otóż nie. A co do zgromadzenia ludzi- no z tym to akurat może być problem, i to nie mały... _________________ ~ omnia mea mecum porto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eilíf Weteran Bitwy Pięciu Armii
Dołączył(a): 07 Sty 2013 Wpisy: 257 Skąd: Wielki Zielony Las (Łagów Lubuski)
|
 Wysłany: 02-04-2013 09:31 Temat wpisu: |
|
|
- Jakież to kłopoty? Wszelako ty, Hejnale, androny pleciesz i pojąć nie mogę, cóż za plan misterny po głowie Ci się błąka. Rzeknij mi, a chyżo, jak zamierzasz sprawą tą się zająć? Nie troskaj się wszakże ohydztwem twej aparycji, bo nie wszystkie złoto jasno błyszczy, jak głoszą pradawne wierszydła! Uwierzę łacno w Twój potencjał, jeśli potrafił będziesz zaoferować mi pomoc wartą rozważenia. Wyjaśnij więc proszę, co łepetyna twa kryje w czeluściach swoich? _________________ All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
J. R. R. Tolkien, The Fellowship of the Ring |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rhunadan Mieszkaniec Shire

Dołączył(a): 22 Sty 2016 Wpisy: 21 Skąd: Aman(naprawdę Borówiec)
|
 Wysłany: 23-03-2016 19:23 Temat wpisu: |
|
|
Do karczmy wszedł wysoki elf. Poszedł do pobliskiego stołu, usiadł i powiedział:
-Barlliman, podaj no piwo dla strudzonego elfa.
Ludzie siedziący niedaleko niego zapytali się:
- Jak masz na imię i skąd przybywasz przybyszu?
Elf odpowiedział:
-Nazywam się Rhunadan a przebywam z Ereboru.
Gospodarz przyniósł trunek dla gościa i wrócił znów za bar. Rhunadan wziął kufel i zaczął pić pyszny alkohol. _________________ Zawsze jest nadzieja.
Są dzieła, których mniej możni tak samo jak najmożniejsi mogą dokonać tylko jeden jedyny raz!
Ostatnio zmieniony przez Rhunadan dnia 25-03-2016 08:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rhunadan Mieszkaniec Shire

Dołączył(a): 22 Sty 2016 Wpisy: 21 Skąd: Aman(naprawdę Borówiec)
|
 Wysłany: 25-03-2016 08:45 Temat wpisu: |
|
|
Jeden z ludzi powiedział do Rhunadana:
-Opowiedz coś o sobie elfie.
Rhunadan odpowiedział:
-Bardzo chętnie. Więc zaczął.
-Bardzo długo wędrowałem po Śródziemiu. W czasie Wojny o Pierścień broniłem Lorien, a po wojnie dalej wędrowałem docierając do Ereboru, gdzie ubiłem niezły interes z pewnych krasnoludem. Potem dotarłem do Bree, by odpocząć po trudach wędrówki. Po opowiedzeniu, Rhunadan znów wziął kufel w dłoń i się napił. _________________ Zawsze jest nadzieja.
Są dzieła, których mniej możni tak samo jak najmożniejsi mogą dokonać tylko jeden jedyny raz! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|