Forum dyskusyjne miłośników twórczości J.R.R. Tolkiena
w sieci od 11/2001

Gospoda(0) | FAQ | Szukaj | Kalendarz |  Zarejestruj się |  Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj

Witryny zrzeszone w forum:
Hobbiton  Pod Rozbrykanym Balrogiem

AIGLOSY 
WykrzyknikAlmanach Tolkienowski Aiglos Wykrzyknik
AIGLOSY w SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ w Warszawie victory
Serwis ENNORATH Książka

"Nawet działając z dobrego serca czasem łatwo zadać cios bardziej bolesny niż cios wroga." Hurin, Silmarillion

pokaż tylko ten wpis  Temat: Spotkania tolkienologiczne w Warszawie 
Autor Wiadomość
Elenwe
Członek Kompanii Thorina

WpisWysłany: 25-05-2008 16:15    Temat wpisu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli z totalnym mętlikiem w głowie powstają tak obszerne i szczegółowe relacje, to od dziś na wszelkie spotkania zacznę chodzić w takim wszystko mi się pomieszało stanie ducha. Trudno cokolwiek dodać do tego, co dopisałaś (zamieściłaś nawet listę obecności). Cieszę się, że wyniosłaś pozytywne wrażenia z naszej dyskusji, mimo dość chaotycznej atmosfery wprowadzanej przez młodzież akademicką.
Nieobecnym należą się słowa wyjaśnienia. Ponieważ Instytut Historyczny był zamknięty, całą grupą przenieśliśmy się na ostatnie piętro BUW-u. Z początku było cicho, miło i sympatycznie, dopóki nie nadszedł czas przerwy w zajęciach; wtedy to studenci płci obojga wylegli na korytarze i klatki schodowe, dając głośny upust radości z chwili wolnego czasu. Zmuszało to mówiących do wytężania głosu, a słuchających - słuchu, szarym komórkom też było trochę nie w smak. Wreszcie M.L. uciszył znajdujące się najbliżej nas bractwo. Wkurzony do ostatecznych granic Nie wszyscy to widzieli, ale bractwu, w miarę jak wsłuchiwało się w nasze wywody, oczy robiły się coraz większe, prawie Gollumowate - piękny to był widok!
Wracając do wrażeń, bardzo się cieszę, że poznałam Tici i Zair (pozdrawiam Was bardzo, bardzo serdecznie i dziękuję, że przyjechałyście). Rzeczywiście, szkoda że z Wrocławia do Warszawy (i odwrotnie) jedzie się tak koszmarnie długo, bo chyba wszystkim z nas byłoby miło, gdybyście częściej mogły się zjawiać na naszych spotkaniach.
Zair Ugru-nad napisał(a):
Wiem jedno - bardzo będzie mi brakować kolejnych Waszych spotkań, bo poczułam się między Wami jak wśród ludzi, których znam od dawna, choć wielu widziałam po raz pierwszy.

Bo chyba większość miłośników Tolkiena ma w sobie jakiś wspólny rys charakteru, jakiś szczegół, który sprawia, że od początku wydają się "swoi" i innych też jak "swoich" traktują.
Żeby nie zapomnieć - następne spotkanie (jubileuszowe, bo to już drugi roczek mija) odbędzie się 21 czerwca, tradycyjnie w samo południe. Temat: "Fëanor". Oj, będą naszego ognistego Noldora w Mandosie piekły uszy!
Co do zdjęć, nie pytaj - wrzucaj! Zwykle mało kto jest zadowolony ze swojej podobizny, ale przynajmniej po jakimś czasie, wracając do zdjęć, miłą atmosferę będzie można sobie przypomnieć.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email