"Człowiek bowiem, który ucieka przed własnym strachem, zwykle odwlecze jedynie najgorsze i nic nadto." Sador Labadal do Turina, Niedokończone Opowieści
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anichka Mieszkaniec Shire
|
|
Powrót do góry |
|
 |
vater Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 28-12-2014 19:15 Temat wpisu: |
|
|
Są pozostałe, ale nie w j. polskim. Niestety wydawnictwo Amber przekalkulowało że sprzedaje się zbyt słabo i zrezygnowali z publikacji w naszym kraju. Szkoda , bo to jedyne wydawnictwa około filmowe, które naprawdę zawierają ciekawy materiał i grafiki od pomysłu po ostateczna wersje. Z nich można też zawsze wywnioskować co będzie w rozszerzonych edycjach, gdyż zazwyczaj omawiają film kompleksowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anichka Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 28-12-2014 22:40 Temat wpisu: |
|
|
Ech... tego się obawiałam. Chcialam kupic wersję angielską, ale na allegro chodzi dużo drozej niz polskie kroniki, mozna je tez sprowadzic, ale koszty wysyłki sa wysokie. Czy ktoś wie może czy mozna je dostać po jakiejś rozsądnej cenie? _________________ I'm going to give you the choice I never had. |
|
Powrót do góry |
|
 |
vater Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 29-12-2014 00:37 Temat wpisu: |
|
|
Są drogie - ale sprowadza je min Świat Książki - niestety nie taniej jako że taka mają cenę w UK po przeliczeniu na tamtejszą walutę. W Anglii książki są droższe nawet o ok 50% niż w Polsce. U nas cena nowego była ok 90 zł. To i tak bardzo dużo jak na nas.
Niemniej swojej ceny jest wart - ze wszystkich wydawnictw z rożnych filmów jakie posiadam, to chyba jest najfajniejsze. Nie dość że pięknie wydane, to naprawdę bardzo bogate w materiał. Zamiast zdjęć promocyjnych są tam unikatowe szkice, grafiki, plany, modele 3D - tego nie da się znaleźć nigdzie indziej. Poza tym są tam pierwsze wizje graficzne miejsc i postaci - i o ile te końcowe ukazane w filmie nie zawsze opowiadają moim wyobrażeniem z lektury książki, to te wczesne prace są częstokroć tak trafne, że czuje jakby patrzył w swoje myśli. Fajne uczucie Zwłaszcza Beorn... |
|
Powrót do góry |
|
 |
lis22 Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 29-12-2014 13:19 Temat wpisu: |
|
|
Anichka napisał(a) (zobacz wpis): |
Ech... tego się obawiałam. Chcialam kupic wersję angielską, ale na allegro chodzi dużo drozej niz polskie kroniki, mozna je tez sprowadzic, ale koszty wysyłki sa wysokie. Czy ktoś wie może czy mozna je dostać po jakiejś rozsądnej cenie? |
Ja kupuję Kroniki z UK, właśnie czekam na przesyłkę piątej części, 180 zł - drogo, ale warto.
Z UK zakupiłem też inne albumy z BPA, z których zrezygnował Amber. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Antares Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 29-12-2014 15:06 Temat wpisu: |
|
|
lis22 napisał(a) (zobacz wpis): |
Anichka napisał(a) (zobacz wpis): |
Ech... tego się obawiałam. Chcialam kupic wersję angielską, ale na allegro chodzi dużo drozej niz polskie kroniki, mozna je tez sprowadzic, ale koszty wysyłki sa wysokie. Czy ktoś wie może czy mozna je dostać po jakiejś rozsądnej cenie? |
Ja kupuję Kroniki z UK, właśnie czekam na przesyłkę piątej części, 180 zł - drogo, ale warto.
Z UK zakupiłem też inne albumy z BPA, z których zrezygnował Amber.
|
Na ebayu można nabyć kronikę już za około 140 zł. razem z przesyłką do Polski. Poprzednie też tak kupowałem.
Jeśli chodzi o inne albumy to polecam stronę: http://krainaksiazek.pl/sklep.html?keyword=hobbit+battle&action=sea rch&md=products_searcher&x=24&y=6
Trochę drogo ale wysyłka gratis przy zakupie od 80 zł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Turambar II Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 08-01-2015 16:41 Temat wpisu: |
|
|
Można je też zamawiać na niemieckim Amazonie. Średnio ceny wahają się miedzy 24, a 30 euro. Używane są oczywiście taniej. Kiedyś widziałem za 19,99 plus przesyłka na terenie Niemiec 3 euro co daje około dziewięćdziesiąt parę złotych, a więc taniej niż z UK. Rozwiązanie dobre jeżeli ktoś ma bliskich, bądź rodzinę tam. _________________ End? No, the journey doesn't end here. Death is just another path... One that we all must take. The grey rain-curtain of this world rolls back, and all turns to silver glass... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sigrún Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 01-03-2015 13:41 Temat wpisu: |
|
|
Kupiłam ostatnio dwie kroniki na brytyjskim Amazonie i zapłaciłam o wiele mniej niż piszecie, około 70-80 zł. Żałuję tylko, że nie kupiłam ich wcześniej, kiedy kurs funta był korzystniejszy. Więc jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem niech kupuje jak najszybciej, bo ponoć funt ma cały czas drożeć. Dochodzi do tego oczywiście koszt przesyłki, ok. 4 funty od książki, ale nawet przesyłka na terenie Polski takiej książki kosztowałaby kilkanaście złotych. Ale mój najlepszy zakup to druga część kronik, ta o tworzeniu postaci, którą kupiłam w księgarni z tanimi książkami, nowiuteńką, za 25 zł!  _________________ If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|