Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Narodziliśmy się w mrocznym okresie przeznaczonego nam czasu. Istnieje jednak ta pociecha: inaczej nie poznalibyśmy albo nie kochalibyśmy tak bardzo tego, co kochamy. Pewnie ryba wyjęta z wody jest jedyną rybą, która domyśla się istnienia wody." J.R.R. Tolkien, Listy, #52

pokaż tylko ten wpis  Temat: "Aiglos" w regularnej sprzedaży w Warszawie- sklep 
Autor Wiadomość
Miriel
Przyjaciel Elfów

WpisWysłany: 05-08-2009 12:32    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem

Tahlin napisał(a) (zobacz wpis):

Zastanawia mnie jedna rzecz, a mionowicie różnica w cenie. Poprosiłam mamę o zakup 12 Aiglosa właśnie w owym sklepie i okazało się, że zamiast 8zł zapłaciła 15. Z czego wynika taka rozbieżność? Na stronie Aiglosa cena za 12 numer to nadal 8zł.

Wynika to z tego, że sklep, jak każdy sklep, narzuca na sprzedawany towar marżę. To normalne. Na stronie Aiglosa cena wynosi 8 zeta, ale doliczasz 3 zł za przesyłkę, a potem jeszcze musisz czekać, aż przyjdzie. A w sklepie masz o cztery zeta więcej, za to, że możesz obejrzeć, przekartkować i mieć od razu. O wysokości marży decyduje sklep (no i tu ciekawostka, mówili mi, że będą sprzedawać po 13 zeta Skrzywienie ), to jest ta opłata, że zgodzili się wziąć czasopismo. To chyba naturalne, że chcą na tym zarobić Spox . Redakcja od sklepu i tak dostanie równo 8 zeta za każdy sprzedany egzemplarz.
Zresztą i tak, moim zdaniem, nie jest to jakieś straszne zdzierstwo.
Każdy, kto chce kupić Aiglosa za równe 8 zeta, może kupić go bezpośrednio u M.L-a na warszawskim spotkaniu tolkienowskim Uśmiech - bez marży i bez opłaty za przesyłkę Śmiech .

Anathema * Vinyamar *
Aiglos * Last.fm
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora