"Tak to już jest, że o życiu szczęśliwym i radosnym nie ma wiele do powiedzenia, dopóki się nie skończy. Podobnie też cudowne i piękne dzieła same są swoimi pomnikami, dopóki istnieją i można je oglądać, a dopiero wtedy, gdy są zagrożone lub na zawsze zniszczone, zaczyna się je opiewać w pieśniach." O Doriath przed nastaniem Słońca i Księżyca, Silmarillion
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Celebrinaur Mieszkaniec Shire
|
 Wysłany: 09-01-2007 16:59 Temat wpisu: |
|
|
Ostatni raz grałem w tradycjnego RPG-a (gadanego) dwa lata temu i był to Wampir, zatem gra klimatem i mechaniką (a raczej jej brakiem) zupełnie odmienna. Jeżeli gra to rozrywka, to oczywiste jest, że podręcznik można potraktować jako wskazówkę, a nie bibilę, której trzeba się ślepo trzymać. W razie chęci i potrzeby każdą mechanikę można zastąpić inną, choćby opracowaną przez MG prowadzącego rozgrywkę, ale to banał.
Szukam ludzi grających w Śródziemie na forum. Lub kogokolwiek kto gra w klasyczne Śródziemie na żywo:). Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki:). |
|
Powrót do góry |
|
 |
von Veron Członek Kompanii Thorina

|
 Wysłany: 31-12-2008 12:58 Temat wpisu: |
|
|
Ja grałam w Śródziemie tylko raz. W każdym razie uważam, że bywają lepsze rpg. Ale cóż, wszystko zależy od Mistrza Gry! Takim mini-rpg-Śródziemie jest nasza gospoda "Pod pływającą kłodą". Zapraszam w imieniu Bercilaca, bo trochę się nudzimy, siedząc samotnie przy zastawionych stołach!
Cytat:
ja nie wyobrażam sobie Gandalfa szastającego ognistymi strzałami na prawo i lewo
:bigs:Ja też nie. Gandalf jest bardziej mędrcem niż czarodziejem. _________________ "Są Enty i Enty oraz ci, którzy tylko je przypominają |
|
Powrót do góry |
|
 |
VanEo Mieszkaniec Shire

Dołączył(a): 06 Paź 2008 Wpisy: 29 Skąd: duchem z Rohanu, cała reszta spod Krakowa
Nieobecny(a): prawdopodobnie zapracowana lub zakopana w książkach
|
 Wysłany: 31-12-2008 14:00 Temat wpisu: |
|
|
oj, MERP jest bardzo wymagającym systemem wbrew pozorom. I jak sie już przebrnie przez te wszystkie tabelki, rzuty itd okazuje się naprawde fajną zabawką. wiem, bo grałam przez 4 lata, przeszłam "w poszukiwaniu palantira" i to dwa razy żeby merp był fajny trzeba mistrza z najwyższej półki niestety, który na wylot zna ME i czasem potrafi zastopować zbyt kreatywnych graczy. moi znajomi, którzy grali z nami w merpa a zaczynali od WFRP nie byli w stanie pojąć na początku, dlaczego nasz mistrz nie chce pozwolić na stworzenie czarodzieja hobbita.
natomiast do zainteresowanych - KRYPTOREKLAMA - na stronce www.merp.com są wszystkie dodatki, podręcznik i inne cuda w wersji pdf. nic tylko brać. zarejestrować się (za darmo) i ciągnąć (też za darmo) - KONIEC KRYPTOREKLAMY _________________ lepiej późno niż nigdy...
http://vaneo.deviantart.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadający krzykacz / Administrator

|
 Wysłany: 02-08-2014 16:36 Temat wpisu: |
|
|
Po latach, w ramach przypomnienia, cały czas, mimo presji ze strony TE, funkcjonuje środowisko MERP (Middle-earth Role Playing), jeżeli ktoś jest tym zainteresowany, a prowadzą oni bardzo szeroką działalność wydawniczą. Zainteresowanym mogę polecić stronę http://www.merp.com/
Można tam poszukać inspiracji dla Larpów, RPG-ów czy inscenizacji. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ivellios Członek Kompanii Thorina

|
|
Powrót do góry |
|
 |
M.L. Uprzedzony, ujadający krzykacz / Administrator

|
 Wysłany: 10-08-2014 19:49 Temat wpisu: |
|
|
O, to zaskoczenie, tym bardziej, że dopiero co opublikowali w sieci kolejny numer "Other Minds". Albo czegoś nie dopilnowali, albo ..., albo co? Bo w sumie sam jestem zadziwiony. _________________ ēl sīla lūmena vomentienguo
---------------------------------------
For the grace, for the might of our Lord
For the home of the holy
For the faith, for the way of the sword |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|