Tak, chcemy kręcić kolejne, związane jest to jednak z dostępnością do wykonawców. Jedna z wokalistek przebywa obecnie w Hiszpanii więc nie wiem kiedy zjedzie do Polski. Będziemy realizować z Tymi co są na miejscu albo realizując samą opowieść bez udziału głównych wykonawców. Ale na pewno robić będziemy:) _________________ Elek Bregalad - Pomarańczowy Szerszeń
Ostatnio zmieniony przez Elek dnia 30-04-2013 10:32, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 30-04-2013 07:32 Temat wpisu:
Jeszcze nie przesłuchałam wszystkich Waszych utworów, ale cieszę się, że gracie taką muzykę.
"Pieśń Minstrela" jest świetna! Klimat, wokal (jeden elficki, jeden krasnoludzki), napięcie, muzycznie ciekawie, ładna polifonia, chociaż gitara czy smyczki nie grają tam kosmicznych rzeczy, jak w sumie we wszystkich przesłuchanych kawałkach, jednak chór robi ciekawy podkład i czasem trochę ucieka od głównego tematu
"Żale Galadrieli" - czy to efekt zamierzony, że wokalistka śpiewa we własnej skali, "obok" głównej tonacji? Na moje tak ok. 50% dźwięków, to dźwięki nie wiadomo skąd, nawet nie spoza skali, ale zwyczajnie niestrojące, dlatego kiepsko mi się tego słucha. Słyszałam już niestrojące wokale, które siedzą w klimacie i ten niestety do nich nie należy. Zresztą barwa jest bardziej "folkowa" niż "elficka".
Pytanie za 100 punktów czy macie jakieś instrumentalne kawałki? Chętnie bym ich posłuchała, bo jestem ciekawa, czy może jakaś złożona polifonia się pojawi albo coś, co mnie zaskoczy
Podoba mi się głos wokalistki, jest taki lekki, lekko szumiący. Zastanawiam się czy to falset czy naturalna barwa?
Co do klimatu - dla mnie taki troszkę zbyt "zamkowy" i wzniosły niż hobbicki czy elficki, ale i tak pogratulować
Sama niedawno grałam w zespole, ale jeżeli bębny są nierówno i nie zdają sobie z tego sprawy, no to taka klapa, więc zrezygnowałam...
Dzięki za uwagi - Żale Galdrieli - efekt zamierzony:)
CO do utworów instrumentalnych to mogę tylko odesłać do płyty "Pierścienie" Jacka Wanszewicza, bo to on zaaranżował większość utworów, a d o wielu stworzył oryginalna muzkę. Poza tym są też dostęne ( powinny być ) na stronie TOLK FOLK utwory będące ilustracją do spektakli. _________________ Elek Bregalad - Pomarańczowy Szerszeń
Dołączył(a): 20 Lut 2010 Wpisy: 202 Skąd: Konstancin among the trees.
Wysłany: 30-04-2013 12:45 Temat wpisu:
Haha, jak dobrze, że nie mam za grosz słuchu! Dzięki temu nie słyszę, że wokal w Żalach Galadrieli nie stroi, dla mnie po prostu skrzeczy i to jest idealny folkowy klimat Moja ulubiona piosenka z części żartobliwej _________________ Czyżby słowa utracić trzeba,
By jak duszę odzyskać słowa?
Wsłuchaj się w ten skrzeczący głos. W ogóle nie pasuje do Galadrieli
Głos fajtycznie mógłby być lepszy, ale mimo to, jestem pełna podziwu, bo tekst i melodia wyszły wspaniale . _________________ Anonymous, nie musisz mi diękować.
---
- Tasbnlerizwip? Ggokyziofvva? Wiswip? - powiedział. - Nananana... Nyip... nap... Ach... Ach! Tak się mówi!
---
Thingol umarł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników w tym dziale Nie możesz ściągać plików w tym dziale