"Lepiej nawet najgorszej prawdzie patrzeć w oczy." Sam Gamgee, Władca Pierścieni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Antares Weteran Bitwy Pięciu Armii

|
 Wysłany: 29-09-2013 17:16 Temat wpisu: |
|
|
Świetna wiadomość okładka widzę, że jednak w stylistyce Legendy o Sigurdzie i Gudrun oraz Listów. Bardzo dobrze. Cieszy dodatkowo tłumaczenie. Wydawnictwo ma u mnie duży plus  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ladysherlockian Członek Kompanii Thorina
|
 Wysłany: 29-09-2013 19:13 Temat wpisu: |
|
|
Jakoś bardziej spodobała mi się ta okładka polskiego wydania. Może dlatego, że dominują jaśniejsze barwy, i wizerunek króla wyraźniej odcina się od tła?
Świetnie, że będzie tłumaczenie może przetłumaczona książka trafi też do biblioteki w mojej mieścinie? Sigurda i Gudrun czytałam właśnie pożyczonego z biblioteki, bardzo podobało mi się to, że obok tekstu tłumaczonego wydrukowano również oryginał w języku angielskim. Ciekawe, czy i w przypadku króla Artura będzie podobnie? IMHO dla czytelnika to dobre rozwiązanie, bo pożyczając czy kupując książkę może zapoznać się w tekstami w obu językach. _________________ wiatr ciągle ucieka
przed myślą
o tym aby się zatrzymać
"(...)The book of memory
Can still be read but there is nothing more to write."
Jonathan Bate |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fau Brandybuck Mieszkaniec Shire

|
 Wysłany: 29-09-2013 22:44 Temat wpisu: |
|
|
Najciekawsze jest to, że najprawdopodobniej wydanie "The Fall of Arthur" było planowane już od kwietnia. W katalogu wydawniczym Prószyńskiego na 2013 rok na stronie 43 po cichutku "siedzi sobie" zapowiedź "The Fall..."
http://www.proszynski.pl/images/media/2013.pdf
Plik pdf był ostatnio modyfikowany 26 kwietnia.
Nikt z nas tego nie zauważył
Nie przeglądam katalogu Prószyńskiego, bo oni wydają mało fantastyki (głównie Pratchetta), ale od teraz to się zmieni.
Tak na marginesie: wydadzą również zbiorcze wydanie wszystkich części "Ziemiomorza" LeGuin.
http://www.proszynski.pl/Ziemiomorze-p-32436-1-30-.html
(Okładka wspaniała, podobnie jak okładka "The Fall..." ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale
|
|