" `Dzień dobry` powiedział Bilbo i powiedział to z całym przekonaniem, bo słońce świeciło, a trawa zieleniła się pięknie. Gandalf jednak spojrzał na niego spod bujnych, krzaczastych brwi, które sterczały aż poza szerokie rondo kapelusza. `Co chcesz przez to powiedzieć?` - spytał. `Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?` `Wszystko naraz` rzekł Bilbo. `A na dodatek, że w taki piękny dzień dobrze jest wypalić fajkę na świeżym powietrzu.`" Bilbo i Gandalf, Hobbit
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czyja miłość była najbardziej romantyczna |
Aldarion i Erendis |
|
2% |
[ 5 ] |
Turin i Finduilasa |
|
1% |
[ 3 ] |
Tuor i Idril |
|
2% |
[ 4 ] |
Beren i Luthien |
|
43% |
[ 82 ] |
Thingol i Meliana |
|
9% |
[ 17 ] |
Celeborn i Galadriela |
|
1% |
[ 3 ] |
Sam i Róża |
|
3% |
[ 7 ] |
Aragon i Arwena |
|
10% |
[ 20 ] |
Faramir i Eowina |
|
19% |
[ 37 ] |
Earendil i Elwinga |
|
4% |
[ 9 ] |
|
Oddano głosów : 187 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Milosniczka Legolasa Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 13-08-2014 12:02 Temat wpisu: |
|
|
Ja wybrałam Aragorna i Arwenę. Elfka oddała nieśmiertelność, by być z kochankiem  _________________ ,,Ale to zbyt proste dla uczonego mędrca w naszej nieufnej epoce. Tamte czasy były znacznie szczęśliwsze."
Gandalf u wrót Morii |
|
Powrót do góry |
|
 |
ErienTulcawende Członek Kompanii Thorina
Nieobecny(a): pochłonięta robotą....
|
 Wysłany: 25-05-2015 18:32 Temat wpisu: |
|
|
Najbardziej lubię Celeborna i Galadrielę (w wersji gdy Celeborn jest Sindarem z Doriathu oczywiście) - miłość mimo różnic kulturowych, uprzedzeń i przeróżnych zawirowań.
Poza tym gdzie Fëanáro i Nerdanel (zanim Morgoth namącił)? Albo Finrod i Amarië (trochę się na niego wyczekała ) i kilka innych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Telwen Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 11-08-2015 11:19 Temat wpisu: Re: Czyja miłość była najbardziej romantyczna |
|
|
Chyba nie zagłosuję na żadną z tych par. Przecież każda miłość jest romantyczna i najpiękniejsza. Nie można stwierdzić która bardziej, miłość dla każdego jest inna. Każda z tych miłości jest dla mnie najpiękniejsza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|